ilk motorum...mondial 150 hs idi...5-6 ay kullandım dedimki kendi kendime şöyle biraz yere sağlam basan görüntüsü güzel bir motor alayım artık zamanı geldi...hemde vitesli motora geçeyim artık dedim..
araştırırken bir sitede yol canavarı kanuni tiger-250 diye bir başlık var 3 yıl önce başlatılmış bir yazı tam 100 sayfa hepsini okumadım ama 40 ıncı sayfaya gelmeden almaya karar verdim bile...(öyle övmüşler motoru ama ) arada bir kaç kişi yazıyodu yapmayın o motor dediğiniz gibi değil diye falan ama ben kaptırmışım kendimi bi kere...neyse 2006 model buldum bitane 2100 liraya anlaştım aldım motoru aldım önce viteslerde acemiyim onlara alıştım ..ilk başlarda heves var tabi gören çok beğeniyo duruşunu falan bende o siteden aldığım gazla hala kendimi iyi hissediyorum ama ..bir yerler bir terslik var alla alla..
motor 185 kg ama benim scooter dan fazla savruluyo...
üzerinde 160-180 ibre var ama 100 ü geçtiğime pişman oluyorum..
depo altından bi tıkırtılar bi sesler geliyo...
biraz ist içi gezeyim diyorum..çok yoruluyorum...
kasislerde teker çamurluğa sürtüyo...
arka frene çok basarsan kitliyo..ön çift disk firen zaten onada 2 parmak
ne şehir dışında ne şehir içinde beni tatmin etmiyor...
bide kime sorduysam bunu niye aldın dediler...
ama scooter ımı nasıl arıyorum...bi ara motosikletlerin tamamından soğuyodum arabaya dönüş yapıyodum az kaldı..
neymiş efendim üzerinde 14 lük dişli varmış motoru güçlüymüş ya bu dişli ona küçük geliyomuş 15 lik dişli koyunca hem hızı artıyomuş hem titreşim kesiliyormuş ..hatta fabrika yeni S modellerine 15 lik dişli koymaya başlamış ( evet bu doğru ) neyse 2 ay kullandıktan sonra üzerine yaptığım (15 lik performans dişlisi dahil ) 600 lira extra aksesuar dahil 1800 liraya sattım ( aman iyi satmışın dediler ) böylelikle ; satışla birlikte bir 150 hs parasını çöpe atarak tiger-250 tecrübesi yaşamış oldum...
şimdiki motorum "2005 model honda cbf-250" arasında dağlar var tabi ...şimdi görebiliyorum bazı gerçekleri nedir ne değildir...
şimdi mutluyum (taksitlerini aksatmadan ödeyebilirsem) çok şükür...