uçak bwnzizinden şaşmıyacan en iyi onla kaçar bu motor
uçak bwnzizinden şaşmıyacan en iyi onla kaçar bu motor
turbo sizel motorlu bir modelden bahsediyorlar ve sen ucak benzini diyorsun...
Saka mi? Ilk mesaj icin hayli tutarsiz.
= = = Be Aprilia racer! = = =
benzini biten motora benzin koy çalışır .ama dizel mazot bittimi hava yapar mazotu koysanda havasını almassan çalışmaz bunun hava alma yeri ,el pompası varmı acaba?
ne tork vardır bunda varya
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
bi sesini duysak çok merak ettim. nasıl olur acaba? bir de seri üretim varmı acep?
helal olsun adamlar bde suyla calısanı bulsalar tam supr olur be yakındır zati
sadece sür ...... www.eskisehirenduro.com
lpglı mobylette görmüştüm diesele ilk kez raslıyorum...
valla abii adamlar harbiden yakında tüplüsünüde çıkarırlar ondan sonrada artık motorcular dünyayı cok kirletiolar diyemezler
[COLOR="Blue"][b]Biz Gökyüzüne İnanırız Sun-roof'a Değil[/B][/COLOR]::puro::
Düz yolda benzinli geçer rampada dizel...
Ama TDİ dimi turbo var o zaman iş değişir...
ilk motosikletin tarzı çok hoş yahu
Uçak Benzini denen yakıt Motorindir
Yani benzinden daha parlayıcı değildir. Sadece, uçak gibi riskli makinelere verildiğinden üretim ve satış aşamaları farklı denetim mekanizmalarına sahiptir. Arabanıza içinde müsaade edilen miktardan fazla su taşıyan bir motorin koyarsanız, araç stop eder yolda kalırsınız. Ama bu tip bir yakıtı uçakta kullanırsanız HAVADA KALAMAZSINIZ
Bu yüzden uçak yakıtı denmesi daha doğru olacaktır zira Benzin değil Motorindir.
Sonuçta, yokyaw arkadaş doğru demiş, Uçak Motorini ile daha iyi Kaçabilir
Bendeniz daha önce yazdığım gibi, Benzini Motorinden daha İYİ bir yakıt olarak görülmesi yanlışını düzeltmemiz gerektiğine inanıyorum. Hele egzost sesi denen şeye takılan arkadaşlara bunun sadece egzostun dizaynı ile alakalı olduğunu bir daha belirtmek istiyorum
Yarın benzinli motor teknolojisi bittiğinde ki birçok makine üreticisi Dizel ile uğraşmaktadır artık, biz motorcular eski kafalı kalmayalım
Küçücük bir örnek, bu tip kanıtlara ihtiyaç duyan arkadaşlarıma: Honda hiçbir zaman Diesel Araç Üretmemişti! artık Honda' da bütün yatırımını ''Alternatif Yakıt Motorları'' adı altında, (Birazda utanıp gizlemeye çalıştığı buradan belli..) Diesel Motorlara yönlendirimiş bulunmaktadır. '''Piyasadan''' bilgi öğrenmeye kalkanlar için bakınız Honda Civic Turbo Direct Diesel Engine
Poturdak
bence benzinli motora göre bunun sesi fazla çıkar seri üretime geçseler kurye şirketleri hep bundan alır valla 1 sene binip ekmeğini yiyip galerilerde ikinci elden satışa çıkarırlar dizel arabalar gibi
YAMAHA XT660ZA TENERE 2013
HONDA CBF600S 2006
BMW F650 GS DAKAR 2002
zamanında derdim dizelide çıkar diyee:D
Avantajları:Yüksek tork(güçten ve hızdan düşmemeyi sağlar)
Yakıt ekonomisi(Ytl olarak benzine oranla yaklaşık yarısı ve en fazla 3lt/100km)
Ara hızlanmalar(Torkun artısı)
Dezavantajları:Bakım periyodu daha kısa,arıza ve parça ücreti benzinliyi katlar.
Dizel motor yüksek dayanımdadır ve bu ağırlığı arttırır.
Fiyatı 1400cc motor için en az 4-5 milyar fazladır.
Egsozun sesi sportiflikten uzaktır.
ya yapmayın böyle bende mz 301 var yaklaşık 40000 km lpg ile bindim
ve istiyen arkadaşlar yardımcı olabilirim şu an binmiyorum çünkü
araba aldım lpg takılı değildi ona taktım evet yakıt düşüyor
yaklaşık 3 de 1 ne iniyor performanstan kayde değer bi kayıp yok
kuralkanı aradım ben 3 senedir lpg ile biniyorum dedim verdikleri
cevap sen bizden ne istiyorsun peki dediler bunu birde araştırma geliştirme
den sorumlu arkadaş söylüyor çok komik bunlar ben 2 zamanlı motoru
lpg ye çeviyorum ve yakıt 3/1 düşüyor konuştuklarına bak neyse bu olay
zaten 2003 idi şimdiye kadar bir sürü kişi yapmıştır oldukça yakıt düşüyor
yapmak istiyen olursa wwwyolcu@hotmail.com
bunlar yakında suyla çalışan motosiklette yapar ondan sonra ferdi tayfurun şarkısı ağzımızda susadım çeşmeyeeee
...ÖLÜM HAYALLERİ BEKLEMEZ...DEMİRKÖYLÜ...
gıdıp benzıncıye abı euro dızel mı koy dıcez buna
bayaa eski bi konuymuş ama, ilk motorun makinası dikkatimi çekti, bir pistona iki kol iki krank düşüyo oldukça tork luve uzun ömürlü bir motor olur sanırım
GKN MOTORS
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)