yazılanları az çok okudum, en çok bu yoruma takıldım.
tek silindiri anlamsızca öven bir makale olmuş sanki.
olayın motor kültürüyle de direkt olarak alakası var üstelik.
hem CBR diyorsunuz, hem de 250 'nin sonuna "R" ekliyorsanız, o zaman en azından (kendi tabirimle) "half-racing" olması gerekir bir motorun. bakınız: ninja 250R, bakınız hyosung gt250R.
ayrıca, oldu da TR 'ye geldi diyelim, bu motoru honda'nın sitesinde hangi kategoride göreceğinizi bir düşünün, tıpkı cbr125R gibi "super sport" kategorisinde görmeyecek miyiz?
Soru 1: cbr125r, ss kategorisinde 125cc alt kategoride diğer rakiplerine karşı güçlü bir alternetif mi? evet!
Soru 2: peki, sizce bu cbr250r yine ss kategorisinde 250cc alt kategorideki rakiplerine karşı güçlü bir rakip olur mu? ASLA!
sadece şunu söylüyorum size (hali hazırda 600rr movistar kullanıcısı, 2 sene öncesine kadar da hyosung gt250r kullanıcısı olarak (hyo yu aldıgımda henüz kawa 250 yoktu!))
bana bi tane hyosung gt250R verin, hızlandıkça bu cbr250R 'i aynamda küçülteyim size. başka söze gerek var mıdır? bence yoktur. kore malı hyosung 'un tam anlamıyla aynı kategorideki (super sport, 250cc) motorsikleti bile HONDA 'nınkini geçebiliyorsa, durun bir düşünün derim. kaldı ki kawa ninja 250r ile kıyaslamıyorum bile! o kadar hadsiz değilim.
şimdi gelelim olayın özüne, ve sadede.
"bu motorun amacı hız değil" diyenlere sorarım öyleyse, nedir amaç? gösteriş mi?
cbf250 'den çok çok mu güzel kardeşim bu motor? bence YOOO. ön farlara bakınız lütfen :S suzu 'dan çakma gibi duruyorlar, durmuyorlar mı ? bence bi tek egzostu güzel, o da aynı sekilde suzu-yama cakması
tüm bunlara ek olarak da meçhul fiyatı, cabası :S
bence bu motor tamamen kalkan CBF250 'nin süslenip püslenip sonuna bir de çakma "R" eklenip ss kategorisinde çakmaya çalışılanıdır. öyle 2 dış grenaj ve biraz (bence başarısız olan) spor görünüm katmakla olmuyor bu işler. onları ekleyeceğinize önce eksik silindirinizi tamamlayın demezler mi adama? alın commuter kategorisine sokup güle güle kullanın, ama diğer 250cc SS'lerle "grenaj harici" anlamlarda yan yana bile koymayın demezler mi?
tek silindirdi kıypırık motorun ne kadar ömrünün olabileceğini tartışmıyorum bile, kawa gibi güçlü bir rakibin karşısında!
SONUÇ: Bu motora super sport demeyin de, ne derseniz deyin. ilgimi de çekmiyor, çekmeyecek. gelmese de olur.
nerde o eski cbr250 nerde bu sümüklü
nokta.