amin kardeşim...öperim yeğenimi...
motosiklet konusunda gün yüzü görmeyiz...hep böyle oldu...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:34 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:32 AM ----------
10 tam poyınttt
olm senin baban polis...istese alır valla vtr...iki çorba parasına bakar
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Fiyat / cc
Hastayım motosikletlere fiyat biçme şeklimize.
Arkadaşlar üretici bu aletin fiyatı belirlerken cc sine bakmıyor malesef.
Hani biz istiyoruz ki 1000 RR 33.320 TL ise VTR 250 de 33.320 / 4 = 8.330 TL olmalı
Ama maalesef kazın ayağı öyle değil, honda istese 5000 TL ye satabileceği 250 cc motosiklet yapamaz mı?
Yapar, ama o kadar paraya yapılan motor evladiyelik bir honda olur mu? Olmaz.
Olaya cc boyutu ile bakmayın.
Atıyorum mesela;
VTR 250 beş paraya mal olduysa , aynı teknoloji kullanılarak üretilecek olan VTR 500 altı paraya mal olur misal.
Nihayetinde olayın AR-GE si vs. si fiyata eklendikten sonra 250 c ile 500 cc arasındaki tek fark bir kaç kilo demir çelik aliminyum filan olur
Çok kabaca açıkladım belki ama olayın kaba boyutu bu. Bunu sadece honda içinde söylemiyorum, hangi firma olursa olsun aşağı yukarı olay budur. Zaten YBR 250 de ilk geldiğinde aynı tatavayı yaptık.
Ha bu arada bir not, Hondacı değilim. Bugüne kadar hiç honda motosikletim olmadı. Honda da çalışan bir yakınım da yok.
Bu yaşıma kadar tanıdığım tek Honda E.Honda dır
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
aslında neden bu tarzların otomatiğini çıkarmazlarki
çok ii olurdu benimgibi vites sorunu yaşayanlar için
kişisel neyimiz varki iletimiz olsun...
250 cc lik motosiklet ile 600 cclik iki motosikletin fren diski çaplarından şase kesitine kadar yüzlerce farkı vardır. salt motoru 100 ml genişletmekle iş bitmiyor. dolayısıyla cc bazlı karşılaştırma tek ölçüt alınamamakla birlikte motosikletin üretim maaliyetlerini de düşünülenden fazla etkilemektedir.
lakin, hiç hesap yapmaya gerek yok, yapılmışı kawasaki ninja 250r ile bu motosikletin fiyatını karşılaştırın. arada böylesine büyük farklar olduğu sürece ben "tatava" yapacağım, kimse kusura bakmasın.
üzgünüm ama söylediklerine katılmıyorum. çünkü bnu söylerken tr deki vergi olayını unutmuşsun. 250 cc sınırdır 650 cc de sınırdır. örnegin 1000 cc ile 600 cc arasındaki fiyat farkının yüzde 90 ı vergidir. ikiside 4 silindir ve görüntü ve ve teknoloji olarak birbirine yakınlar.
kawasaki de üretmiş 250 cc ve 1000 cc nin 3 te birinden az fiyata satmakta. şimdi kawasaki hondadan daha mı kötü motor hayır. sadece honda düşük cc de yüksek fiyat yüksek cc de düşük fiyat uygulamakta . bunun anlamı şu ki yüksek cc alaak olan adam zaten zengindir. ama orta kesim bir vatandaş için 13 bin gibi bir rakam 250 cc için astronomik bir rakamdır.
bu motosiklet kesinlikle bu fiyat politikasıyla satılmayacaktır kısa süre sonra satışınıda durdurular. herkese saygılar.
en azından ninja 250 fiyatıyla aynı olsaydı
VFR 250 7500 - 9000 arasına satılsa belki tutulur derdim ama bu fiyata alanın aklına turp sıkayım 8000 - 9000 e öyle temiz CBF 500 ler varki bunu almak akıl karı degil
Born To Be wild,Live to Ride...
bu motoru almak isteyip 13000 lira yı gözden çıkaranlar da artık bu laflardan sonra almaz gururuna yediremez. alsa da kimseye söylemez.
yolda görürsek bu motoru aha bir keriz almış deriz
aslında ınsanları sınırlendıren sey herkesın bu kadar begendıgı bır motorun bu kadar pahalı olması ve alınabilme oranının nerdeyse sıfıra ındırılmesi satamıcakları zaman anlıcaklar ve karlarından feragat etcekler...
Instagram: gezgin_endurocu
https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1
Ben ÖTV ve KDV ile ilgili bir yorum getirmedim bu konuya.
Ben sadece fiyatlara cc boyutu ile bakışımızı eleştirdim.
VTR 250 ÖTV ve KDV den dolayı bizde yüksek avrupada düşük fiyata satılıyor eyvallah, ama aynı şey 1000 cc lik bir model içinde geçerli.
Fiyattaki vergileri hesaba katmayın, o kaçınılmaz bir gerçek ve her modelde var.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Firmalar 250 cc üzerindeki motorlardan yeterince kar etmiyorlar bu yüzden böyle ara motorlardaki kar oranlarını arttırıyorlar.herkesin isyanı buna.
Aynı şeyi otomobil firmaları da yapıyor.
1.4 lük vw tiguan ile 2.0 olanı az farkla satılıyor.Halbuki ne kadar vergi farkı olduğunu hepimiz biliyoruz.İşte sıkıntı burada.hakkını vermiyor arabaya,genel olarak bütün arabalarını ve onları satacakları sayıyı hesaplayarak birinin kazığını diğerine bindiriyor.
Haa kimse demiyor honda varadero 125'i getirip cbf150 fiyatına satsın cc'leri aynı olduğu için ama onu getirip 13000 derse de avcunu yalasın.
ne hondaymış be...salladı siteyi...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
olcicim zaten cc bazlı fiyat karşılaştırmıyoruz.. Emsal bazlı karşılaştırıyoruz . gt 250 sende uzun müddet kullandın .. V motomu v motor sıvı soğutmamı sıvı soğutma 29 hp mi 29 hp ön arka disk frenmi disc fren biri 7bin küsur diğeri neden 13000 diyoz bilmem anlatamadığımı anlatabildimmi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:37 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:35 PM ----------
biri honda biri hyo dan başka cevabın varsa söle ..
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
demek global motor bize yıllarca bedava sayılacak fiyata verdi gıymatını bilemedik...
arkadaşlar şunu içim rahatlıkla söylemek istiyorum Tamam bu motor pahalı fakat Hyosung 250 r ile karşılaştırmayın bari Kawasaki 250 r deseniz tamam da
Hyosung kalitesiz be tipinden belli birader .kimse gücenmesin gocunmasın kendi öz zevkimdir.
3.18 tl olan benzinin 2 tl'si vergi
Sıfır, kaldın sınıfta...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)