120 kmh cok az 200cc lık bı motor ıcın
120 kmh cok az 200cc lık bı motor ıcın
İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor
Merhabalar...
2008 yaz başında ilk motorum motocar 200'ü 0Km aldım...
Şu an 2000 Km'ye yaklaştım...
Motor gerçekten çok rahat... boyutları emsallerine göre göz dolduruyor.. Bundan inip bir YBR ye bindiğinizde bisiklete binmiş hissi oluyor insanda... gidon mesafesi pedalların yeri geçekten çok iyi.
-yakıt tüketimi ortalama 100 krş/km gibi.. kabul edilebilir sanırım..
ilk motorum olduğu için ve çok şükür kazasız belasız motora binmeyi bunda öğrendiğim içindir ki, motocar200'ü tuhaf bir şekilde seviyorum...sanırım çok alıştım. 2.600YTL gibi bir fiyata 2 silindirli çin malı chopperlardan alabilirdim ama chopper tipinden pek hoşlanmadığım için bunu tercih ettim.... özellikle v-strom, fazer gibi birkaç iyi japon motor sürme fırsatı bulduktan sonra bu motora binmenin keyfi fena halde kaçtı
Bir sonraki motoruma kavuşmak için geçekten sabırsızlanıyorum..
hocam senin hatan bahsettiğin büyük motorlara binmen olmuş
sıkıysa yakala HAYALBUYSA
Daha 2000 KM deyim demişsin. Acele etme. Biraz km yapsın açılır o motor. + O motoru da ybr ile karşılaştırma. Düzde 90ı geçmeyen bir motordur ybr
ben maxi scooter kullanıyordum taki ir gsr 600 kullana kadar. sonra dedimki işte motor bu:D ve hemen bir suzuki aldım. ama ondanda hevesim geçti tekrar maxi ye döndüm. 1 yılda 12 motor değiştim. sonuç: bence hepsini ayrı bir tadı var. insanlar doyumsuzdur v-storm da alsan inan sıkılp başka motora binesin gelecek
twona arkadaşıma kaltılıyorum insalnar eline geçernlerin bir üstünü isterler her insanda bu vardır bir elinde ay bir elinde dünya olsa güneşide isterler bu insanların doasında var yadırganacak bişey değil ama önemli olan elindekiyle yetinebilmektir ben ilkı defa bu gün burda gördüm araştırdım bence ihtiyaç için oldukça güzel kullanışlı aklımda ybr vardı biraz daha param olursa cbf 150 vardı ama bu bana mükemmel bi alternatif gibi geldi sanırsam artık hedefim bu motor :D
seyahat ihtiyacını karşılıyorsa
güç: 2 kişi +yük sorun yoksa
yakıt : cebine dost ise
hız: 120 gayet iyi türkiye iiçin şehirler arası olmadığı takdirde fazla bile
rahatlık : bu çok önemli vede buna sahip
fiyat : daha ne olsun ybr den ucuza geliyor
görünüş : hava atmak dikkat çekmek veya farklılık yaratmak peşinde koşmayanlar için gayet yeterli
ee neden bu motor olmasın
yusuf18 kardeş
senin işini biliyorum vede çok iiy anlıyorum bu motor hakkında bişey diyemem nede olsa denenmiş bişey sayılmaz
fakat sana en iyi tavsiyede bulunayım al bi 50-60 70-80 li yılların bmw sini bozulmaz kırılmaz sızlanmaz banamısın demez dağ taş bayır çayır dinlemez yakıtı ise senin şimdikinden azdır fakat günümüze göre çok da iyi değildir senin konumuna fazla gelmemesi lazım (şimdikinden dolayı)
hatta iki tarafa da sepet tak arkaya da romork at :D
fakat tek ve en büyük dezavantajı yedek parçası :( bmw nin yedek parça problemi olmasaydı türkiyede en ideal en baba motor o olurdu
..::Gülmek bir mükafattır, ağlayan gözlerin gördüğü::..
..::Mağlubiyet; kimine göre galibiyetden bir adım öte::..
Servisten edindiğim bilgiye göre kanuni 3 modelinde de aynı motoru kullanıyor.
Bunlar; Freedom 200, Racer 200 ve Motocar 200. Oldukça da güzel motorlar Kendi motorumdan biliyorum
Motocar la ilgili yazılarımı okumanızda fayda var.
30.000 km de saattığımda saat gibi çalışıyordu ( freni kusur olarak görmedim sadece daha emniyetli sürmeme neden oluyordu )
Çok hatırası var bende coooookk
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
trakonya arkadaşım şöyle bir durum da var ama ben kanuni müşt. hizmetlerine sormuştum freedomla motocarda ki motor aynı diye şöyle bir mail geldiydi...
Sayın Bora Calın,
Öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederiz. Motocar 200 model ürünümüzde olduğu gibi Freddom 200 modelimizde de balancer sistemi mevcuttur. Motor kısımları arasında tasarımdan kaynaklanan bir takım farklılıklar vardır. Motocar’ dan alınan performans Fredoom modelimizden de alınabilir. Yalnız motorlar birbirine benzer olsa da faklı model olduğunu unutmamak gereklidir. Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
KANUNİLOGO
Kanuni Müşteri Hizmetleri
bu nedenle aynı özelliklere sahip farklı motorlara sahiptirler diyebiliriz....
Aynı özelliklere sahip iki farklı motor... Böyle mi yani? Ben ikisinin de birebir aynı olduğunu duymuştum. Hatta ben freedom almadan önce zaten motocarı düşünüyordum. Nedeni ise fiyat-performans dengesi. Tabii görüntüsü de hoş duruyor ( siyah rengi için konuşuyorum) Güzellik göreceli bir kavramdır. Çoğu insan görüntüsünü beğenmeyebilir, ama bana çok oturaklı bir motor olarak gözüküyor. Biraz eski jawa ları hatırlatıyor!
Beni motocarı almaktan vazgeçiren kanuni bayiisi oldu. Bayiide o an için yoktu ve frenleri kampana olması, içlastikli olması, kolay satamazsın vs nedenlerle bana freedomu önerdi. Bana da freedom daha çekici geldi ve aldım. Çok ta memnunum. Tek kronik sorunu zincir gevşemesiymiş, o da kaliteli bir zincirle halledilebiliyormuş. ( Bu arada motocar ı yakından görmedim) Saygılar
ya arkadaşlar konuyu canlardırmış gibi olucak ama taknik bilgisi olan arkadaşlar bu motorun ön frenlerini disk yapma ihtimali yok mu varsa tahmini ne tutar ben kymco ile bu motor arasında kaldım birini allahın izni ile alıcam eğer çok masraflı olmazsa motocar alıp disk frene çevirebilirim şuan gözümdeki tek eksiği bu gibi duruyor.
birde bir çin malı olarak ne kadar dayanıklı acaba bizim burda bir kymco var 6 aydır aynı yerde brandasız örtüsüz yatıyor ve bir gram pas yapmadı acaba bu kadar dayanıklımı motocar 200
DELİKANLI OLUNMAZ DOĞULUR .......KARADENİZ FIRTINASI OFLU ALİ
kardeş oldukca sağlam olduğunu duydum ayrıca freni de motoru durdurmaya yetiyormuş disk yaptırmak biraz tantanalı olsa gerek jant deişecek veya eklenti yapılacak ön maşaya disk sistemi takılacak ayrıca modelin orjinali diskli olmadığı için servis sorun çıkartabilir
İLK ALDIĞIMDA BU HALDE VE 20.000 KM DE İDİ
ÖNCE MAVİDEN KURTULMAK İSTEDİM
SONRA Bİ GÜZEL SOYDUM
SONRA BİR GÜZEL ZIMPARALADIM
SONRADA SPREY BOYA MUCİZESİ
ÇANTALARIDA KOYUNCA TAMAM OLDU SELEYİ UNUTMADIM TABİ
BU ARADA ARKADAKİ YENİ MOTORUM
az önce kanuniden mail geldi motocar 200 üretilmiyormuş diğer modellere bakın diyor
ahh ulen ahh bi adam edip yaymadılar şu motoru sadece bi disk fren bu kadar mı zor...
hasdal oto ikitellide 0 km var galiba sahibinden.com da ilanı var bu gün mesaj attım eğer uygun bir fiyat olursa ve taksitte anlaşabilirsek alıcam.
ama şimdi kafama başka bir sorun takıldı biz bu motoru aldıktan sonra üretimden kalkmış bir motora parça bulabilecekmiyiz
hehehee sorun her zaman var demekki :D kardeş kanuni firmasından bi yazıda adam diyodu 90 ları n parçaları bile sorunsuz bulunabilir diyordu ayrıca türkiyede kanuni den yedek parça problemin olacağını sanmıyorum.. içime sinmez dersen freedoma bakman lazım derim :D
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)