Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kawasaki Z750 vs Honda HORNET 600

REKLAM ALANI
    bathu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var 636
    @Predator abs konusunda doğru diyorsun ama ben alırsam şayet absli almam. yinede büyük konuşmamayı pazar günü fz6 test etme şansım oldu yok ağbi motor hırlar bi demi orjinal egzoslarıyla çok kötü sesi tiz hırıltı yok uçak sesimi diyim oksijen kaynağı sesi mi diyim karışımı bişey ara gazı veriyorum yok beyenmedim eledim. gsr600 & z750 arasındayım ağır basan killer
    Yeşil Peri..tıtanıum Yüküm ağır geride kalırsın! Bulaşma avlayamazsın! Sakın deneme öldüremezsin! Vargeç ciddiyim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Predator[23rd] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 500 ABS
    bathu,
    almadan önce ne yap et mutlaka ikisini de bir kullan.

test ettigimiz z750'yi bu sefer bütün hafta sonu icin almistik. persembe günü motosikleti cok begenen michaela bütün gün kullaninca biraz zorlandi.

ilk basta virajlarda cok rahat degildi cünkü oturma pozisyonu ve catal geometrisinden dolayi insana degisik gelen bir motosiklet. buna alismasi neredeyse bütün gününü aldi ve pek zevk alamadi. ancak alistiktan sonra bize cok rahat ayak uydurabildi. kendisi "z750 ile bas edebilen herkese siddetli tavsiye ederim ama bana göre motosiklet degil. ben cbr600rr'imi istiyorum" diyor.

benim yazdigim test tamamiyla benim göreceli tecrübelerimin sonucu. z750 ile ben cok rahat ettim ve benim sürüc tarzima cok elverisli bir motosiklet. tek gicik yani sele yüksekligi. o yüzden satin almadan kesinlikle kullan!!! motorun gücünü ve kabiliyetlerini bir yana birakalim, motosikletin oturma pozisyonu ve viraj alirken senin viraji algilaman simdi kullandigin motosikletle uzaktan yakindan bir alakasi yok. custom yere sifir chopperden inip 1000cclik ninja'ya binmis gibi oluyorsun.

benim cbf500'e ilk bindigimdeki duygularimi unutmuyorum. ehliyet kursunda hep F650 kullanmistim. alete haliyle alisiyor insan. cbf500'e bindigimde "aman allahim ne kadar sportif bir oturus pozisyonu" diye düsünüyordum. z750 testinden sonra (aynen gsx-r600'den sonra oldugu gibi) "bu CBF500 ne zaman chopper oldu yahu?" demistim.

Motosikleti
    var 636
    dediklerinde doğrusun ben baştada dedim rahatlık çok önemli benm açımdan e bunun yanında biraz görüntü kaslı yapı ve az bi motor sesi ararım. şuanki kullan dığım motor 200cc lik bir dağ motoru. bu uçak olur altımda daha önceden kullandığım motorlar var tabiki 1000rr,r1 çok rahatsız, r6 hele r1 den birazdaha iyi 600f bunlara göre iyi ama hiçbir ss bana göre rahat değil heleki 600f bile bana rahat gelmediyse ss leri sevemedim tabi bu motorlar arkadaşlarımın motorları he he zaten kullanmadan üstüne oturmadan direk almam bi gsr 600 bincem sonra z750 arasında karar vericem
    birde dedinya dierlerine göre vibrasyon olayı yok hornet e göre benim için artı öyle yani. fz6 onada içim sinmedi sesi olsun farının tipi olsun deposu çok hoş ama artı bana masraf çıkartır alırsam egzos değişimi çünkü ses hiç yok
    Yeşil Peri..tıtanıum Yüküm ağır geride kalırsın! Bulaşma avlayamazsın! Sakın deneme öldüremezsin! Vargeç ciddiyim

cepni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    vaR1
    arkadaşlar bende sezon başında hornet alıyordum ama z 750 yi görünce hemen aldım ve çokta memnunum uzun yolda olsun trafikte olsun mükemmel insan yorulmuyor merak edenler için söyleyim hemen hemen her sabah işe giderken (sabahın 06:00 sında) 240-250 km yi görüyorum

ErTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    vaRRdı
    Alıntı cepni adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bende sezon başında hornet alıyordum ama z 750 yi görünce hemen aldım ve çokta memnunum uzun yolda olsun trafikte olsun mükemmel insan yorulmuyor merak edenler için söyleyim hemen hemen her sabah işe giderken (sabahın 06:00 sında) 240-250 km yi görüyorum
    Genel kullanımda rüzgar ne derece rahatsız ediyor?
    ... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
    ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
    ''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''

cepni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    vaR1
    Alıntı ErTech adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Genel kullanımda rüzgar ne derece rahatsız ediyor?
    bu tarz motorlar diyerlerine nazaran biraz daha fazla rüzgar alıyor ama sürüş pozisyonunun rahatlığı bunu telafi ediyor bence

Forumdan Uzaklaştırıldı nartallo84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sattık makinayı işallah 600 cc
    Z 750 derim başkada bişey demem tek kelimeyle asvalt canavarı.

Alıntı Predator[23rd] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Demistim ya, ilk bakista sanki Hornet bu konuda daha iyimis gibi duruyor ama önünüzdeki motosikleti kovalamaya basladiginizda aslinda Kawasaki'nin frenlerini daha iyi kontrol edilebilir oldugunu anliyorsunuz. Viraja gelirken hizinizi 5m'de 140'dan 100'e düsürmek istemezsiniz. Hele viraji biraz daha görelim, aciliyor mu, daraliyor mu yoksa ayni mi kaliyor, anlayalim ona göre freni biraz daha sIkabilir veya birakip gaza asilabiliriz. Kawasaki buna cok güzel firsat veriyor, motoru 140km/h'dan 10-15m'de yavasca 110km/h'ye indiriyor. Hornet ise 5-10m'de 140km/h'dan 100km/h'e cekiyor. Sonucta acilan virajda cok vakit kaybediyorsunuz. Cözümü tabii ki daha gec fren yapmak.
    Predator arkadaşım,

Sağolasın uğraşmışsın zahmet etmişsin uzun bir test yazısı hazırlamışsın ama ne yazıkki anladığım sen oldukça acemi bir arkadaşsın.

Bak sevgili kardeşim bir kere hiç bir taşıt 140dan 100e 5mde yavaşlayamaz. g ivmesi ile yavaşladığını hesap edersen 40metre ederki kimse bunu bile beceremez. Lisede basit fizikle bunu herkes hesap ederdi.

İkinci konu bir çok taşıtın değişik fren hassasiyeti olduğu doğru olsa da hiçbiri on/off controller değildir az basarsan az yavaşlar. Gidipde sonuna kadar sıkcan die bir şart yok.

Bu kadar basit gerçekleri bilmediğinden yola çıkarsak, bence sen CBF500den Z750ye değil anca YBR125e geçmen makul olur. 110bg bir motor acemiye gelmez.

İyi düşünmeni tavsiye ederim

Motosikleti
    var 636
    Alıntı opensea adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Predator arkadaşım,

Sağolasın uğraşmışsın zahmet etmişsin uzun bir test yazısı hazırlamışsın ama ne yazıkki anladığım sen oldukça acemi bir arkadaşsın.

Bak sevgili kardeşim bir kere hiç bir taşıt 140dan 100e 5mde yavaşlayamaz. g ivmesi ile yavaşladığını hesap edersen 40metre ederki kimse bunu bile beceremez. Lisede basit fizikle bunu herkes hesap ederdi.

İkinci konu bir çok taşıtın değişik fren hassasiyeti olduğu doğru olsa da hiçbiri on/off controller değildir az basarsan az yavaşlar. Gidipde sonuna kadar sıkcan die bir şart yok.

Bu kadar basit gerçekleri bilmediğinden yola çıkarsak, bence sen CBF500den Z750ye değil anca YBR125e geçmen makul olur. 110bg bir motor acemiye gelmez.

arkadaşım önce senin bu uslubunu beğenmediğimi söyleyeyim biraz daha ılımlı olalım

Motosikleti
    Honda CBF 500 ABS
    Alıntı opensea adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Predator arkadaşım,

ROFL

sen hic "lafin gelisi" diye birsey duydun mu? tabii ki verdigim rakkamlarin hepsini ölcerek bicerek yazmadim. bazilari yanlis veya cok kaba. amacim genel bir fikir vermekti. bana göre z750 canavar bir motosiklet ve nasip olursa gelecek hafta sonuna kadar benimde bir tane olucak. ancak bu demek degildir ki herkese uygun bir motosiklet ve yazdiklarima herkese katilacaktir.

dedigim gibi, yazinin amaci bilimsel testler ve karsilastirmalar yapmak degildi. hedef kisisel görüsümü kendi tecrübelerimi ve sürüs tarzimi baz alarak aktarmakti. yanilmiyorsam da bunu az cok becermisim ki Z750'yi düsünenler yazdiklarimi begenmis, Z750'ye sahip olanlarda genel olarak dogrulamislar. sence de öyle degil mi?

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    ********** edit **********
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı dishy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim hiç hiç tarzım olmamasına rağmen bir abimin z750 sinde fikrim değişti ;) Çok tatlı bişey, üzerine de çok yakıştığımı söyledi herkes ;) Teşekkürler Predator Resmi de koyayim bari, madem hayranısınız ben yakışmış mıyım bakın ;)

I ııhhhh....Yakışmamış.....

********E D İ T *************
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Şakacı seniiiiiiiiii

Motosikleti
    Honda CBF 500 ABS
    Resmi de koyayim bari, madem hayranısınız ben yakışmış mıyım bakın ;)
    motoru acmissin!

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı Predator[23rd] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motoru acmissin!

Bence motor onu açmış.....

Dimi kız.....

Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Dalga mı geçiyor, takılıyor musunuz anlamadım

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Dalga mı geçiyor, takılıyor musunuz anlamadım

Anlamadınsa aşkolsun......

Neden dalga geçelim?.....

Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Ya ne bileyim Aman neyse

Motosikleti
    var 636
    motorun üstünde cücük gibi durmuşsun..

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    honda hornetin yakışıklılığına bayılıyorum yavvvvvvvvvvvv
    bence tek rakibi insanların maddi sıkıntısı ki şahsen bende o para olsa gidip hemen alırdım motoru
    Mustafa Kemal Atatürk

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)