Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Christini AWD SuperMoto

REKLAM ALANI
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS

Motosikletlerde tüm tekerleklerden çekiş sistemi? Steve Christini, 10 yıldır düşünüyor, AWD bir konsept üzerinde yıllardır çalışıyor ve firması “Christini Technologies” ile gerçekten işleyen bir sistem yapmayı başarıyor.

Christini SuperMoto prototipi aslen bir KTM 450 SX-F. Bir kaç değişiklik ve Christini AWD sistemi ile oluşturulmuş. Christini AWD sistemi bazı Honda ve KTM modellerine uygun bir kitten ibaret. Gücü ön tekere aktaran bu sistem hakkında detaylı mekanik bilgiyi ve sistemin uygulama fotoğraflarını Christini websitesinden edinebilirsiniz.

Moto Aktüel
    Online Motosiklet Bilgi Kaynagı

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    filkete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    buna benzer bişey daha önce verilmşti galiba ya,farklı bi markaydı galiba,enteresan bişey ha
    bir zamanlar tanrıya karşı işlenen günah en büyük günahtı,ama tanrı öldü,onunla birlikte öldü o günahkarlar da.

mczaga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    henüz yok.
    3 teker lilere uygulasalar dizel motorlu şekilde ilginç bi dönüşüm olur motorsikletlerde

Motosikleti
    CBF150
    2wd ve awd farklı mekanik yapıya sahipler awdnin ne olduğunu site cok güzel acıklamış artılarını yazmış vs.. ama eksileri yazan yok tabii

2wdde sistem tamamen zincir ve disliden oluşurken awdde sistemden ön dişli cıkmış yerine saft diyebileceğimiz parçalarda eklenmiş moto harbiden supermoto olmuş
    her şey bir bmx'le başladı..

Hay.alper.est - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yamahanın buna yakın bir modeli vardı hatırladığım
    ''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''

azgurbuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bianchi 21 Vites
    Pek zekice çözülmüş gibi durmuyor; zincir-mil-dişli-zincir-2 mil-dişli....sıkılıyor insan bunları görünce

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    zincir, difransiyel mekanizması, şaft, sanırım sonsuz dişli, mil ve dişli bağlantılarla gerçekleştirilmiş. aslında güzel çözüm. ama çok fazla parça var ve ne kadar zorlanmaya gelebilir hiç bir fikrim yok. işin doğrusu aa mükemmel çözüm diyemem ama kalkıp beğenmemek için de benim daha iyisini düşünebilmem gerekir.. bu da olmayacağına göre..

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    Alıntı asfalt meleği adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zincir, difransiyel mekanizması, şaft, sanırım sonsuz dişli, mil ve dişli bağlantılarla gerçekleştirilmiş. aslında güzel çözüm. ama çok fazla parça var ve ne kadar zorlanmaya gelebilir hiç bir fikrim yok. işin doğrusu aa mükemmel çözüm diyemem ama kalkıp beğenmemek için de benim daha iyisini düşünebilmem gerekir.. bu da olmayacağına göre..
    bende çok dayanıklı olacağını sanmıyorum çünkü çok fazla platform değişimi var ve ayrıca çok sürtünme olur bu yüzden... ama genede iyi düşünmüş adamlar ya
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

Motosikleti
    henüz yok.
    awd ne 2wd ne ?

Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Aktarımda çok fazla parça var. Ön takımın dönüşte aktarım yapabilmesi için diferansiyel benzeri bir dişli aktarımı yapmışlar. Bu düzenekle çok fazla güç kaybı yaşanır. Ayrıca motorun ağırlığını da arttırmıştır.

Benim merak ettiğim sürüş dinamiklerine etkisi ne oldu? Viraj içinde gaz açıldığında ön taraf ne yapıyor? Arazi sürüşünde tepkiler nasıl?
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

azgurbuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bianchi 21 Vites
    Alıntı Makine adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ön takımın dönüşte aktarım yapabilmesi için diferansiyel benzeri bir dişli aktarımı yapmışlar
    En son aktarımı ters yöne dönen iki mille yapmak zorunda kaldığı için kullanmış gibi geldi bana.

Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Alıntı azgurbuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En son aktarımı ters yöne dönen iki mille yapmak zorunda kaldığı için kullanmış gibi geldi bana.
    Muhtemelen öyle. Biraz işleyişini okudum. Kısaca özetleyeyim.

Sistem, modern dört tekerlekten çekişli araçlarla birebir benzer şekilde çalışıyor. Ön tekerlek arka tekerleğe göre biraz daha az tahrik (yaklaşık %80 gibi) ile gücü aktarıyor.Normal çekiş koşullarında arka tekerlek ön tekerleğe göre daha fazla devir çevirerek güç aktarımını gerçekleştiriyor. Bunu sağlayansa ön tekerlek göbeğindeki tek yönlü kavrama sistemi. Bu koşullarda önden herhangi bir çekiş gerçekleşmemiş oluyor. Ön aktarma sistemi, arka tekerleklerde yaşanan bir çekiş sorunu ortaya çıktığında devreye giriyor. Arka teker çekişi düştüğünde, sürüş oranı, ön tekerleğe doğru göreceli olarak değişiyor. Arka tekerlekte çekiş tekrar gerçekleşene kadar bu işlem devam ediyor. Yani sistem sadece arka tekerde çekiş sorunu olduğunda devreye giriyor. Bunun iyi yanı güç kayıplarının minimumda tutulması ile hem güç kaybı az yaşanacak hem de tüketim daha düşük seviyede tutulabilecek.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

Motosikleti
    henüz yok.
    Alıntı Makine adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Muhtemelen öyle. Biraz işleyişini okudum. Kısaca özetleyeyim.

Sistem, modern dört tekerlekten çekişli araçlarla birebir benzer şekilde çalışıyor. Ön tekerlek arka tekerleğe göre biraz daha az tahrik (yaklaşık %80 gibi) ile gücü aktarıyor.Normal çekiş koşullarında arka tekerlek ön tekerleğe göre daha fazla devir çevirerek güç aktarımını gerçekleştiriyor. Bunu sağlayansa ön tekerlek göbeğindeki tek yönlü kavrama sistemi. Bu koşullarda önden herhangi bir çekiş gerçekleşmemiş oluyor. Ön aktarma sistemi, arka tekerleklerde yaşanan bir çekiş sorunu ortaya çıktığında devreye giriyor. Arka teker çekişi düştüğünde, sürüş oranı, ön tekerleğe doğru göreceli olarak değişiyor. Arka tekerlekte çekiş tekrar gerçekleşene kadar bu işlem devam ediyor. Yani sistem sadece arka tekerde çekiş sorunu olduğunda devreye giriyor. Bunun iyi yanı güç kayıplarının minimumda tutulması ile hem güç kaybı az yaşanacak hem de tüketim daha düşük seviyede tutulabilecek.
    5 bin dolar gibi bi fiyatı var.

philetoaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Duke 250 ABS, 640 LC4 SM
    Yamaha seneler önce yaptı bunu zaten. Hidrolik bir pompayla ön tekerdeki pervaneye gücü aktarıyordu.Mekanik değildi , ağır değildi..
    Ridin' through this world, all alone. God takes your soul, you're on your own

Motosikleti
    henüz yok.
    Alıntı philetoaster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yamaha seneler önce yaptı bunu zaten. Hidrolik bir pompayla ön tekerdeki pervaneye gücü aktarıyordu.Mekanik değildi , ağır değildi..
    hangi model o?

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Alıntı mczaga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hangi model o?
    Yapıldı ve tarih oldu
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

Motosikleti
    henüz yok.
    hangisi işte o ?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler