Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kaçınılmaz son

REKLAM ALANI
    barış52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD Softail Breakout
    Biz bu kural tanımaz, direksiyon sallamayı şöförlük sanan gerizekalılarla napıcaz allah aşkına bu ülkede? pazar günü 70-80 km ile seyir halinde giderken daralan yolda orta refüjün bittigi ve U dönüşünün yasak oldugu bi noktada yolun sagında duran bi ford minibüscünün beni hiçe sayarak U dönüşü yapması sonucu (yaklaşık ona 20-25m falan kala) kaçınılmaz son gerçekleşti. şükür ki sert frenleme ile hızımı baya düşürmüştüm carptıgımda hızım sanırım 40 km civarıydı. ufak sıyırıklar, hafif sakat sag bacak ve biraz daha ciddi zarar görmüş sol bi bacakla topallaya topallaya dolaşıyorum bu aralar:/ şükür kırık çıkık yok.

kazadan sonra kendime gelmeye çalışırken söförün " sen nerden cıktın ya ben seni hic görmedim" demesine güler misiniz aglar mısınız? 260 kg lik ve yolun ortasında seyir eden motoru görmemiş arkadas. acaba bakmadıgı icin olabilir mi? veya görüp sallamadıgı icin. kaza anında kendimi ve motoru düsündügümden adamla ilgilenemedim. hasteneye falan götürdüler beni ama şimdi elime gecirsem bogarım adamı.

motorumu daha 1 ay önce almıştım (harley) nasip degilmiş doya doya binmek. artık bu sezon gelmez motor geri. ön kısım komple degişecek gibi duruyor.

motoru artık cok kafama takmıyorum. bendeki hasar daha fazla olsaydı hem acım büyük olacaktı hemde motor konusunda yasaklar gelebilirdi hanımdan sagdan soldan

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MaxiBoost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250i
    çok geçmiş olsun çok geçmiş olsunda, bu geçmiş olsunlar bitmek bilmiyor,
    insanın canı sıkılıyor,
    hadi ucuz atlatmışsın sana birşey olmamış, tabiki motordan kıymetli değilsin ama bu motorlarda gökten inmiyor değilmi ?
    kim bilir ne zorluklarla alındı

bir de en uyuz olduğum şey, kaza sonrası araba olsun motor olsun:
    kasko varmı ? ooo boşver o zaman yapılır nasılsa .. ulan oyuncakmı bu ? sat şimdi bakalım o motoru satabilirsen !

bizim millet ne laftan ne küfürden anlamıyor artık, bi acayip oldu
    temiz temiz şöyle ağzını burnunu kıracaksın onun, bak bakalım bir daha sinyal vermeden, aynaya bakmadan, falan dönüyormu ömrünün sonuna kadar ?
    yoksa böyle olur işte.. dün`mü kaza yaptın ?? o seni bugün onuttu bile !!!!!

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    geçmiş olsun..... en büyük kazanız bu olsun.....
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

cenkşenver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    301 mz kawasaki en 500 gitti honda 600f geldi
    cok gecmişolsun umarım son olur birde görmemiş öküz harbi dayaklık

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Sevgili Kardeşim,

Motosiklet ile bir başka aracın çarpıştığı kazaların 2/3 ünde araç sürücüleri motoru görmediklerini söylerler ve bu "DOĞRUDUR" görmezler . Bu nedenle görünürlüğümüzü arttırmak için farlarımızı yakar , fosforlu cevriye gibi sarı reflektörlü yelekler ile dolaşırız ama bunun bile etkisi sınırlıdır.

Sevgiler
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    GEçmiş olsun
    #sürenadam

Motosikleti
    S&T GT250R 2011
    Lanet olsun bu dikkatsizlere. Sırf bu yüzden motor kullanmaktan soğuyorum. Sağda duran araba gördüğümde dönebilir diye yavaşlıyor ve korna çalıyorum. Büyük geçmiş olsun. Motor düzelir önemli olan sizin sağlığınız...

barış52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD Softail Breakout
    sağolun arkadaşlar.

aslında motor sürerken gerçeten dikkatliyimdir. özellikle bu gibi durumlara cok dikkat ederim. cünkü trafikte bu tip insanların oldugunun bilincindeyim. ama ne kadar dikkat ederseniz edin 1 defa gözünüzden kacsa o an sizi buluyor işte...trafik kurallarına göre adam suclu ama ben tabikide sucu kendimde buluyorum yinede. o adamı daha önce farkedip öyle bi delilik yapabilecegini tahmin edip ona göre yavaslamam gerekirdi. normalde de böle yapardım zaten ama dedigim gibi bi defa yapmazsınız ve onda da olan olur:(

motor konusuna gelince maxii haklısın. aynen öle diyolar yapılır ama dedigin gibi sat satabilirsen sonra. benim amacım 2-3 sene sonra bunu harleye geri verip üst model almaktı ki harleyde motor kazasızsa ve özellikle sportster modeller deger kaybetmiyor fazla. eh şimdi baya bi deger kaybedecek yani olan hayallerime de oldu 2 seneye degiştrime işleri yalan oldu. saglık olsun diyorum artık napalım. mal da bi yere kadar motorun hic öneminin olmadıgı pozisyonlara düşebilirdim. saglık olsun.

Motosikleti
    Aprilia RS "08
    Çok geçmiş olsun arkadaşım sağlığına kısa sürede kavuşursun inşallah..

Gerçekten aynada belli bir açıda arkadan gelen motorcular gözükmüyor, onun için çok dikkat ediyorum hergün otomobil kullanıyorum çünkü.. kendimizi düşünerekten hareket ediyoruz...

speedy2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW 1150GS ADV
    Büyük geçmiş olsun takma kafana demek kolay değil elbet ancak bazen büyük gözüken hasar tahminden daha az olabiliyor,umarım senin hasarda öyle kolay hallolur.Buradan yapabileceğim birşey varsa çekinme ,,

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    büyük geçmiş olsun yinede iyi atlatmışsınız
    Ancak hep derim korna hayat kurtarır ve sık sık kullanmakdan çekinmemek gerekir bu tip araçları gördüğümde yada sağımda park halinde araçlar varsa yahut bir yaya sağına soluna bakınıyorsa kornayla uyarmakdan çekinmem evet biraz gürültü kirliliği yapıyor ancak buna da mmecbur bırakıyorlar

En kötü kazanın bu olması dileği ile size birşey olmasın gerisi sağlık varkende hallolur

Geçmiş olsun. Gerçekten kaçınılması en zor kazalardan birisi. Kazaya en çok yaklaşma sebebim budur. Hatalı U dönüşü yapan kural ihlali yaptığının farkında olduğundan ve yolun boş olmasını kolladığından genelde hızlı hareket ediyor. Önde ve arkada araç olmadığı nadir anlarda şehir içinde giderken sağdan soldan çıkacak araçlara ve yol kenarında bekleyen içinde sürücüsü olan araçlara çok dikkat etmek lazım.

Aslında motosiklet sürmenin özeti şudur:Herkesin kural ihlali yapacağını farz ederek sürmek lazım.

-Kuralları bilin.
    -Kendinizi riske atmadığı sürece uyun.
    -Kimseden uymasını beklemeyin.

Motor kullanırken asla rehavete kapılmamak lazım.Beni özellikle kazaya sevk edebilmek için çaktırmadan sıkıştıran, aynasından takip edip geldiğim tarafa direksiyon kıran, aniden fren yapan sürücülerle de karşılaşıyorum.Neler var neler.Bütün gün trafikte olunca hepsi görülebilir.Buradaki açılan her sürücü hatası başlığı ve kaza ile neticelenen başlıklardaki olayları üzülerek okuyorum.Trafiğe sadece bu hobi için sürücü olarak çıkanların büyük şok yaşadığını tahmin edebiliyorum. Aklı başında sürücü bir yana, normal insan kaldı mı memlekette acaba? Trafik tam bir ego tatmin arenası olmuş durumda. Sağduyulu, hele hele anlayışlı, kendini karşıdakinin yerine koyan sürücü 100 kişide ya 1 tanedir, ya 0.5. 2 değildir.

abolgi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150 (GRİ)
    geçmiş olsun arkadaşım.
    Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)