Ben Cumartesi etkinlikte suzuki adress110 ve vespa primevera s150 kullandım. Vespa'nın maalesef beyninde problem vardı. Alet 45'ten sonra hızlanmıyor, abs'leri çalışmıyordu. Lakin çok hoşuma gitti. Tommygun'da bana küfür ediyordu MT-07'den inip aptal saptal scooter'ları sürüyorsun die. Param olsa bir tane vespa paketlemiştim. Yemin ediyorum çok tatlı geldi bana
sudan ucuzmuş hemen gidip alim :D
Suzuki ve Kawasaki önceden Türkiye de tek tük alıcı bulabiliyordu. Ancak önümüzdeki dönemde bu müşteriyide bence kaybettiler.. Türkiyenin İsviçre olduğunu sanan 3 kişiden oluşan distributorluklerle güzelim markalar ülkede çer çöp oldu..
Avantajlı fiyatmış...
Daha avantajlı hale gelince alırım... 15-20 bin falan..
KTM 1290 Super Adventure ile aynı fiyat. Buradan kazığın boyutunu anlayabilirsiniz. Bir diğer yöntem de Avrupa'da bu motor ile V-Strom 650'nin fiyatlarını oranlayıp, aynı oranı bizde uygulamak. Bu şekilde Fransa fiyatlarına yapınca ortaya 20 bin TL'lik bir kazık çıkıyor. Normalde bu motorun 119 bin TL'ye satılması gerekirdi. Bir de bakıyorum da CB1000R'ı 95 bin TL'ye veriyorlar. Bu ne iş bilmezliktir, ne saçmalıktır da aynı sınıftaki bir motor diğerinden %40 daha pahalı olsun.
Ben yeni cryptonlara kafayı taktım. Allah günahlarımızı affetsin.
O kadar rekabetçi bir fiyatla gelmişki bir sıfır atsak dahi alamıyoruz şu an
Suzuki batmış haberi yok bu son motosikleti olabilir ya çok gülesim geldi zaten ülkede suzuki satılmıyo alan yok birde 140.000 verip bunumu alıcak insanlar 140.000 Kawasaki ZX10r yada BMW s1000rr alınır kimsenin suzuki alacağını sanmıyorum alan olmazmı 2 3 kişi belki
kawasakiyi artık tamamen butik çalışıyor. Z motonun elinde bayiden duyduğum sadece 1 adet kawasaki motor varmış. Sipariş üzerine çekiyolarmış bu sene. 1 Adet motosiklet getiren distiribitör neyine batacak adam belliki zevkine tutuyor elinde. Suzukideki operasyon daha güçlü fakat yine distribütör getiriyor, dolayısıyla destek olmayınca fiyatların honda ve yamahayla yarışacak gücü kalmıyor.
Ben kimseye distribütör tarafından getirilen motosikletleri tavsiye etmiyorum. Suzuki çok iyidir fakat zamanında kawasaki parçalarının temin süreleriyle ilgili ciddi problemler çektiğim için ilerde suzukiye ne olur bilemem. Şu an 2000 model motosikletin vidasını istediğinizde 2 3 haftada getirebiliyorlar bu bir distribütör için büyük başarı.
avantajlı fiyatı duyunca 2 tane sardırdım.
'avantajlı fiyat'...
bir motorcu olarak o paraya araba alınır diyenlerden nefret ediyordum fakat gerçekten bu ülkenin şu anki 'berbat ekonomisine rağmen' bu paraya sıfır araba alabiliyorsun. ikinci el 140 bin liraya ne arabalar var hiç söylemiyorum bile. 140 bin tl verip sokakta bırakacağın ve kendini bilmez birinin üzerine çıkacağı belki de düşürebileceği bir 140 bin lira... çalınınca hukuki olarak herhangi birşey yapamadığın, çoğu zaman polisin bile başından savabileceği bir 140 bin lira. motosiklet demiyorum onun adı 140 bin lira.
eşek kadar arabaya harcanan ar-ge, malzeme vs. ile motosiklete harcanan aynı olmamasına rağmen bu fiyatların durumu nedir allah aşkına? arabadan kolum kadar vergi alınırken motosikletten parmak kadar alınan vergiden bahsetmiyorum bile daha. kimse motor pahalı değil paramız değersiz demesin. bunun arkasına sığınan firmaların amacı kazıklamaktan başka birşey değil.
Gerçekten de tabiri caizse "alıcı gözüyle" izlendiğinde olağan üstü detaylar göze çarpıyor. Bunları anlayabilmek için hem çok dikkatli seğretmek hem de az da olsa motosiklet konusunda teknik ve sürüş bilgilerine sahip olmak gerek. İkinci sezonunu ben de bekliyorum, lakin henüz ses seda yok.
...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)