Herkese sağlıklı günler dilerim ,
Test pilotu olmak istiyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi ? Şimdiden ilginize çok teşekkür ederim.
Herkese sağlıklı günler dilerim ,
Test pilotu olmak istiyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi ? Şimdiden ilginize çok teşekkür ederim.
:bounce:Ride to freedom :bounce:
turkıyede oyle bırsey de mı varmıs onun olabılmesı ıcın tasarlanan otomobılın ulkemızde olması lazım belkı sey olabılır fıat fabrıkasına gıttıgımde uretılen her aracı 1 km kadar kullanıyorlardı ozel bır alanda belkı oyle bırsey olabılır kalıte kontrol yanı yoksa test pılotu trde yok her marka kendı ulkesınde tasarlayıp prototıp yeterınce test edıyor
Ben de istiyorum, çok pis kontra yaparım.
ozamaaaaan en ince ayrıntısına kadar açıklıyorum: ''nasıl test pilotu olunur?''
öncelikle marka belirleyelim
Maalum piyasada mondial den ramzeye ondan hondaya yamahaya kadar çok geniş bir marka yelpazesine sahip ülkemizde karar vermek oldukça güç
Mesela hondaya karar verdiniz
İnternetten önce model araştırması yapılır kafamıza yatan model belirlenir. örn. Cbf 150 olsun
Sonra en yakın honda bayiine gidilir ve aynen şu cümle kurulur;
''abeeeeeeeeğğğ sizin test aracı cebefeyi kullanacağıdım da bi denesem test etsem??''
İyi niyetli bir bayii ise hemen raftan bi tane çıkarır verir.
Sizde rahat rahat dener tepinir. Sonrada servise geri getirip ''yağ yakıyo lan bu!'' diye haşlamaya kalkıp görevliler tarafından dışarı atılırsınız
Sonuç
Kısa süreliğine de olsa test pilotu olmuşsunuzdur. Koskoca cbf150yi denediniz daha ne olsun be!
Hadi hayırlı olsun
siz yorum yapanlara laf atacaginiza konuyu acan arkadasa yonelin bence boyle sacma sapan soruya sacma sapan cevap verilir henuz cevap vermedim arkadasin sorusuna gerek de yok sati.,.
ÇARPIK PABUÇ ÇARPIK AYAĞA UYAR
hocam istanbulda hukuk fakultesindemi okuyorsun sen.avukatliga merak salmissin sanami kaldi milleti savunmak yap yorumunu seyret olani biteni.daha uc cevap yazilmadan iki kisiye sarmissin tavirlarini duzeltmeni tavsiye ederim..
ÇARPIK PABUÇ ÇARPIK AYAĞA UYAR
zamanında Need For Speed 5'in kariyer modunda Porsche'nin test pilotu olmuştum, oradan başlayabilirsin
Motosiklet icin bilemem, ama otomobil fabrikalarina test pilotu olarak basvurabilirsin. Kabul edilirsen, sagi solu bantlanmis bir arac verirler sana, gezer, test edersin. Raporunu doldurur amirine verirsin, sonra arac degisir vs.vs derken, birgun bir bakmissin emekli olmussun
Hangi firmalar ile görüştün.Kimlerden bilgi aldın şimdiye kadar?
https://www.youtube.com/user/funtay34
http://instagram.com/tayfunboralegend/
https://www.facebook.com/tayfun.bora
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Boş yapan arkadaşlarada ayrıca bir cevap vereyim : boş yapacak birçok forum var internette oralarda takılabilirsiniz sadece masum bir soruydu bu kadar alay konusu yapılmasına gerek yoktu, sizede teşekkür ederim.
KUSURA BAKMAYIN AMA TEST PİLOTU DEDİĞİNİZ İŞLER BÖYLE 2 KM YOL GİDİP HEVES ETMEYLE OLMAZ SABAH ÖĞLE AKŞAM MOTOR LA YATIP MOTORLA KALKACAKSINIOZ PİLOTLUK İŞİNE GELİNCE TÜRKİYE GENEL ACENTA İLE GÖRÜŞMENİZ VE SERTİFİKA VE BELGELERİNİZİ YANINDA BULUNDURMANIZ GEREKLİ
Söylediklerinizi biliyorum zaten amacım heves etmek değil bu işi sonuna kadar yapmak. Sadece görüşülecek ilgili yerleri bilmek ve hangi sertifikaları almayı öğrenmek istiyorum. Kısacası bu işi adam akıllı yapmayı istiyorum. Zaten bu iş heves işi olamaz benim için çünkü motosiklet aşkım olduğu sürece motosikletle hertürlü iç içe olmak için elimden gelen gayreti sarfetmeye çalışıyorum.
Otomobil fabrikalarında test pilotu olmak için ilk şart, bölüm müdürünün akrabası olmanız gerekir. (Renault için çalışıyorum,iş yerim Tofaş'a 500 mt.)
Doğduğunda Sen Ağlarken Herkes Gülüyordu.
Öyle Bir Hayat Yaşa ki; Öldüğünde Herkes
Ağlarken Sen Gülüyor Ol !
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)