LS2 FF 375 Combat Mono Fiberglass Kask (Vizörlü) ve SCORPION EXO-750AIR BATTLE LORD
Reklamlar
-
Arkadaşlar, Motosikletimi almadan bir kaç gün önce aldığım
LS2 FF 375 Combat Mono Fiberglass Kask (Vizörlü) ı, daha fazla kullanmaya katlanamadığım için değiştirdim. Yeni kaskım SCORPION EXO-750AIR BATTLE LORD BEYAZ KAPALI KASK
BU iki kask arasında ki kullanım anında hissedilen farklılıkları paylaşmak amacıyla yazacağım.
Öncelikle her iki kaskında linkini verelim, teşhir edelim.
LS2:
http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=45605
Scorpion:
http://www.motomaxonlineshop.com/mai...1067-0-72.html
Kask değiştirmemin asıl sebebi, LS2 nin içeriye rüzgar almasıydı. İlk kullanmaya başladığımda böyle bir problem kesinlikle yoktu. İlk rahatsız olduğum nokta, LS2 yi kullanmaya başladığımda sol kulağımda baya fazla uğultu oluşmasıydı. Tam karşı noktaya baktığımda sol kulağımda var olan uğultudan sağ kulağımda eser yoktu. Rüzgarın esme yönüdür heralde gibi bir takım şeyler ile geçiştirmiştim ki, takip eden diğer günlerde de sol kulağımda çok fazla uğultu yaptığını fark ettim. Yani her zaman. Uzun süreli kullanımda kesinlikle duyma kaybı yaratır. Kulak tıkaçı kullanmak şart. Aradan yaklaşık 1,5 ay geçti ki bu sürenin 15 günü Ankara'da olduğum için kullanmadım motosikletimi, kaskın içeriye rüzgar almaya başladığını fark ettim. Bildiğiniz rizgar gözlerime çarpıyordu hafif hafif. her havalandırma butonu kapalı olmasına rağmen, hatta içteki güneş vizörüde ayrıca kapalı kullanımda olmasına rağmen gözüme rüzgar girdiğini hissetmeye başladım. Kaskın astarlarını çıkart, ön camını çıkart tak, sonuç: aynı , baya baya gözüme rüzgar giriyordu. BU durumun en can sıkıcı tarafı ise küçük bir ihtimal dahi olsa da ( ki oldu) bu rüzgar ile beraber gözüme toz girmesiydi, motosiklet kullanırken gerçekleşen bu durum oldukça can sıkıcı. Kask ağır değil, boynu yormuyor ve iç teki güneş vizörü oldukça faydalı.
SCORPION EXO-750AIR BATTLE LORD BEYAZ KAPALI KASK
Yaklaşık ağırlığı 1450 gr.
Kaskın içinde air pump die iki buton var. Kaskı taktıktan sonra bu butona basarak, yan yanak pedlerini hava ile doldurabiliyorsunuz. Yaklaşık 20 defa bastığımda kask hava yastığı gibi bütün yüzümü kavrıyor. Bir diğer butonda tek basışta bütün havayı alıyor. Oldukça güzel uygulama. Kaskın hemen alt çene kısmında ilk yardım personeli için de bir uyarı var: ''Kaskı çıkarmadan önce alt taraftaki butona basarak havayı alınız'' diye. Zaten öbür türlü çıkmaz. Tabi uyarı ingilizce....Normalde bu özelliği kullanmıyorum, belki uzun yol yapıp otobana çıkacaksam evt ...
Kask yüzü öyle bir sarıyorki, alt çene desteği ile beraber; içeriye kesinlikle hiçç rüzgar almıyor. Ağız da bir, alın da bir ve üst ksımında iki adet olmak üzere toplam 4 adet havalandırma butonu var. Bütün butonları kapatıp otobanda sol şeritte takriben 10 dk hız yaptığımda, hava soğuk olmasına rağmen bıyıklarımın terlediğini, oksijensiz kaldığımı hissettim. Ne olur ne olmaz havalandırmalardan biri açılmalı, hiç fark etmeden oksijensiz kalabilirsiniz. Evt o derece iyi izolesi var. Zaten bu kask yurt dışındaki forum sitelerinde çok favori, ülkemizde pek bilinmiyor. KAksın bence tek eksikliği güneşli havalarda kullanılabilecek iç vizörünün olmaması, bir üst modelinde var.
KAskın altındaki bağlama kulpu profesyonel kasklardaki gibi, yani çıt çıt ilerlemeli değilde, içeri geçirilip manuel bağlananlardan. başta alışması zor ama oldukça başarılı, hatta kusursuz. Kaskın camını kitlemek için ayrıca buton dahi var.istemezseniz hiç bir yerden hava almıyor. Hava tünelinde test sonuçları oldukça başarılı diye internette okumuştum ama bence dizaynı dolayısı ile rüzgar sesi var, en azından normal seviyenin altında değil. Ama yinede artık sol kulağımda uğultu olmadığı için oldukça mutluyum.
Sevgiler....
Eser.....
Everything goes the way it should...
Reklamlar
-
Yeni kaskınız hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanızı dilerim.
Scorpionun diğer bir özelliği, istediğiniz kadar buğu yaptırmaya çalışsanızda vizör kesinlikle buğulanmıyor.
Hatta ben vizörü çıkartıp elime alıp, yaklaşık 1cm mesafeden iç kısma hohluyorum buna rağmen sonuç mükemmel, sıfır buğu. Kış aylarında eksi sıcaklıklarda da kullandım yine sonuç aynı: sıfır buğu.
Shoei vs. gibi markalarda dahi buğu problemi "pinlock" kullanılarak çözülmüş. Yani normal vizöre ekstra buğu camı takmanız lazım. Scorpion serilerinde vizörün buğu yapmaz özellikte olması çok büyük bir avantaj
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
-
Teşekkür ederim,
Kesinlikle, ne yaparsanız yapın görüntü cam gibi , buğu kesinlikle yapmıyor
Everything goes the way it should...
-
dün akşam itibarıyla bende exo air 750 smooky neon modelini aldım..Eski kaskım giviydi çene açılır ve güneş vizörlü olduğundan 1850 gr agırlığındaydı..pek memnun değildim ..scorpiondan ilk izlenimlerim harika ses ve görüntü gividen sonra çok çok iyi geldi..tabi shoei arai vs.. gibi bi kask hiç kullanmadım onlarla kıyaslayamam..
JAWA = ilk aşk , Monster696 = hala kalbimde , hypermotard 1100 = unutulmaz , MT07 = Mantık evliliği , XV950 = güzel ama kesmiyor
-
Galiba başlık hort olacak ama herşey tamamen duygusal
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)