Bu yağ düşük kaliteli bulgar yağıdır..
Kimse kimseyi kandırmasın..
Bu yağ düşük kaliteli bulgar yağıdır..
Kimse kimseyi kandırmasın..
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
benim servis shell koyuyordu, ben ipone koydum kışı onunla geçirdim. sabah soğuğunda ilk çalışma normal olarak cikle ile oluyor, vites geçişleri biraz daha yumuşak oldu diye düşünüyorum. eskiden nadiren de olsa 2. vitesten atardı. ipone yi genelde cross/enduro yarışçıları kullanıoyor diye biliyorum ya da reklamlara çok kapıldım. bu yağ olayını başka bir başlıkta sanırım detaylı açıklıyorlardı. bi bulsam da okusam iyi olurdu aslında.
Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
https://www.facebook.com/BoutiqueMoto
vites yumuşaklığı istiyorsan motul 5100 10w50 öneririm. benim ybr nin vitesleri zaten yumuşaktı şimdi araba vitesi gibi şıkır şıkır sessiz ve ayak ucumla ittirdiğimde bile kendisi geçiyor vitese. ayrıca yağın km.si castrol varken 3000e gelince kemik gibi olan vites, motulda 4000 de bile yumuşak kalıyor ve çekişten düşmüyor. ömrü bayağı uzun...
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
bence herşeyden önce dogru degerlerdeki yağı doğru motora koymak lazım!
kardeşimin ktm 620 ye motul 10-50 koyduk 20günde krank kol çıkardı!
tr de 3 tane var motordan motor aylardır yatıyo!
yagı koydugumuz gün bana mükemmel motor ucuyo sadece sesli calısıyo biraz demişti dikkat et yüklenme dedim castrol 10-50 devriyajı kacırıyodu bu kacırmadı ama kol cıkardı enteresan.hiçbi yaga güvenim kalmadı.koyarım 20-40 yarı sentetik devam
Motosiklet mucidi
ben ipone 15-30 dan memnun kalmadım. Daha önce 5-6 bin km de değiştirdiğim castrol yağlar hala sağlıklı çıkardı. Son bakımda honda esengülde ipone yağ koyulmuştu, 5000 km sonra vites geçişleri sertleştiği için bu sefer honda mototala bakıma verdim, ipone yağ özelliklerini baya kaybetmişti. motul koyuldu
dünyada motosiklet yağları ile yapılan testlerde genelde şu markalar öne çıkmakta
AMSOİL
MOBİL-1
MOTUL
REDLİNE
CASTROL
bu markalarında bazı öne çıkan yağları var örn: amsoil tr de yok ama genel olarak en önde MOTUL 300v factory, MOBİL1 tam sent. gibi
motosiklet yüksek devirler çeviriyorsa, en küçük hacimde en yüksek güç elde eden motorunuz var ise tam sentetik yağ en idealidir, tam sentetik yağda efsaneleşmiş 300v motuldur.
ben mobil1 i motuldan aşağı kalır yanı yoktur.
daha düşük devir ve tork makinaları için tam sentetik pek önerilmez yarı sentetiker girer devreye işte burda en iyileri castrol, ipone ve diğer ismini çok duyduğumuz yağlardır.
sırlamadaki en son yağ bence şhell yağlarıdır.
kaydırmalı debriyaj motorlarda ve 12000 devirin üzerinde çeviren motorlarda yağ değişim aralığının 3000-max 4000km olmalı
diğer motorlarda 5000km gbi ideal olduğunu düşünüyorum.
castrol kullanmayan arkadaşlar denemenizi tavsiye ediyorum.. tüm motorlarıma power 1 koydum.. ve istediğim performansı aldım..saygılar
Motul 5100 15w 50 yarı sentetik kullanıyorum ve viteslerin bu kadar yumuşak olduğu başka bir yağ yok( Castrol ve mobil diğer denediğim markalar) . İpone ise APİ standardı SG olduğu için pek kullanmak istemedim.Mesela Castrolun Api standardı SJ , Motul 5100 'ın SL olması lazım ama İpone gibi pahalı bir yağın APİ standardını neden yükseltmezler. Bilen birisi bu konuda yardımcı olursa sevinirim.Bildikleri bir şey mi var acaba ??
Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .
Hakan bey eminim bilginiz ve tecrübeniz bu konuda kendi doğrularınızı oluşturacak kadar çoktur. ancak açıkta satılan 10w50 bile 20w40dan daha koruyucudur, yeter ki doğru yağı doğru motora koyalım. Nitekim 90lardan günümüze kadar gelen tüm motosikletler aynı yağ ile aynı ömürde çalışmaz çünkü katalitik konvertörlü motorların yağlarında bazı mineraller daha azdır ve yağlayıcılık eski yağlara göre daha düşüktür. ancak diğer katkılar ile modern bir motorda açığını ziyadesiyle kapatır. ayrıca ester katkısı yabana atılacak bir katkı değil.
ben motul bayisi de değilim, castrol düşmanı da değilim. ama gözlemim şudur, castrol tamamen etiketten kazanan bir firma. castrol'ün bir kaç yağ çeşidi haricindeki tüm modelleri sıradan yağa eşdeğerdir ya da çok az daha kalitelidir.
Castrol kullanacağıma motul, mobil1 gibi alternatif ve kaliteli yağlar kullanırım.
kardeşinizin motorunun krankı eskimiş ise suçu yağa değil sürücülerine atınız. saygılar
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
Kılavuzlarda karşılaması istenilen API değerleri belirtilir. Yeni nesil motosikletlerde genellikle beklenilen en düşük standart SG dir. Bazı motorlarda ise daha da düşük olabilir.
Kılavuzlarda genellikle belirtilir "belirtilen standartların altında veya üstünde bir yağ kullanmayınız" diye. Yani SG standartlarını barındırmayan daha üst bir yağ işinize yaramayacaktır.
Ve üst standarlarda yağ bulmak mümkün iken daha düşük standartları da barındıran yağ bulmak daha güç
Bende 5100 kullanıcısıyım, Motul 5100, SG/SH/SJ/SL standartlarını barındırıyor olmasıyla bu anlamda da gayet güzel bir yağ
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
arkadaşlar tartıştığınız yağ 2 sene öncesine kadar motorculara litresi 6 lira olan bir yağdı çalıştığım zamandan çok iyi hatırlıyorum halada az sayıda kaldı.kendi motoruma asla koymam bmw nin motor sardığına şahit oldum.mondiallere falan yağ değişti densin diye dolduruyorduk.kendi motorum 600rr castrol doldurdum değiştirdiğimde parça tozları koydum bidahakine motul koydum vites geçişleri zorlaştı debriyaj tam ayırmadı onun haricinde memnundum.bidahakinde iphone kullandım ve 2000 yapamadan değiştirmek zorunda kaldım aşırı ısınmadan ondan sonra mobil kullanmaya başladım 15-50 full sentetik çok memnunum ve halada kullanmaktayım hiç bir şikayetimde yok.bizzat tecrubelerimden yararlanarak yazıyorum bunları
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:25 ----------
6 lira derken bu toptan alınan fiyattı müşteriye 15di
Arkadaşlar arabamda kullandığım yağ arttı.Bunu motosiklette kullanabilir miyim ? Teşekkürler şimdiden
Shell 15w-40 http://www.turkoilmarket.com/Shell-Helix-HX5-G-15w-40-3-Lt,PR-663.html
Scooter sa kullanabilirsin .
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
Mobil den şaşmayacaksın...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Ben de Motul 5100 10W40 kullanıyorum, gayet güzel. Geçen gün CBF150'si olan bir arkadaş motoru deneyip viteslerin kendi motoruna göre çok daha yumuşak olduğunu söyledi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)