Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Honda CBR600RR ABS

REKLAM ALANI
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Arkadaşlar gerri geri giderken ani fren yaparsanız ABS tekeri kilitler, düşersiniz! Demedi demeyin!

Bu arada @fazerr'in söylediği ABS bu ABS değil, Asya Motor'larda falan olan ""mekanik ABS""

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    muzaffer1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 CBF1000F
    Alıntı fazerr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncedende soyledım abs motorlarda tehlikelidir anı frende kılıtler we sızı ucurur hele hele ss ler ıcın bence cok gereksız.bu motoru abslı olanı bedava verseler almamcogu arkdasımız absnın ne demk oldnu bılmıyo hrealde yanlıs anlamayın polemık yaratmıyorum cogu yararlı dıyor ama tam tersı ss lerde tehlıke uyandıracaktır bundan emınım
    Bence bu kadar ön yargılı olma ABS eğer arabalarda olduğu gibiyse tekerin kitlemesini önlüyor, bu şu demek oluyor frene bastınız teker kilitemeye başladığında frenler bırakıyor ve teker dönmeye başlar başlamaz tekrar fren tutmaya başlıyor ve bu o kadar seri bir şekilde oluyorki saniyenin bilmem kaçta kaçında.... ancak şöyle bir durum var zemin kaykan ise teker kilitlemye başladığında ve ABS sisteme devreye girer, teker kaymasın diye frenler sıkıp bıraktığında durma mesafesi o kadar uzar yani diğer bir deyişle geç duracaksınız ve Allah korusun iş işten geçmiş olabilir. Bu arabalarda işe yarıyor, çünkü direksiyon hakimetini kaybetmiyorsunuz ve ani manavralar yapabilirsiniz ama motorda açıkcası bilmem
    Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor

Terrorizer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cbr 600f
    OO İlkay abi ağları yaymış bekleyişe geçmiş Yorum yapmıyorum balıklar kaçmasın
    ★★ ----- Decaying organic matter ----- ★★

Sedat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bws50
    ben bir şey anLamdım.. Her şeyin bir zamanı var bekleyelim görelim..

Alıntı muzaffer1968 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence bu kadar ön yargılı olma ABS eğer arabalarda olduğu gibiyse tekerin kitlemesini önlüyor, bu şu demek oluyor frene bastınız teker kilitemeye başladığında frenler bırakıyor ve teker dönmeye başlar başlamaz tekrar fren tutmaya başlıyor ve bu o kadar seri bir şekilde oluyorki saniyenin bilmem kaçta kaçında.... ancak şöyle bir durum var zemin kaykan ise teker kilitlemye başladığında ve ABS sisteme devreye girer, teker kaymasın diye frenler sıkıp bıraktığında durma mesafesi o kadar uzar yani diğer bir deyişle geç duracaksınız ve Allah korusun iş işten geçmiş olabilir. Bu arabalarda işe yarıyor, çünkü direksiyon hakimetini kaybetmiyorsunuz ve ani manavralar yapabilirsiniz ama motorda açıkcası bilmem
    Islak zemin'e kadar herşey doğru. Abs'li ve Abs'siz motosikletler arasında 3mm. kadar bir fark oluşuyor. Ayrıca Abs'siz motosikletle ıslak zeminde dip fren de yere düşme olasılığı %100 daha fazla

Suzuki'nin bir videosu vardı ıslak ve kuru zeminde Abs duruş mesafesi ve etkisini gösterir, ben bulmaya çalışayım. Bulursam eklerim benden önce bulan olursa o eklesin.

Ayrıca Fazerr, başka bir şey demek istedi herhalde, ben öyle görmek istiyorum en azından...

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    www.youtube.com/watch?v=-Zv3Sacl7JQ

Olay budur V-tunnel beatfilter vs. kullanarak izleyebilirsiniz.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

Rigel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    ABS motorun öne doğru mu yoksa arkaya doğru mu gittiğini anlayamaz, bu biir...

ABS kesinlikle sürüş güvenliğini arttırıyor. Bunu ABS'li motosikleti olan arkadaşlar defalarca anlattılar burada. Tekrar bir ABS mevzusu açmaya gerek yok.

Bence Honda'nın çabası çok iyi yönde bir gelişme. Çıkan ilk ABS'li spor motosikleti alacağımı daha önceden söylemiştim. Hayabusa'ya ABS uygularlarsa Kocaeli merkez Suzuki ilk gelen motoru bana ayıracak. Şu an beni Hayabusa almaktan alıkoyan tek unsur ABS'nin olmaması.
    Üç boyoz bir kola

gokhan_307 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2006 Ybr 125 (Mavi)
    Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    www.youtube.com/watch?v=-Zv3Sacl7JQ

Olay budur V-tunnel beatfilter vs. kullanarak izleyebilirsiniz.
    V-tunnel, beatfilter vs kullanmadan izlemenin bir yolu yokmu?Hani DNS ayarı falan deniyodu.Özel mesajla yada burada anlatırsanız çok makbule geçer.

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS

çok güzelmiş simsiyah....

Motosikleti
    06" Honda Cbr 125 R(Satıldı) / BekleniyoRR :)
    Sonucta Bu aracları sadece sokakata kullananlarda oldugu için bence honda böyle bir işe girmiş bulunmakta.

Bu Yarış canavarlarını sokak tipine göre ayarladıkları için biraz daha güven için yapmış olabilirler diye düşünüyorum
    [B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]

timtim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok malesef olcağada benzemior.
    motorun renginin mat siyah olması abs den daha güsel bence :D

Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı timtim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorun renginin mat siyah olması abs den daha güsel bence :D
    Motoru yatırıp grenajların yere sürtmesiyle o begendigin mat siyah motorun yerine parçalanmış grenaj yıgını kaldıgında sende abs'nin daha güzel göründügünü düşünecegine eminim.

Motosikleti
    2006 fazer a
    Alıntı fazerr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncedende soyledım abs motorlarda tehlikelidir anı frende kılıtler we sızı ucurur hele hele ss ler ıcın bence cok gereksız.bu motoru abslı olanı bedava verseler almamcogu arkdasımız absnın ne demk oldnu bılmıyo hrealde yanlıs anlamayın polemık yaratmıyorum cogu yararlı dıyor ama tam tersı ss lerde tehlıke uyandıracaktır bundan emınım
    tamamen yanlış düşünüyorsun..

ben fazer i hem abs li hemde normal frenli kullandım

ALLAH abs den ayırmasın

kozalak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600RR
    bence ss,da abs sistemi sorun olabilir.
    neden derseniz,abs sistemi devreye girdiği zaman kesık kesık fren yapıcağı için motorun dengesını veya gıdonun hakımıyetını kaybedebiliriz.artı olarak bu durumda fren mesafesıde uzayacaktır.
    şimdi ben kendi açımdan yazacağım.
    bır keresınde hafıf rampa ınerken yolun kaygan oluşu ve sert fren yapmam ile
    ön teker kitledi ve yaklaşık 1 metre düz şekilde kaydım ve hakımıyet kaybolmaya başladığı an bıraktım freni toparladım.
    bu durumda abs devreye gırmış olsaydı benım için daha kötü olurdu buna eminim.
    şimdi abs sistemi bıldığım kadarıyla ön ve arka tekerlerdeki frezeleri okuyon bir sensör var.bu sensörler teker döndükce frezeleri tek tek sayar.yanı 1,2,3,4 diye.
    abs ne zaman devreye girer?
    abs,sensörler okuma yaparken beyın aracılığı ile bır bırlerıne parelel çalısırlar.
    mesela ön frenı sıktık kıtledı ve kaymaya başladı.öndeki okuyucu sensör okuma durduğu için veya azaldığı için arka tekere sınyal yollar ben durdum sende dur dıye.yanı bırı ne yaparsa öbürüde onu yapacaktır.çünki iki tekerinde eşit dönmesi gerekli.abs nin amacı bu ıkı tekerıde eşit döndürmek.
    bu durum diyelimki virajda oldu.ön teker hafıf kayma yaptı ve arka tekerde abs yardımı ile fren yaptığı zaman hakımıyet kaybolması an meselesi olabilir.bence abs sistemi dört tekerli araçlar için mükemmel bir sistem ama iki teker için sakıncalı.mutlaka artısı vardır ama benım için artısından çok eksisi olucaktır..
    şu konuda aklıma gelmedı değil yani..
    belki honda yenılık yaptık test sonuçlarımız mukemmel deyıp motor satışlarını hızlandıracaktır.
    Başkalarının kusurlarından bahsetmek istediğin vakit, kendi kusurlarını hatırla. O zaman başkalarının kusurlarıyla alakadar olmaya hakkın olmadığını hatırlarsın.

timtim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok malesef olcağada benzemior.
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motoru yatırıp grenajların yere sürtmesiyle o begendigin mat siyah motorun yerine parçalanmış grenaj yıgını kaldıgında sende abs'nin daha güzel göründügünü düşünecegine eminim.
    yolumuza naked olarak devam ederiz bizde

alper_satriani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Nokia 6300 Gri
    Alıntı timtim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yolumuza naked olarak devam ederiz bizde

naked motoru da yatırırsan nolcak
    BAŞKALARINI SIK SIK AFFEDİN, AMA KENDİNİZİ ASLA

Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı alper_satriani adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    naked motoru da yatırırsan nolcak
    Yoluna şaseyi eline alarak devam eder

alper_satriani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Nokia 6300 Gri
    Alıntı SilentScream adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu arada simsiyah 600rr ne güzelmiş , türkiyede sanırım bu renkden yok , yanları gri olan bi siyah var ama bundan hiç görmedim...
    bundan versek

Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yoluna şaseyi eline alarak devam eder
    hafif bir üzüntü akılda bisürü soru işareti
    BAŞKALARINI SIK SIK AFFEDİN, AMA KENDİNİZİ ASLA

Motosikleti
    sym mio
    Mat olması harika harika harika..
    Devre dışı bırakılabiliyor ABS değil mi?
    Öyleyse bence güzel bir seçim..
    [B]Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....[/B]::melek02:
    Apti mi kim o:cherry:,kımılcan:silent:
    ::fool::

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)