Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Aprilia V 4 1000 cc geliyor

REKLAM ALANI
    aytskal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Aprilia RSV 1000 R modelinde kullandığı 1000 cc V2 motorun yanı sıra 4 silindirli 1000 cc V4 bir motor geliştirdi ve testlere başladı...Altta ilk iki resimde bu testten kareler yer alıyor.Motor 4 silindirli ve 16 sübaplı 65 Derece V 4 13500 devir ve tam 210 HP olduğu idda ediliyor...İtalyanlar bilindik Japonların karşısına 4 silindirli silahları ile çıkacaklar gibi görünüyor bakalım RSV 1000 V 4 ne zaman yollarda olacak...

http://www.apriliausa.com/njb_dettaglio.asp?id=368

THE RACE MACHINE ENGINE IN BRIEF

Displacement: 999 cc

Layout: 65° V4

Engine body: monoblock with liners integrated in crankcase

Power: more then 210 HP in Superbike configuration.

Valve gear: 4 valves per cylinder (titanium and Nymonic) operated directly by camshafts driven by a mixed chain/gear drive, with lateral chain and central gears.

Fuel system: electronic fuel injection with two injectors and independent ride-by-wire control for each row of cylinders.

Anti-vibration balancer shaft

Maximum engine speed: 13,500 rpm

Compression ratio: 12.5:1

Gearbox: six speed cassette type

Clutch: multi-plate in oil bath with slipper system

Electronics: Magneti Marelli ECU for ignition, injection and ride-by-wire management.

Aprilia’s quest for innovation has led to a revolutionary new layout that goes against all current production engine designs, and that is destined to shift the frontiers of production motorcycle technology.

Alttaki motosiklet V 2 RSV modelidir...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bir V motor sempazitanı olarak olumlu karşılıyorum bu gelişmeyi.Aslında motorun hangi devir bandında ne kadar tork verdiğinide bilseydik karakteri hakkında daha net yorumlar yapabilirdik.Karakter itibariyle düşük devirde yüksek tork yanlısı V motorun kalkışta diğer race'leri yiyeceğini ve yüksek gücüylede aradaki farkı koruyacağını düşünüyorum.Eline sağlık yazı için.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

aytskal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı DARKDIAMOND adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir V motor sempazitanı olarak olumlu karşılıyorum bu gelişmeyi.Aslında motorun hangi devir bandında ne kadar tork verdiğinide bilseydik karakteri hakkında daha net yorumlar yapabilirdik.Karakter itibariyle düşük devirde yüksek tork yanlısı V motorun kalkışta diğer race'leri yiyeceğini ve yüksek gücüylede aradaki farkı koruyacağını düşünüyorum.Eline sağlık yazı için.
    Motordan Aprilia mühendisleri Superbike konfigrasyon olarak bahsetmişler İtalyanlar benim şahsi fikrime göre bu segmentte Japonlardan farklı bir şeyler yapmaya çalışıyorlar örneğin Ducati V 2 motorlardan vazgeçmeyeceğinden bahsediyor Aprilia yine V ancak bu kez 4 silindirli bir motor piyasaya sürüyor,benim şahsi kanaatim V motorlar ile kendini farklı kılmak anlamında ortaya koyuyorlar...V motorların düşük devirlerde sıralı motorlara göre daha çok tork ürettiğini biliyoruz buda farklı olmayacaktır sanırım ancak vibrasyon problemini RSV V 2 de AVDC (Anti Vibration Double Countershaft) sistemi ile çözmeye çalışırlarken V 4 modelinde Anti-vibration balancer shaft diye bir sistemle çözme yoluna gitmişler.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Anti_Vi...e_Countershaft

Motosiklet 2008 yılında piyasaya sürülecekmiş...

ducatinin desmosedici modeli (moto gp de kullanılan motosikletin yol versiyonu) de v4 200 hp üstünde güç üretiyor

PHAETONW12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    motorun güzelliğine bak allahım yaa,sanat eseri gibi bence,hastayım italyan ekolüne

jeansatar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kocaoglan
    APRİLİA mühendisleri gerçekten yeni bir idol peşinde bu teknoloji ve tasarımla
    “Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)