Kayseri'de motosiklet tutkunu genç, Erciyes kayak merkezinde motorunun ön tekerleğini sökerek yerine taktığı bir çift kayakla kayıyor.
Kayseri Motor Kulübü Başkanı da olan Metin Tek (30), motosikletinin ön tekerini söküp yerine bir çift kayak takarak "Karmotor" adını verdiği kar motosikleti yaptığını ve deneme kayışlarından olumlu sonuç aldığını söyledi.
Hem motor sürmeyi hem de kaymayı çok sevdiğini belirten Tek, şöyle devam etti:
"Yaz aylarında motor sporuyla ilgileniyorum. Kışın kaymayı da seviyorum. Kış aylarında bu tutkumu kar motosikleti yaparak devam ettirmek istedim. Motosikletimin ön tekerini söküp yerine bir çift eski kayak monte ettim. Arka tekerleğe de karda kaymaması için halka şeklinde zincirle kapladım. Erciyes Kayak Merkezi'nde yaptığım ilk denemeden olumlu sonuç aldım. Karmotor adını verdiğim kar motosikletini geliştireceğim."
Kar motorunun daha dengeli olması için bazı ilaveler yapmayı düşünd üğünü de belirten Metin Tek, "Karmotor'umun önündeki kayakların daha esnek olması için ayrı ayrı amortisör takacağım. Arka tekerin karda dahi iyi tutunması için de zincir yerine çivili lastik kullanacağım. Paletli kar motosikletleri kadar olmasa da yine de kar üzeride kaymanın keyfini çıkartıyorum" diye konuştu.
Erciyes Kayak Merkezi'nde kendini izleyen meraklılarla hatıra fotoğrafı da çektiren Metin Tek, pistlerdeki karların erimesinden sonra motosikletini eski haline getireceğini sözlerine ekledi.
Kaynak.Net Gazete