Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

İlk Türk malı Enduroyla Karaburun’da kum savaşı

REKLAM ALANI

Motorun tipi güzel hele trafiğe bir çoksın sonra karar veririz.Ben bir motor alacam cross 250 ve Enduro 200 cc arasında karasızım.

Ha bu arada yazmayı unuttum Tuğrulözberk için bu motor hiç iyi değildir.
    Çünkü ona Kanuni deyinde nedendir bilemem ama hemen olumsuz tepki verir.
    saygılar..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Dorado Akida 125 cc Scooter
    @savtunemir_34 benim derdim fiyatları üretim yapamıyoruz diyerek fon vs ile fiyatları yükselten yerli üretici olduğunu iddia eden firmaların yerli üretim yapmasını istemek.
    çinde motor yaptırıp burada satmaları değil.
    200 cc motora sahip olması ve diğer çinden ithal modeller ile motor karakterlerinin benzemesi çinden ithalat ya da çinden parçaların burada birleştirilmesi gibi bir imaj gösteriyor.
    bunun yanında eğer beni yazılarımı dikkat ederek okuyorsan yerli üreticilerin modellerini gerçekten yerli üretim olduğu zaman alacağımı görmüş olmalısın.
    bu arada kanuni firmasının yetkilisine mail atmıştım bu forumdaki yerli üreticilere model önerisi hakkında. adam yerine sayılıp iki satır cevap verilmedi. sanırım veli bey çok meşguller ya da firmanın mail sunucusu benim mailimi ulaştırmadı ikisinden birisi.
    ek olarak üzerine basa basa söylüyorum MZ zamanında kanuni daha iyi üretim yapıyordu. şimdi ise o kalitede üretim yapmıyor. yaklaşık 6 ay kadar sonra yeni motor almayı planlıyorum. şu an planım YBR 125 az sorunlu olması ve fiyatı nedeni ile. aynı fiyat ve az sorunlu olan yerli üretim her motoru almayı isterim. nerde yerli üretim yapacak firma. hepsi çinden parça vidalayıp işde yaptım yerli üretim filan.
    yasalar müsait olsa bende sipariş edeyim kit halinde motoru bi pazar günü monte edim olsun bitsin. daha ucuza malolur. fakat nedense otomotiv kartelleri buna izin vermiyor.
    [CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
    motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]

SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    kalitesiz mala para verecek kadar zengin degilim mantigi.hakkatten kaliteli yapsinlar bakin yollarda kanuni'den gecilirmi ?
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

yilmazelektrik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kanuni kullanıyorum problemlerinden bıktım ha bide halis muhlis çin malı bu demir yığını.
    kango multix yamaha 125

aydinsen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mv Agusta Turismo Veloca Lusso
    Alıntı yucika adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne kadarı Türkiyede üretiliyor ne kadarı Çinden ithal ediliyor biliyormusunuzda konuşuyorsunuz. Yoksa çinli bir modele benziyo diye afaki mi konuşuyorsunuz.
    Enduronun belli bir şekli var onun dışına çıkamazsınız. farklı görünsün yerli olduğu belli olsun diye dört köşe teker koyacak değiller ya!
    Peugeot bile otomobillerinde Valeo marka kilometre saati ve devir göstergesi kullanıyo şimdi bu montaj sanayii mi oluyo?
    amortisörleride başka firmadan alıyolarmış çok ayıp o zaman.
    Mercedes BMW Konya'da parça ürettirip otomobillerinde kullanıyor o zaman mercedesle bmw de Türk malı mı oluyor?
    Yerliye çamur atın kullanmayın sonrada çocuklarınızı çine işçi olarak gönderirsiniz ilerde...
    +1 al benden de o kadar. sonuçta bu ürünler kullanılmadıkça üreticisinden de gelişmesi beklenemez. Bir yabancı hayranlığıdır gidiyor. kendimiz yapalım kendimiz alalım kendimiz geliştirelim. 2000 li yıllardayız zaten belli başlı birkaç yerli firma var bunlarada köstek olursak hiç gelişme gösteremeyiz.
    Saygılar.
    Hyosung gt250 düşünüyorum.

SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    o zaman saglam yapsinlar biraz !!
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    var....
    bende yerli uretıme karsıdegıl bilhassa desteklıyorum,ama kazancımızın yedekparcaya ve ıyı yapamayan tamırcılere bırakmak acıkcası ısıme gelmıyor,japon alıyorsak bısey bılıyoruz,saygılarımla......

tas gıbı motor yapın,yemınedıyorum elımdekı 2 hondayıda satıcam kanunıye donucem...

Motosikleti
    Ramzey qm 200 gy
    bende ramzey 200 qm gy var enduro şu ana kadar memnunum bikısmının ülkemizde yapıldığını biliyorum ama arkadaşlara katılıyorum tamamen yerli ,kaliteli ve uygun fiyata motor üretsinler hemen alalım.

mczaga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    henüz yok.
    bunun neresi türk malı anlamış değilim?

Motosikleti
    Şu an için Bianchi Dakar
    Benim bisikletim 10000km sorunsuz dayandı acaba bu da o kadar dayanır mı?
    Allah rızası için bisikletin 10misli poara verip 10 da biri kadar güven duyamayacak mıyım?.Tek istediğim bisikltesiz yorulmadan cross yapmak gezmek.Hayır makina çok da güzel gözüküyor almak da istiyorum ama??
    Dağlarda gezmek yerine servislerde gezmek istemiyorum.Zatem Makınacıyım.
    tek isteiğim doğa görmek.

Bicak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı yucika adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne kadarı Türkiyede üretiliyor ne kadarı Çinden ithal ediliyor biliyormusunuzda konuşuyorsunuz. Yoksa çinli bir modele benziyo diye afaki mi konuşuyorsunuz.
    Enduronun belli bir şekli var onun dışına çıkamazsınız. farklı görünsün yerli olduğu belli olsun diye dört köşe teker koyacak değiller ya!
    Peugeot bile otomobillerinde Valeo marka kilometre saati ve devir göstergesi kullanıyo şimdi bu montaj sanayii mi oluyo?
    amortisörleride başka firmadan alıyolarmış çok ayıp o zaman.
    Mercedes BMW Konya'da parça ürettirip otomobillerinde kullanıyor o zaman mercedesle bmw de Türk malı mı oluyor?
    Yerliye çamur atın kullanmayın sonrada çocuklarınızı çine işçi olarak gönderirsiniz ilerde...
    +1000000000000

tatarx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yerli veya çin veyada japon kalite yaşandıkça yada tecrübeyle anlaşılır motor almadan önce seçeneklerimin arasına kısa süreliğine girdiği için incelem fırsatı bulduğum bir motor.Aslında motor parçları çin bu motorun ama birleştirme ve dizaynda türk havası minicik var özellikle motorda neden derseniz çook karışık bir motor yapısı var kısaca benim hoşuma gitmedi.Bu motoru gördükten sonra asya 200 e baktım ve aşık olup aldım...
    Bu arada canılısını görmedim ama kross düşünenlere kanuninin 250 liği çok tatlı duruyodu güzel motora benziyo tabi görünüş olarak bahsettim..

stunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda -titan -twister
    geçen gün kanuni mağazasına uğradım. motosikletleri inceledim.gözüme çarpanlar. mesela katoloğunda 200cc krosun ön ve arka fren disk olarak gösterilmesine rağmen gerçekte arka freni kampana idi. bayiye sordum.bize bu şekilde geldidediler. çatı kaynak yerleri gözüme çarptı. bu kaynağı ustanın işi varken çırakmı yapmış dedim.bayi deki arkadaş şöyle bi baktı. haklısın dedi.peki sen bunu satacağına inanıyormusun dedim. boynunu büktü. işte acı gerçeğimiz. kalitesizlik. basitlik. bizzim bir yere varacağımızı zannetmiyorum.
    stunc -honda titan -honda twister
    motosiklet özgürce yaşamak, rüzgarla yaşırmak tır.

exile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    bu arada unutmadan cross tek kişilik almayı düşünenler bunu göz ardı etmesinler ve gerçekten yüksek bir motor boyun 1:72 boyun kısa geliyor

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Ya iyi tamam hoş.. güzelde anlatılmış özellikleri burada da..
    da sına gelince.. muhalefet kokan dürüst ruhum dilimin durmasına imkan vermiyor..

Çinden gelen motosikletleri biliyorum. Örneğin mondialler.. sadece tekerlekler gövdeden ayrı geliyor. tekerleği takıyorsun üzerine al sana motosiklet..

Şimdi kanuni çinden getirip getirip bunları.. tekerleklerini monte ediyor mu ediyor? Tekerlek takarak ne zamandan beri motosiklet üreticisi olunuyor. Ahanda bende söküp takayım iki teker.. ben de mi üretici olacağım. kerizcanlar mı sanıyorlar bizi?

Aynı motosiklet (desenlerine kadar aynı) bi yuan oluyor bi asya oluyor bi zealsun oluyor bi kanuni oluyor bi bilmemneruni oluyor.. Hepsi aynı şekilde dökülüyor tabi bu da var.. Neden? hepsi aynı yerden çıkıyor da ondan tabi..

Yok arkadaş. Motosikleti üreteceksin.. Motosikletin motorunu da üreteceksin.. Sonra bunu Türk malı diye satacaksın. Yanılıyorsam lütfen uyarın beni doğrusunu belirtin.. Ama bu şekilde davranmak, Türk malı diye çin malını satmak çok da ahlak kokan bir davranış türü değil, öyle değil mi?

Motosikleti
    CBR 600 F
    arkadaslar konuları hortlatıp durmayalım lutfen :p
    carpe diem

yerli malı enduro
    şu laf aklıma geldi ``yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı``

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Yerli malı evet.. unuttunuz galiba arkadaşlar, bir zamanlar devrim ismiyle ürettiğimiz arabamızı, günümüzün uçak devi olan hollandaya uçak sattığımızı..

Peki şimdi neden üretmiyoruz? üretemezmiyiz motosikletimizi de?

Elbette üretiriz ama. Siyasilere yakın olan bu firma; malzemeleri çinden getirtip Türk malı diye satmayı daha karlı buluyor ne yazık ki..

gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF-150
    İlk ömceleri bizim köyde de bu mondial den 125lik lerden alanlar oldu. ilk aldıkları zamanlarda çok övüyorlar yere göge sıgdıramıyorlardı. Bunlardan biriside benim öz amcamın oglu. Ama simdilerde motora binemiyorlar. Evet 4 yıl önce aldıgı motora su an binemiyor. Çok titriyor ayagımı ayakcaklara koyamıyorum üzerinde oturamıyorum komplr bakım yaptırmadan binemem diyor. MOtor tahmini olarak 7000-8000 km dedir. Zaten son 1.5 yıl neredeyse hiç kullanmadı.

Motosikleti
    HONDA CBR 600 RR -KANUNİ BOBCAT
    arkadaşlar prosüdür değişti.artık sadece montaj yaparak yerli olamıyorsun.şaseyi tamemen türkiyede üretmen gerekiyor ayrıyetten en az motoru oluşturan parçaların yüzde 30 u yerli üretim olması gerekiyor

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler