Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Honda CBR600RR ABS

REKLAM ALANI
    E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gerçekten güzel motosiklet olmuşş.....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    timtim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok malesef olcağada benzemior.
    Alıntı alper_satriani adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    naked motoru da yatırırsan nolcak
    motor yatsın die herşeyi sölediniz zaten motorun kalkası yok artık istediğiniz abs olsun :d

Motosikleti
    YOK :( ama olacak ins
    bunların tasarımcılarıı Tehlike yaracak bişey yapacaklarını zannetmiyorum aksine güvenlik için uğrasıyorlar birçok testten OK aldığını biliyorumm
    En İYİ motorcu ÖLMEYENDİR :wiinkk:

Dogin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cbr 600f
    buzamana kadar abs yoktu şimdi niye çıkıyo anlamamki abs arabada bile az bi suya girince kayıyo motorda en ufak kayması zaten yere yapıştıgının kanıtıdır ben ıslak zemindede kuru zemindede abs den daha iyi durdururum motoru eskiden ABS mi varmış

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı Dogin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    buzamana kadar abs yoktu şimdi niye çıkıyo anlamamki abs arabada bile az bi suya girince kayıyo motorda en ufak kayması zaten yere yapıştıgının kanıtıdır ben ıslak zemindede kuru zemindede abs den daha iyi durdururum motoru eskiden ABS mi varmış
    Arkadaşım sen bana şu abs'nin dogru düzgün bir tanımını yap ben bu yazdıklarının hepsine cevap vericem.

Söylediklerinden yola çıkarak senin abs'nin ne oldugunu bildiginden şüpheliyim.

Biz Türkler gerçekten ilginç bir milletiz . Adamlar yememiş içmemiş motorlu araçlar dünyasında devrim denilebilecek bir sistem yapmışlar ve bu dünyanın birçok yerinde test edilip gerçekten faydalı bir sistem oldugu kabul edilmiş hatta birçok araçta bu sistem standart olarak sunulmaya başlamış ama gel görki bizim Türkler hala o sistemi begenmiyor hatta begenmemeklede kalmıyor zararlı buluyor

Dedimya ilginç bir milletiz

Motosikleti
    -
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım sen bana şu abs'nin dogru düzgün bir tanımını yap ben bu yazdıklarının hepsine cevap vericem.

Söylediklerinden yola çıkarak senin abs'nin ne oldugunu bildiginden şüpheliyim.

Biz Türkler gerçekten ilginç bir milletiz . Adamlar yememiş içmemiş motorlu araçlar dünyasında devrim denilebilecek bir sistem yapmışlar ve bu dünyanın birçok yerinde test edilip gerçekten faydalı bir sistem oldugu kabul edilmiş hatta birçok araçta bu sistem standart olarak sunulmaya başlamış ama gel görki bizim Türkler hala o sistemi begenmiyor hatta begenmemeklede kalmıyor zararlı buluyor

Dedimya ilginç bir milletiz

Sevgili Elint ve konuyu takip eden diğer arkadaşlar... Bu ss ve abs çıktığından beri aklıma takılan bir soruyu sorayım. Bilmiyor olabilirsiniz tabiyatıyla fakat ben yine de sorayım.

Diyelim ki, ABS'siz model bir cbr600rr aldınız (diyelim ki 2007-2008 model) sonradan bu abs kiti (eğer racing için kullanışlı bir model çıkarsa) ekletmek mümkün olabilir mi? Yani parasını verdikten sonra eklenebilir bir sistemidir? Başka model ve markalarda böyle uygulamalar var mı? Mesela abs'siz fazer'ını abs'li ye çeviren oldu mu? Yoksa böyle bir uygulama mümkün değil mi? Teşekkürler...

Rigel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    dgrmr kardeşim,

Eğer bir motosiklet modelinin ABS'li ve ABS'siz iki tipi varsa, ama bunlar ABS dışında mekanik olarak aynı olacak (örneğin Suzuki GSR600 ve GSR600A, veya Fazer ve Fazer ABS), o zaman bu herhalde mümkün. Ama o kadar çok parça değiştirmen gerekiyor ki sanırım rantabl olmaz. Aklıma gelenler fren diskleri, yeni kaliperler, fren hidrolik hazneleri ve boruları (bunlar artık ön arka tamamen bağımsız değil), sensorlar, muhtemelen yeni sigorta kutusu, yeni ABS merkezi ve bunun pompası... Ayrıca, ABS pompası oldukça büyük ve karmaşık yapıda bir parça, biçimsiz bir şey. Bunu yerleştirmek için GSR600A'da bazı parçaların konumu değiştirilmiş. Bunu becermek te çok zor olur herhalde.

Eğer ABS'li tipi olmayan bir model sözkonusu ise işin daha da zor. Bunları adapte etmek oldukça zor olur. Ayrıca ABS bilgisayarının da yeniden programlanması gerekecektir.

Bu yüzden ABS eklemek zor olurdu herhalde. Bu konularda internette yabancı sitelerde de oldukça yazı okudum ama ABS adapte edebilen birisine rastlamadım.
    Üç boyoz bir kola

erdo2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150 kirmizu :) Şuanda motorsuz.
    Alıntı dgrmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili Elint ve konuyu takip eden diğer arkadaşlar... Bu ss ve abs çıktığından beri aklıma takılan bir soruyu sorayım. Bilmiyor olabilirsiniz tabiyatıyla fakat ben yine de sorayım.

Diyelim ki, ABS'siz model bir cbr600rr aldınız (diyelim ki 2007-2008 model) sonradan bu abs kiti (eğer racing için kullanışlı bir model çıkarsa) ekletmek mümkün olabilir mi? Yani parasını verdikten sonra eklenebilir bir sistemidir? Başka model ve markalarda böyle uygulamalar var mı? Mesela abs'siz fazer'ını abs'li ye çeviren oldu mu? Yoksa böyle bir uygulama mümkün değil mi? Teşekkürler...
    Böyle bir uygulama olsa bile herkesin genel olarak kullandıı gibi pahalı olur ve semeriyle seksene malolur kanısındayım.
    lezzet gider,mesuliyet kalır...

Motosikleti
    CBR 125
    ABS li motor kullanacaksınız, daha iyi fren sistemlerine sahip spor bir motora kim binmek istemez?

Alıntı Rigel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dgrmr kardeşim,

Eğer bir motosiklet modelinin ABS'li ve ABS'siz iki tipi varsa, ama bunlar ABS dışında mekanik olarak aynı olacak (örneğin Suzuki GSR600 ve GSR600A, veya Fazer ve Fazer ABS), o zaman bu herhalde mümkün. Ama o kadar çok parça değiştirmen gerekiyor ki sanırım rantabl olmaz. Aklıma gelenler fren diskleri, yeni kaliperler, fren hidrolik hazneleri ve boruları (bunlar artık ön arka tamamen bağımsız değil), sensorlar, muhtemelen yeni sigorta kutusu, yeni ABS merkezi ve bunun pompası... Ayrıca, ABS pompası oldukça büyük ve karmaşık yapıda bir parça, biçimsiz bir şey. Bunu yerleştirmek için GSR600A'da bazı parçaların konumu değiştirilmiş. Bunu becermek te çok zor olur herhalde.

Eğer ABS'li tipi olmayan bir model sözkonusu ise işin daha da zor. Bunları adapte etmek oldukça zor olur. Ayrıca ABS bilgisayarının da yeniden programlanması gerekecektir.

Bu yüzden ABS eklemek zor olurdu herhalde. Bu konularda internette yabancı sitelerde de oldukça yazı okudum ama ABS adapte edebilen birisine rastlamadım.
    Cevabın için teşekkürler Berkant abi, bu durumda ya abs'li racing modelleri bekleyeceğiz ya da abs'siz modele razı geleceğiz bakalım. Entegre edilebilse çok iyi olur ama değil mi?

asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    ABS ("Anti brake bloke system" idi adı yanlış bilmiyorsam) ,motorlarda tehlikedir gibi garip bir anlayış var. Kuru zeminde kızaklayarak stabil şekilde durunca fren mesafesi ABS'li araçtan daha kısa oluyor olabilir ama her zaman kuru ve düz bir yolda gittiğimizi kim söylemiş?
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

speedy46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok :(
    süper bunlar ya bayılıyom ve de bitiyom

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)