Sofuoğlu'nun Tulumları Gümrüğe Takıldı
Reklamlar
-
İki kez dünya şampiyonluğuna ulaşan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu’nun yarışma için Çin’den getirmek istediği tulumlar İstanbul’da gümrükte kaldı.
Moto2 kategorisinde yarışmak için Hollanda’daki HANNspree Ten Kate Honda takımından ayrılan milli motosikletçi, daha önce anlaşması bulunduğu ABD’li Arlenness firmasının Çin’deki fabrikasında üretimi gerçekleştirilen 2 adet deri yarışma elbisesi istedi.
Moto2 yarışmaları için haftaya İspanya’ya gidecek Sofuoğlu adına gönderilen ve üzerinde Türkçe ”Kenan Sofuoğlu, yarışma tulumu” diye yazan paket, İstanbul Havalimanı’nda gümrüğe takıldı.
Daha önce tulumları Hollanda’daki takımına gönderilen ve sıkıntı yaşamayan milli sporcunun, Türkiye’ye kargoyla ilk kez istediği elbiselerine kavuşmak için sorunu aşmaya çalıştığı öğrenildi.
Moto Aktüel
Online Motosiklet Bilgi Kaynagı
Reklamlar
-
ya bu adam bu tulumları satacak mı?? yarışmada giyicek heyy allahım yaaa nolur yani adamın adresine göndersen bekletip avanta peşinde işgüzar memurlarımız sağolsun
-
yazık yaw
-
Gümrük işgüzarlığı. Adam vatandaşlıktan çıkıyorum dese, en az 10 ülke gel bana diyecek.
-
yok öyle kolaynan tulum sokmak memlekete.
belki içinde kaçak tulum peyniri yapıp satacak, ne malum?
akıllı ol kenan, bırak bu işleri. 30 yaşına geldin bi meslek öğrenemedin. hala yarışta oyundasın. gel adam gibi bi iş bulalım sana
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
Süper Moderatör (BBRR)
Türkiyede gümrük süper sorun bir yer .. komle teşkilat. yönetmelikler ele alınmalı .. bu rezilliktir . Başbakan telefonla kutlar . ama devletin bilmemkaçıncı sınıf memuru adamın yarış için olmazsa olmaz tulumuna el koyar ..
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
çok fena küfür edesim geldi .................................... bu şekilde pas geçiyorum. hem desteği yok hem kösteği çok. yazık.
-
"Welcome to Turkey" demiş bizimkiler..
-
Gümrükte 150 euro sınırından haberi yokmuş demekki Kenan'ın. Ülen tamam bizimkileri engelleyin de bu koskoca Kenan be!Hay Allah'ım ya
-
Arkadaşalar yorum yapmaktan başka ne gelir elden, 3-5 mesaj sonra bu konuda unutulur sonra sporcu başarıya ulaşınca aferim deriz ama ne zorluklar katlandığını bilmek istemeyiz, bilsekte pek sorun etmeyiz belki birşeyler düşünürüz ancak; Düşünceler var bir arada olmayan düşünceler var güç olup karşı koyamayan düşünceler var düşüncelerde kalan.
''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''
-
Gümrük......
Bazı durumlarda Bulgar gümrüğünden beteriz, hem de kendi vatandaşlarımıza.
-
yarabbim biz ne biçim ülkeyiz.
biz niye boyleyiz.
-
güler misin, ağlar mısın ? ulen bari Kenan a yapma !
-
Tam bi rezillik başkada birşey demiyorum...
-
Arkadaşlar gümrük yönetmeliği açıktır. Ticari olmayan, yani kişisel kullanım için satın alınan ürünler için 150 Euro, satın alınmamış yani "hediye" olan gönderiler için ise 300 Euro limit vardır. Bu limitleri aşan ürünler gümrüğe takılır daha sonra %20 olan gümrük vergisi ödenir. Ürün ancak o zaman teslim alınır. Gümrük memuru kanunu uyguluyor diye suçlamanın bir anlamı yok. Kanunlar bazı insanlar için uygulanmayacaksa nerede hukuk devleti, nerede demokrasi.
Ayrıca bu gümrük vergileri ülke sanayisinin gelişmesi için gereklidir. Hoş bizim ülkede inanılmaz laçkalıklar dönüyor ve bu vergiler amacına ulaşmıyor ama açıkçası ben bu habere üzülmedim, sevindim. Keşke herkese, her konuda böyle eşit uygulama yapılsa.
-
Kenan vatandaşlıktan çıkmadığına şaşırıyorum )
-
Allahtan ülkeye kupaları getirirken sorun çıkartmıyolar
-
Rüşvet versin hemen hallolur....Yada eşşek yüküyle vergi...Burası Türkiye, işine gelirse...
-
Bu tulumlar vergi ödeyerek çıkar dert değil, memur da görevini uygulamış o da dert değil. Belki tanımıyordur bile, ülkemiz için normal. Fakat TMF daha 3-5 ay önce yarışcılarımız motosikletlerini vergisiz getirtebilecek demişti. İşte ironi burda başlıyor. Kenan Sofuğlu tulum işini bile bireysel hallediyorsa kargo falan, yazık bu memleketin insanına. Adam nerdeyse kendi çabalarıyla şampiyon oldu , hala değeri bilinmiyor.
-
kench adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar gümrük yönetmeliği açıktır. Ticari olmayan, yani kişisel kullanım için satın alınan ürünler için 150 Euro, satın alınmamış yani "hediye" olan gönderiler için ise 300 Euro limit vardır. Bu limitleri aşan ürünler gümrüğe takılır daha sonra %20 olan gümrük vergisi ödenir. Ürün ancak o zaman teslim alınır. Gümrük memuru kanunu uyguluyor diye suçlamanın bir anlamı yok. Kanunlar bazı insanlar için uygulanmayacaksa nerede hukuk devleti, nerede demokrasi.
Ayrıca bu gümrük vergileri ülke sanayisinin gelişmesi için gereklidir. Hoş bizim ülkede inanılmaz laçkalıklar dönüyor ve bu vergiler amacına ulaşmıyor ama açıkçası ben bu habere üzülmedim, sevindim. Keşke herkese, her konuda böyle eşit uygulama yapılsa.
sen ne çok biliyon gümrüğü haci .
o çok bildiğin gümrük kanun ve yönetmeliği olduğu gibi avrupadan çakma tercüme ile türkçeleştirilmiş bir uygulamadan ibaret. peki avrupa gümrükte sorun yaşamıyor da neden bizler yaşıyoruz ?
çünkü kanun a dan z ye copy paste ve uygulamada hatalarla dolu. kimse sana vergini alma demiyor ki .
sen hiç avrupa da şahsa gelen eşya gümrüğü nasıl işliyor biliyor musun ?
burda eşyan antrepoda takılıyor sana ihbarname geliyor gel gümrükcünle eşyanı çek yok ordino parası yok ardiye yok gümrükcü komisyon beyanname aç ıvır zıvır 2 günün helak oluyor ve bir dünya para. Bu mudur ?
Avrupa da nasıl oluyor peki biliyor musun ? eşyanız hazır buyrun gelin alın gümrük vergisi şukadar pul şukadar ihbarname geliyor gidiyorsun parayı ödeyip alıyorsun eşyanı . hatta eşya kapına geliyor parayı da kapıda ödüyorsun .
Noldu ? şimdi Kench ? Kench oldun sanki .
Ayrıca o ödediğimiz vergilerin nerelere gittiği konusuna hiç girmeyeyim sonra bu forumu kapatırlar sansürlerler allah muhafaza ergenekondan alırlar içeri hepimizi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)