Sofuoğlu'nun Tulumları Gümrüğe Takıldı
Reklamlar
-
emocan adlı üyeden alıntı
sen ne çok biliyon gümrüğü haci .
o çok bildiğin gümrük kanun ve yönetmeliği olduğu gibi avrupadan çakma tercüme ile türkçeleştirilmiş bir uygulamadan ibaret. peki avrupa gümrükte sorun yaşamıyor da neden bizler yaşıyoruz ?
çünkü kanun a dan z ye copy paste ve uygulamada hatalarla dolu. kimse sana vergini alma demiyor ki .
sen hiç avrupa da şahsa gelen eşya gümrüğü nasıl işliyor biliyor musun ?
burda eşyan antrepoda takılıyor sana ihbarname geliyor gel gümrükcünle eşyanı çek yok ordino parası yok ardiye yok gümrükcü komisyon beyanname aç ıvır zıvır 2 günün helak oluyor ve bir dünya para. Bu mudur ?
Avrupa da nasıl oluyor peki biliyor musun ? eşyanız hazır buyrun gelin alın gümrük vergisi şukadar pul şukadar ihbarname geliyor gidiyorsun parayı ödeyip alıyorsun eşyanı . hatta eşya kapına geliyor parayı da kapıda ödüyorsun .
Noldu ? şimdi Kench ? Kench oldun sanki .
Ayrıca o ödediğimiz vergilerin nerelere gittiği konusuna hiç girmeyeyim sonra bu forumu kapatırlar sansürlerler allah muhafaza ergenekondan alırlar içeri
hepimizi.
Maşallah, sen burayı kıraathane, beni de mahallenin sümüklü çocuğu sandın herhalde.
Benim ne söylediğim gayet açık. Ben kanunun düzgünlüğünü tartışmıyorum. Türkiye'de ne düzgün ki gümrük kanunu düzgün olsun. Ama o kanun bana uygulanır Kenan'a uygulanmazsa orada lafımı söylerim.
Evet gümrüğü iyi bilirim, Avrupa'da nasıldır onu da iyi bilirim. İşler senin anlattığın gibi değil onu da çok iyi bilirim ama sana ben anlatamam çünkü karşısındakine hacı, oldun mu kench diye hitap eden bir zevzekle harcayacak zamanım yok benim.
Reklamlar
-
Milli bir sporcunun, Uluslararası müsabakaya çıkmak için ihtiyaç duyduğu ekipmandan bahsediyoruz burada.
Nasıl olurda sıradan malların gümrük muamelesine tabi tutulur ?
Kanunda bununla ilgili madde/fıkra mutlaka vardır. Yoksa da tam anlamıyla utanç; eklenmelidir...
Hep Hollanda'ya gönderilmiş ekipmanları, hiçbir sorun da yaşamamış. Keşke yine oradaki adresine gönderilmesini isteseydi.
Ah Türkiyem
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
Mersin İl Temsilcisi
Shrieker adlı üyeden alıntı
Milli bir sporcunun, Uluslararası müsabakaya çıkmak için ihtiyaç duyduğu ekipmandan bahsediyoruz burada.
Nasıl olurda sıradan malların gümrük muamelesine tabi tutulur ?
Kanunda bununla ilgili madde/fıkra mutlaka vardır. Yoksa da tam anlamıyla utanç; eklenmelidir...
Hep Hollanda'ya gönderilmiş ekipmanları, hiçbir sorun da yaşamamış. Keşke yine oradaki adresine gönderilmesini isteseydi.
Ah Türkiyem
ah ki ne ah.. canım ülkem... yine de üstesinden gelebilir sanırım
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
Ptt ile gelen kargolar evimize kadar geliyor ve varsa vergisini kapıda ödeyip alabiliyoruz. Ama özel kargo ile gelenler söylendiği gibi ordino ücreti, ardiye ücreti diyerek vakit+naktimizi heba ediyorlar. Kendimiz uğraşmazsak bir de gümrükçüye ücret. Bu ücretlerin ne kadar yasal olduğu da tartışılıyor. Ama uygulama bu şekilde. Kargo firmasına ekşiyip bu saçma sapan ücretleri ödemeyenleri de biliyorum. Velhasıl, Kenan'ın tulumlar özel kargoyla gelmiş
@kench; böyle değilse nasıl, açıklayabilir misiniz? Bilgilenmiş oluruz.
-
kench adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar gümrük yönetmeliği açıktır. Ticari olmayan, yani kişisel kullanım için satın alınan ürünler için 150 Euro, satın alınmamış yani "hediye" olan gönderiler için ise 300 Euro limit vardır. Bu limitleri aşan ürünler gümrüğe takılır daha sonra %20 olan gümrük vergisi ödenir. Ürün ancak o zaman teslim alınır. Gümrük memuru kanunu uyguluyor diye suçlamanın bir anlamı yok. Kanunlar bazı insanlar için uygulanmayacaksa nerede hukuk devleti, nerede demokrasi.
Ayrıca bu gümrük vergileri ülke sanayisinin gelişmesi için gereklidir. Hoş bizim ülkede inanılmaz laçkalıklar dönüyor ve bu vergiler amacına ulaşmıyor ama açıkçası ben bu habere üzülmedim, sevindim. Keşke herkese, her konuda böyle eşit uygulama yapılsa.
O zaman şu soru gelir akla:
Basketbol milli takımının formaları?
Futbol milli takımının elipmanları?
Halter, boks, karate vs. vs. vs.
Şimdi siz diyeceksiniz ki, onlar Türkiye Cumhuriyeti adına yarışıyor. Kanan yarışmıyor.
İşte kızdığımız nokta da burası. Neden Dünya şampiyonu olan bu vatan evladına devlet sahip çıkmıyor. Bu adamdan bir tane daha gelir mi acaba gelecek on yıllarda. Hala açıklama yapıyorlar "gerekirse sponspr oluruz" ya ne demek gerekirse, adam kendi imkanlarıyla getirtiyor ekipmanları, gerekiyor işte ötesi mi var.
Neyse, biraz sinirlendim size denk geldi, yoksa direk size hitaben yazmadım.
-
üzücü , vahim, dehşet verici ...
Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..
-
tuyra adlı üyeden alıntı
Ptt ile gelen kargolar evimize kadar geliyor ve varsa vergisini kapıda ödeyip alabiliyoruz. Ama özel kargo ile gelenler söylendiği gibi ordino ücreti, ardiye ücreti diyerek vakit+naktimizi heba ediyorlar. Kendimiz uğraşmazsak bir de gümrükçüye ücret. Bu ücretlerin ne kadar yasal olduğu da tartışılıyor. Ama uygulama bu şekilde. Kargo firmasına ekşiyip bu saçma sapan ücretleri ödemeyenleri de biliyorum. Velhasıl, Kenan'ın tulumlar özel kargoyla gelmiş
@kench; böyle değilse nasıl, açıklayabilir misiniz? Bilgilenmiş oluruz.
Arkadaşlar. Öncelikle şunu söyleyeyim. Kesinlikle Türkiye bürokrasisinin savunucusu değilim. Gümrük vergileri gereklidir ama bu verglilerin uygulanış biçimi tartışılır. Benim tartıştığım, kanunların ne kadar etik olduğu değildi zaten. Ama gerçek şu ki ülkeye giren mal bir kum tanesi bile olsa mutlaka bir gümrükleme prosedürü vardır. Kimseyi bu prosedürü yani kanunu uyguluyor diye suçlayamayız. Bir kargo eğer kişisel olarak getirilmiş ise (ki haberden Kenan'ın öyle getirdiği anlaşılıyor) geçerli olan genel gümrükleme uygulaması Cumhurbaşkanı da olsa, Kenan Sofuğlu da olsa uygulanmalıdır. Malın tedariğini resmi kanallar ya da sponsorlar hallediliyor ise bu gibi işlemler (ya da sporcu ve sanatçılara özel bazı muafiyetler) gene uygulanır ama sporcu bu gibi işlemlerle uğraşmaz. Onun yerine sponsor firma, spor bakanlığı ya da her ne kurum ise onlar uğraşır çünkü malı sokan merci yani muhatap onlardır. Ama dediğim gibi, ülkeye ne girerse girsin mutlaka bir gümrük prosedürü kapsamı altındadır. Buna uçaklardaki yolcu bavulları bile dahildir. Ama genelde bunlar geçerli olan muafiyetlerden faydalanabildiği için bir sorun olmaz.
Buradaki çarpıklık Kenan'ın yerine bu işleri halledecek resmi bir makamın olmayışıdır. Muhtemelen o tulumlar üreticiyle olan anlaşması gereği ücretsizdir ama Türkiye'deki gümrük yönetmeliği bu gibi ürünlerin direk girişi için limit değeri 300 Euro olarak belirlemiştir zaten. Haa, farklı bir prosedür altında getirilmiş ama bazı bürokratik hatalar ya da Türkiye'ye özgü saçmalıklar da olmuş olabilir ama bunlar ülkeye gümrüksüz mal sokmayı ya da şahıslara kişisel ayrıcalık tanımayı doğru birşeymiş gibi göstermemize sebep değildir. Ülkeye her mal sokan sporcu Kenan Sofuoğlu kadar ahlaklı ve dürüst olmak zorunda değildir çünkü. Her milli sporcuya ya da sanatçıya "kişisel" ayrıcalık tanınırsa günün birinde biri çıkar kaçak Mercedes bile sokar (yaşanmıştır).
---------- Mesaj ekleme zamanı: 05:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 05:23 ----------
bobber adlı üyeden alıntı
O zaman şu soru gelir akla:
Basketbol milli takımının formaları?
Futbol milli takımının elipmanları?
Halter, boks, karate vs. vs. vs.
Şimdi siz diyeceksiniz ki, onlar Türkiye Cumhuriyeti adına yarışıyor. Kanan yarışmıyor.
İşte kızdığımız nokta da burası. Neden Dünya şampiyonu olan bu vatan evladına devlet sahip çıkmıyor. Bu adamdan bir tane daha gelir mi acaba gelecek on yıllarda. Hala açıklama yapıyorlar "gerekirse sponspr oluruz" ya ne demek gerekirse, adam kendi imkanlarıyla getirtiyor ekipmanları, gerekiyor işte ötesi mi var.
Neyse, biraz sinirlendim size denk geldi, yoksa direk size hitaben yazmadım.
Zaten sen de benim anlatmak istediğim şeyi yazmışsın. Bu gibi ekipmanlar sporcuya sorunsuz olarak sağlanmalıdır. Ama bunun yolu her şampiyon olmuş sporcuya "sen şampiyonsun ne istersen getir, sorgusuz sualsiz ülkeye sok" demek değildir. Bunun yolu tüm kanuni ve bürokratik işlemleri kısa sürede uygulayarak sporcusuna ekipman sağlayan kurumların var olmasıdır. Hidayet Türkoğlu formasını kendisi getirmiyordur, emin olun. Onun yerine bu işlemleri spor bakanlığı (ya da her ne kurum ise) yapar, Hido'ya teslim eder.
Bu ülkedeki her başarılı sporcu (ya da sanatçı, yazar vs) Kenan kadar ahlaklı değil maalesef. O yüzden "kişisel bazda" tanınacak ayrıcalıkları etik bulmuyorum.
-
Bu olay dogrumu acaba?
Gülsemmiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Aglasammiiiiiiiiiiiiiiiiii
Bu ne istir yahu??
Hayatin icin bir saniyeni harca.
Hayatini bir saniye icin harcama.
-
bobber adlı üyeden alıntı
Hala açıklama yapıyorlar "gerekirse sponspr oluruz" ya ne demek gerekirse, adam kendi imkanlarıyla getirtiyor ekipmanları, gerekiyor işte ötesi mi var.
Ne demek oluyor biliyor musun, şimdi Gençlik bilmem ne şubesi/müdürlüğü hesap yapıyor; Kenana nekadar giderimiz olacak, onun bize reklamdı bilmem neydi nekadar getirisi olacak. Eğer giderler gelirlerin yanında laf edilmeyecek boyuttaysa "sponsor olmak gerekicek" ve sponsor olunacak. Yoksa doğrudan sponsor olurlarsa Kenanın kişisel zevklerini, hobisini felan tatmin edeceklerini, verdiğimiz vergileri sokağa atacaklarını düşünüyorlardır eminim...(en az 60 yıl önce bile çok daha geniş düşünebilen yöneticilerimizin olduğuna da eminin)
-
Çin malı giydirmeyiz... Sırf ondandır...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
-
Arkadaşlar bu kadar büyük sorun değil, en kötü ihtimal bedelinin 20% sini öder çeker. Bugün ben de adıma gelen yamaha parçasını ( türkiyeden alamıyoruz ya yamaha parçalarını !!!! ) posta gümrüğünden böyle aldım. 5 dakikalık iş. Memurlar yapılması gerekeni yapmışlar. Basit birşeyi büyütüp haber haline getirmek bizim gazetecilerin işi. Gazetecilerin gazına gelmeyelim lütfen. Kenan zengin adam, gümrükçüyü gönderip tulumları çoktan almıştır.
-
kurubuz adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar bu kadar büyük sorun değil, en kötü ihtimal bedelinin 20% sini öder çeker. Bugün ben de adıma gelen yamaha parçasını ( türkiyeden alamıyoruz ya yamaha parçalarını !!!! ) posta gümrüğünden böyle aldım. 5 dakikalık iş. Memurlar yapılması gerekeni yapmışlar. Basit birşeyi büyütüp haber haline getirmek bizim gazetecilerin işi. Gazetecilerin gazına gelmeyelim lütfen. Kenan zengin adam, gümrükçüyü gönderip tulumları çoktan almıştır.
doğruda hocam içeriği ne oldu belli olan bir şey için bu zorluk'a arkadaşlarım karşı çıkıyor
-
'Burası Türkiye' diyip geçesim geliyor ama 'Burası Türkiye' diyip kalıyorum , nereye kadar diyede soruyorum ...
-
fikirleri anlamak zaman zaman ciddi anlamda zorlaşıyor benim adıma.
Kenan Sofuoğlu kendi nevi şahsına münhasır başarılara imza atmış yetenekli bir sporcu.
Yurtdışından getirdiği ekipmanın gümrükte işleme tabi olması kaçınılmaz. Gerekirse tabiri caiz ise "gümrüğe takılacaktır". o da emonun anlattığı gibi her normal vatandaşın yaptığı normal bürokratik işlemlere tabi olacaktır.
Kendisine biraz ayrıcalık tanınabilir mi ? Olabilir. En azından icra ettiği spor dalına ait ihtiyaçları bubun gibi uygulamardan muaf olabilir. Peki bunu kim yapmalı; bana kalırsa Türkiye Motosiklet Federasyonu.
Eğer bu sporcumuza bu anlamda sahip çıkılmıyor ise bunu da devletin spor bakanı ya da benzeri kurumlarda aramak lazım, gümrük memuru ne yapsın "la bah hele Kenan ın eşyaları gelmiş hadi gümrüksüz geçirelim " mi ? diyecek.
Yorumda bulunurken biraz da mantık çalıştıralım.
Bürokratik işlemlerin gereksizliğinden bahsedecek olursak, haklı olmak yetmiyor tepki de vermek lazım. o da bizde olmadığından bu şekilde yaşamaya devam.
can't be worried about that shit. life goes on man.
-
Deri kıyafetlerve deri ürünler için farklı bir yönetmelik var. Ondan takılmıştır ama Yinede tam bir Rezillik...
-
emocan adlı üyeden alıntı
sen ne çok biliyon gümrüğü haci .
o çok bildiğin gümrük kanun ve yönetmeliği olduğu gibi avrupadan çakma tercüme ile türkçeleştirilmiş bir uygulamadan ibaret. peki avrupa gümrükte sorun yaşamıyor da neden bizler yaşıyoruz ?
çünkü kanun a dan z ye copy paste ve uygulamada hatalarla dolu. kimse sana vergini alma demiyor ki .
sen hiç avrupa da şahsa gelen eşya gümrüğü nasıl işliyor biliyor musun ?
burda eşyan antrepoda takılıyor sana ihbarname geliyor gel gümrükcünle eşyanı çek yok ordino parası yok ardiye yok gümrükcü komisyon beyanname aç ıvır zıvır 2 günün helak oluyor ve bir dünya para. Bu mudur ?
Avrupa da nasıl oluyor peki biliyor musun ? eşyanız hazır buyrun gelin alın gümrük vergisi şukadar pul şukadar ihbarname geliyor gidiyorsun parayı ödeyip alıyorsun eşyanı . hatta eşya kapına geliyor parayı da kapıda ödüyorsun .
Noldu ? şimdi Kench ? Kench oldun sanki .
Ayrıca o ödediğimiz vergilerin nerelere gittiği konusuna hiç girmeyeyim sonra bu forumu kapatırlar sansürlerler allah muhafaza ergenekondan alırlar içeri
hepimizi.
Bazen doğruları yazmak yaramıyor anlaşılan
Kench arkadaşımız doğru olanı yazmış. Kenan bizler için bir gurur kaynağı ancak hepimiz gibi bir T.C. Vatandaşı ve gerektiğinde sınırlarımız içerisinde geçerli kanun maddeleri ile korunur ya da cezalandırılır..bu durumda uygulanan ceza değil mevzuattır. Kenan'a iltimas sağlayabilecek yegane kurum Federasyon olabilir ama onlar da gümrüge takıla bilir..gayet doğaldır da.
Gümrük mevzuatımıza gelince. HİÇ BİR noktası Avrupadan copy-paste değil maalesef.
Yabancı lisanınız var ise SAT1 de Achtung Kontrolle ( Dikkat Kontrol ) diye bir program var...izlemeni tavsiye ederim...orada 150-200€ üstü posta gönderisi ya da hava limanında beraberinizde getirdiğiniz ve maddi değerinin fatura üzerinde 100 USD olmasına rağmen memurun KANAAAT kullanarak, bu ürün 100 USD den pahalı...internetten araştırıp farklı sitelerden buluduğu tüm fiyatların ortalaması üzerinden nasıl 300-500€ gümrük + sahte belge (fatura) gerekçesiyle %15-20 ceza kestiğine şahit olursun.
Memleketindeki düzenden bi haber, kulakdan dolma hikayelerle gündem yaratmayalım, ayrıca sürekli sistemi eleştireceğine sende bir katkıda bulun ki daha iyi çalışsın...bak Polis memuru artık son model Renault, Duster, Yamaha, Honda gibi araçlara biniyor neden dersin?? gerekeni yaparak devletin kasasına para girmesini sağlıyor....değil mi tüm memurlar böyle olmalı.
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)