2024 serisi, yamaha Tenere 700 Explore
-
Reklamlar
-
Şu motoru hakkını vererek kullanabileceğimi bilsem almayı düşünürdüm.
-
espresso adlı üyeden alıntı
Şu motoru hakkını vererek kullanabileceğimi bilsem almayı düşünürdüm.
Merak etme abi kullanıcılarının bir kısmı da hakkını veremeden kullanıyor zaten. İçin rahat olsun.
-
Yere daha kolay erişim ve sürüş hakimiyeti için 860 mm’lik alçak sele yüksekliği
🤨 86 ne zaman alçak oldu ya?
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Merak etme abi kullanıcılarının bir kısmı da hakkını veremeden kullanıyor zaten. İçin rahat olsun.
1200 GS Adv gibi koca motorları alıp envai çeşit aksesuarla çantayla donatıp sadece Şile'de gözleme yemeye giden bir kitle vardı aynı şekil asfalttan hiç çıkmayan toprak yolda yaya bile yürümemişler ne hikmetse böyle motorları seviyorlar :D
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
1200 GS Adv gibi koca motorları alıp envai çeşit aksesuarla çantayla donatıp sadece Şile'de gözleme yemeye giden bir kitle vardı aynı şekil asfalttan hiç çıkmayan toprak yolda yaya bile yürümemişler ne hikmetse böyle motorları seviyorlar :D
Bigger is better
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Bigger is better
who don't know want always aim for the biggest
-
Hard kullanmıyorum ama toprak yollara girmekten de korkmuyorum (süper Tenere 1200). 365 kiloluk kuru ağırlığı ile...
https://www.youtube.com/channel/UCpoR8HiihrBIFDq-SUhHtmw/
-
Ee işte ben de böyle bir motor almış olsam en büyük maceram yine envai çeşit akseauarla falan doldurup köfte turlarına gitmek olacak. Asfalttan çıkmayacağım, en fazla Ahmetbey'in köy yollarında süreceğim. Bu motorla dağda taşta kayalarda atlayıp zıplamadıktan sonra motora yazık. Bununla dağda taşta atlayıp zıplayacak para da gençlerde olması zor, anca orta yaştan sonra bu para bulunuyor o zaman da aman çizilmesin diye asfalt dışına çıkamıyorlar.
nstagramda karşıma çıkmıştı bu motorun hakkını veren bir genç: https://www.instagram.com/p/CLwkhKOnA9-/
-
espresso adlı üyeden alıntı
Ee işte ben de böyle bir motor almış olsam en büyük maceram yine envai çeşit akseauarla falan doldurup köfte turlarına gitmek olacak. Asfalttan çıkmayacağım, en fazla Ahmetbey'in köy yollarında süreceğim. Bu motorla dağda taşta kayalarda atlayıp zıplamadıktan sonra motora yazık. Bununla dağda taşta atlayıp zıplayacak para da gençlerde olması zor, anca orta yaştan sonra bu para bulunuyor o zaman da aman çizilmesin diye asfalt dışına çıkamıyorlar.
nstagramda karşıma çıkmıştı bu motorun hakkını veren bir genç:
https://www.instagram.com/p/CLwkhKOnA9-/
Esasen anlatmak istediğim şudur , asfaltta sürülecekse daha konforlu modeller var zaten Yamaha'da bakmış alan asfalttan ayrılmıyor motoru daha konforlu , daha alçak ve daha büyük depoyla üretelim bari demiş ;)
-
GS ciler konusunda size katılmakla birlikte "bu tür motorları seviyorlar" a dahil birisi olarak ülke yolları için en uygun motor tipi bu olduğu için de olabilir. Izmir gibi sözde büyük şehir olan bir ilimizde rogar kapağı delikleri yüzünden bile ölebilirsiniz keza.
-
Zaten yayla gibiydi amortisörleri daha da yumuşatmış olmalarına ihtimal vermek istemiyorum :D
180mm'ye inmiş ön amortisörün travel, biraz daha rijit bir şey yapmışlar zannımca.
Depo aynı bu arada yahu, 16 litre değil miydi Tenere zaten?
-
ne yaparsa yapsın transalp 750 ye yaklaşamaz fiyatı pahalı beygiri az ee ne yapsınlar seni yamaha
-
F54 adlı üyeden alıntı
ne yaparsa yapsın transalp 750 ye yaklaşamaz fiyatı pahalı beygiri az ee ne yapsınlar seni yamaha
Bu spesifik varyantın detaylarını pek bilmiyorum ancak Transalp 750 Tenere'ye göre oldukça daha fazla yol odaklı. Tam birbirlerini karşılamıyorlar aslında.
-
hiçbir değişiklik yok motor mekanik olarak ilk çıktığı hali ile aynı yalandan seleyi indir tft ekran koy hadi birde amortisörleri marka yap
bunların hepsi honda da var görünüş olarakda birbirine denk motor ha word raid t7 çift depo oluşu görüntü olarak değişik
yani sonuçta aynı klasmanda motorlar bizde bunları alıp dağlarda ceylan gibi sekecek tecrübe de o yüzden azcık yolda da konforlu olan artçı alınabilen bizim için daha ideal olur hem honda daha ucuz
ha transalp in üzerine t7 etiketi koy bu sefer de o alınır derim çünkü mantık olarak f/p motoru bence transalp
yamaha kötü değil ama azcık mantıksız kalıyor
-
F54 adlı üyeden alıntı
hiçbir değişiklik yok motor mekanik olarak ilk çıktığı hali ile aynı yalandan seleyi indir tft ekran koy hadi birde amortisörleri marka yap
bunların hepsi honda da var görünüş olarakda birbirine denk motor ha word raid t7 çift depo oluşu görüntü olarak değişik
yani sonuçta aynı klasmanda motorlar bizde bunları alıp dağlarda ceylan gibi sekecek tecrübe de o yüzden azcık yolda da konforlu olan artçı alınabilen bizim için daha ideal olur hem honda daha ucuz
ha transalp in üzerine t7 etiketi koy bu sefer de o alınır derim çünkü mantık olarak f/p motoru bence transalp
yamaha kötü değil ama azcık mantıksız kalıyor
Valla bu klasmanda ben ne T7 Exlore ne de XL750 almam; direkt 800 RE alır geçerim. XL750'e TT lastik + Cruise Control koysunlar o durumda Suzuki'yi de almam, direkt XL750. Honda bildiğimiz Honda ise XL750 ancak 3. kasasında alınır duruma gelir, o da arada Suzuki'nin de eli armut toplamayacaktır. Yamaha'dan pek bir ümidim yok.
-
Öküzüm büyük olsun, varsın çifte gitmesin.
-
Son bir kaç ayını bu araçları hatim etmeyle uğraşmış birisi olarak benim tercihim kullanım senaryosuna göre 800DE veya Tenere 700 yönünde olacaktır. Bu arkadaşlar varken Transalp almam için geçerli bir sebep bulamadım. Daha uzun yol fatihi olacaksam 800DE, daha toprak odaklı olacaksam Tenere.
-
Ne zaman alıyoruz....
Büyük aşklar yolculuklarla başlar ama önce güvenlik....
-
killingroad adlı üyeden alıntı
Son bir kaç ayını bu araçları hatim etmeyle uğraşmış birisi olarak benim tercihim kullanım senaryosuna göre 800DE veya Tenere 700 yönünde olacaktır. Bu arkadaşlar varken Transalp almam için geçerli bir sebep bulamadım. Daha uzun yol fatihi olacaksam 800DE, daha toprak odaklı olacaksam Tenere.
Transalp de 90 beygirlik gücüyle insanın aklını karıştırıyor ama şekil şemal konfor olarak bakınca 800 DE daha albenili sanki..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)