Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
6. sayfa BirinciBirinci ... 4567 SonuncuSonuncu

Kanuni Windy 125 (Commuter) [test]

REKLAM ALANI
    sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    ben ybr de ile sıkıştırdıgım zaman 1. vitste 40 2. viteste 60 3. viteste ise 80 e kadar çiktim ben inaniyorum dogrudur üstelik biz iki kişiydik devir saati 11 bine kadar getirip öyle vites attirdim bi kereye mahsus tabi oda meraktan neyse saygilar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    BMW F 650 GS
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben ybr de ile sıkıştırdıgım zaman 1. vitste 40 2. viteste 60 3. viteste ise 80 e kadar çiktim ben inaniyorum dogrudur üstelik biz iki kişiydik devir saati 11 bine kadar getirip öyle vites attirdim bi kereye mahsus tabi oda meraktan neyse saygilar
    arkadaşım ben ne diyorum motor sıkıştırdığında yapar ama bu mesajı yazan arkadaşımız normal vites değiş,m hızlarını vermiş her seferinde bu kdr zorlıcak hali yok zaten çin malında o kdr devir yaparken ne gidonu tutbabilirsin ne ayakları koybilirsin vibrasyondan :(

lütfen okuyun

bu site ve test sürüşleri ile ilgili yazdıkları hiçte tarafsızca değil bu sitenin yazdıklarına güvenip kanuni windy aldım ki daha önce kanuniden kazık yemiştim ama düzeldiğini düşündüm motor rezalet aşırı çok yakıyor vibrasyondan 2 sefer plaka kaybettim her yeri oynuyor devamlı bozuluyor sanmayınki 125cc lik bir motoru zorluyorum giidilmesi gereken süratleri hiç geçmedim buda 100km dir bu forumda söylenenlere kesinlikle inanmıyorum ve tavsiye kesinlikle kanuni almayın kanuni haricindeki çin motorlarınıda almayın bir kanuni windy veya racer alacağınıza 2.el 1998 model bi titan alın binin başka sölicek bişeyim yok varsa bu sitedeki testlerin doruluğunu savunan buyursun her yerde bu motorları test ederim

Motosikleti
    Dominar 400 UG - Hero xPulse
    Alıntı hondacbf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu site ve test sürüşleri ile ilgili yazdıkları hiçte tarafsızca değil bu sitenin yazdıklarına güvenip kanuni windy aldım ki daha önce kanuniden kazık yemiştim ama düzeldiğini düşündüm motor rezalet aşırı çok yakıyor vibrasyondan 2 sefer plaka kaybettim her yeri oynuyor devamlı bozuluyor sanmayınki 125cc lik bir motoru zorluyorum giidilmesi gereken süratleri hiç geçmedim buda 100km dir bu forumda söylenenlere kesinlikle inanmıyorum ve tavsiye kesinlikle kanuni almayın kanuni haricindeki çin motorlarınıda almayın bir kanuni windy veya racer alacağınıza 2.el 1998 model bi titan alın binin başka sölicek bişeyim yok varsa bu sitedeki testlerin doruluğunu savunan buyursun her yerde bu motorları test ederim
    merhaba, sizin sorununuz motorunuzun montajı ile alakalı olabilir, şöyleki kanuni firması motorlarını distributorlerine montajsız şekilde gönderiyor, çoğunlukla montajı distributorler yapıyorlar, eğer motorun montajı düzgün yapılmamışsa malesef sizdeki gibi sorunlar çıkıyor. benimkisinin montajı düzgün yapılmış ki bende herhangibir sorun çıkmadı. siz şikayetinizi bir de kanuniye yaparsanız belki onlarda durumu düzeltmek için birşeyler yaparlar, diğer türlü buraya gelip bunları yazmanız pek yapıcı olmuyor bence.

PIERzig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6
    Alıntı hondacbf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım haksızlık ediyorsun bence Sonuçta bu motorlar seri üretim ürünler hata çıkacak tabiiki.MEsala ben bildigim örnek vereyim bizim komşu 1 seneyi aşkındır windy kullanıyor hiçbir sorunu da yok,gayette memnun

merhaba, sizin sorununuz motorunuzun montajı ile alakalı olabilir, şöyleki kanuni firması motorlarını distributorlerine montajsız şekilde gönderiyor, çoğunlukla montajı distributorler yapıyorlar, eğer motorun montajı düzgün yapılmamışsa malesef sizdeki gibi sorunlar çıkıyor. benimkisinin montajı düzgün yapılmış ki bende herhangibir sorun çıkmadı. siz şikayetinizi bir de kanuniye yaparsanız belki onlarda durumu düzeltmek için birşeyler yaparlar, diğer türlü buraya gelip bunları yazmanız pek yapıcı olmuyor bence.
    Arkadaş görüşlerini paylaşmış.Ve distribütör dediginiz tamir servisi.Ve kasa içinde gelen motora önçatal a jant takıp bir iki vida sıkılıyor onlar tarafından.Kanunin diyecegide zaten en yakın servise gidin olacaktır.Yapıcı olmak yalnızca.''Motor on numara 120 basıyor titreşim yok yakıt yakmıyor desem yeridir''Demek midir.Eksiler den bahsedilmesi imal eden(montaj diyecektim) firmanın daha dikkatli olmasını saglamazmı.Kaldıki fanatiklerden ve birkaç tamirçisinden başka markaların butür siteleri inceleyip anket cıkarttıklarıda yok.He varsa zaten yazılanlardan biraz ders alır kendine çeki düzen verirdi.Umuyoruz öyle olur da bizde ecnebi markalara para yatırıp ihya etmeyiz onları.Bizimkilerin arkasında da kimlerin oldugu belli ya .Bizim paralar ya ecnebiye gider yada aşırı islami örgütlere başka yolu yok :

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CBF150'nin (taklaşık 8.000 devirde) devir kesiciye girdiği hızlar:
    1-35km/s
    2-65km/s
    3-90km/s
    4-105km/s
    5-125-130km/s

10 bin devir çeviren Windy'nin 1'de 40'a çıkması olasıdır.

windy s nasıl kullanan yok mu?

Alıntı cihan2121 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende windy's almayı düşünüyorum windy'den kötü degildirde +'ları neler??

Motosikleti
    movie 125 xl
    titreşim yokmuş ...

işçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    rks 150 titanic
    bunda da titreşim yoksa bende bişey bilmiyorum arkadaşımde windy var ve birer artçıyla 55 km yol gittik onun artçısı vardığımızda poposunu hissetmiyordu hatta yerindemi diye kontrol etmiştibende kullandım asla uzun yola gidilemez onunla gevşeyen civatalarımı desem tek kişiken patlayan amortisörümü bence kanuninin türk motor severlerine attığı en büyük kazık !!!

Motosikleti
    windy s 125
    dostum windy i bilmem hiç binmedim ama 5 aydın windy s sahibiyim. sürekli olarak eşimle birlikte biniyoruz bu cumartesi 290 km yol yaptık hiçbiryerimiz uyuşmadı da düşmedi de

sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    Alıntı cihan2121 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben kullandım b gibi bişi sen hiç bisiklet kullandın mı onun gibi bişi 4. günü motoru geri verdik adamı dövmedigime dua etsin ben öle motoru bedavaya almam arkadaşıma almıştım neyse yani piyasada alınıcak en son motor

titreşim var fakat şunlarda var ...

ben 5600km dir windy 125 kullanıyorum. daha beni yolda bırakmadı. eksileri şunlar. motorda vibrasyon var. uzun kullanımda rahatsız edebiliyor. vibrasyondan kaynaklanan motorun seside normalden biraz yüksek fakat bakım yaparsan normala indirebiliyorsun. arkaya çanta alıcaksan kappa alıcaksın yoksa vibrasyondan ve arkadaki arkadaşın yaslanmasından kırıla biliyor. ben aldıgım çantaya sanayide extra güçlendirme yaptım öyle kullanabiliyorum.km de 100 lira yakıyo ama ben gaz kesmem ne varsa basarım oyüzden max olarak alablirsiniz bu değeri. stop lambası iki vida ile kasaya extra sabitlenmesi gerekiyor. yoksa ikide bir ampul patlıyor. ve vibrasyondan dolayı 5 yada 6 ayda bir ön ampül patlıyor. ama güzel bir sabitleme yaparsanız ki ben fazla ugraşamıyorum düzelecektir. şimdi artılarına gelelim. motoru ikinci el aldım 3 aylık 440 km deydi. 1500 tl ye aldım. ruhsat masrafları felan hariç. servislerini aksatmadım. 1 seneden fazla dır biniyorum. hiç yolda kalmadım. hiç bir yeride bozulmadı. birkere titreşimden kaynaklanan bir egsoz çıkışyerinde problem oldu garanti parçanın yenisini yolladı tek kuruş vermeden hallettiler. 60km uzaga denize gitim geldim 2 kişi kaçkere. hiç bir sorun yok ALLAH a şükür ne o beni üzdü ne ben onu. yoldada 110 maksimum hızdır. fazla bassan gider ama motoru zorlamanın bi alemi yok. ben motorumu çok seviyorum az yakıyor ve arıza çıkarmıyor. benim için bu yeterli. otomatik olan piizacı motorları bile 150 lira yakıyoken ben bu motorla 100 liraya bedava derim. ve fiyatıda cabası. bu fiyata bundan fazlasını istemek ayıp olur. bu motoruda honda 150 likle kıyaslamak ayıp olur. 3.700tl lik motor nere 2.200 tl lik motor nere konfor isteyen ve parası olan parayı öder 150 lira yakan hondaya biner. ekonomik davranan ikinci el kanuniye biner 1500 liraya 100 lira yakar biraz titreşimin kimseye zararı olmaz öyle abartmaya gerek yok. istesem honda 150 likte alırım 2.el fakat çok yakıyor hemde servisi pahalı. hiç gerek yok. tavsiye edermyiim diye sorarsanız sıfırını almayın ama ikinci el bitane windy alın bakıma sokturun ve uzuuuun uzuuun yıllar binin baba makine parasına göre...

Motosikleti
    kanuni windy s 125
    arkadaslar bende windy s sahibi oldum fakat benim gördüğüm windylerde motorda ve egsozdaki siyah boyalar ya dökülüyor yada paslanıyor benim aldığım 2. el 2009 model 8 aylık motorda da aynı sorun var sizdeki motorlarda böyle bir sorun var mı ve bu çirkin görüntüye ne yapabiliriz

Windy S hakkında

Arkadaşlar,hepinize kazasız sürüşler dilerim.
    Ben yeni Windy S sahibi oldum.Henüz rodaj aşamasında.Sonuç olarak
    derimki, Eğer commuter tarzı vede 125 cc alacaksanız vede hem yakıt hem
    yedek parça olarak çok ekonomik,performans olarakta çeşke falan marka
    125 cc alsaydım dedirtmiyecek kadar güzel motor.Ama kesinlikle bakımları aşmayıp iyibir servisle çalışın derim.

serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Uzun yolda ki performansı nasıl acaba...??

serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc

Uzun yolda yorar mı?

Alıntı serdarmert adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Uzun yolda ki performansı nasıl acaba...??
    Geçen gün bir ilanda windy 125 S satan arkadaşı aradım. 2009 model yeni almış kışa girildiği için satmak istiyor. Ancak ben uzun yolda gider mi dedim. Motoru satmak istediği halde " abi o zaman senin işine yaramaz bu " dedi... O arkadaşa çok teşekkür ederim...

İşte burada da gerçek içten paylaşımlar olması dileğimle,

sevgiyle kalın...

[QUOTE][Geçen gün bir ilanda windy 125 S satan arkadaşı aradım. 2009 model yeni almış kışa girildiği için satmak istiyor. Ancak ben uzun yolda gider mi dedim. Motoru satmak istediği halde " abi o zaman senin işine yaramaz bu " dedi... O arkadaşa çok teşekkür ederim...
    /QUOTE]İşte bu gibi insanlara ihtiyacı var bu memleketin.Bu insana bende teşekkür edeyim sayende.

Motosikleti
    _honda cbf 250_
    arkadaşlar kanuni mi aman aman..
    3 sene kanuninin en sağlam modeli dedikleri seyhan 150 kullandım ..
    alırken çok çok araştırdım..kimse eksilerini anlatmadı nedense kullanıcıları hep iyi hep iyi dediler..bizde nedense kimse malını kötülemiyor.
    windy yada windy s farkı sadece etiketi..benim gibi sürekli motora binen biri 3 ay sonra grenajları yenilemek zorunda.grenajlar titreşimden deforme oluyor kendiliğinden düşüyor..titreşim başa bela 10 km evden işe gidince sanki izmit istanbul yolculuğu yapmış kadar yoruyor titreşim.
    kanuniyi aradım problemleri anlattım.yakacam motoru dedim..
    servise yönlendirdi..serviste bana bir fatura çıkardıki girmemle çıkmam bir oldu.
    sanki motoru titreten benim..neyseee sattım kurtuldum..
    30 bin deki cbf 150 yada ybr 125 kat kat kat daha iyidir...
    tecrübeyle sabittir...
    [B]2006_6_kanuni seyhan 150
    2009_7_honda cbf 250
    2010_3_bütün dolmuşlar benim[/B]

6. sayfa BirinciBirinci ... 4567 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler