Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ve bende 2 teker üstündeyim :D

REKLAM ALANI

Motosikleti
    yamaha r 125
    2 gün önce ani bir kararla gidip motorsikletimi satın aldım. yamaha r 125.
    1 ay önce iyi bir egitmenden ders aldım, bana her motoru rahatlıkla kullanabilicegimi söyledi, sadece boyuma uygun bir motor seçmem gerektigini belirtti ( boyum 1.90) bende uzun süre motorların üstüne çıktım indim derken bu modeli görüp çok begendim , umarım başlangıç için iyi bir modeldir.

Aslında benim motorsiklet geçmişim transalp le başladı ama o mevzuya hiç girmiyim almamla satmam bir oldu tüm hevesim kaçmıştı :(

Bugün arkadasımda motorunu alınca 1 saat önce yollara çıktık, beşiktaş ,ortaköy ,bebek , mecidiyeköy turladık ben böyle zevkli gece geçirmedim. Trafiğe çıkmayı düsünmüyorum , hocayla kendi motorumla bir ders daha yapıcaz , uygun olursa trafige çıkraız demişti yavaş yavaş artık :D

Başımıza neler geldi, köpeklermi kovalamadı, yokuşda onlarca defa kalkamadım neler neler ama motorun üstünde kendimi çok rahat hissettim transalpten kalma korkumun olucagını düsünmüştüm fakat sanki bu motorla büyümüşüm gibi geliyor çok mutluyum

Birkaç sorum var ; vites düsürmeyi unutuyorum ani duruşlarda durduktan sonra 1 e alıyorum bu motorumda sorun yaratırmı ?

Yokuşta kalkmakta zorlanmam normalmi ?

yamaha r 125 uygun bir motormudur?

birde yavaşlarken gazı kesip ön freni sıkıyorum arka frene hiç yüklenmedim (transalpte arka freni sıkınca düşmüştüm bi korku var içimde) bu motorda ön frenle çok rahat duruyor , önerilerinizi bekliyorumm

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Thisfalse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şuan Yok
    Öncelikle hayırlı olsun. Ön frene fazla güvenme derim zemin ıslak veya herhangi bir nedenle kaygan olursa kayabilirsin. Orantıla frenleri. Ne arka frene fazla yüklen nede ön frene. Kazasız belasız kullan inşallah tekrardan hayırlı olsun.
    Her Zaman Kötüyü Söyle. O Zaman Kahin Olma Şansın Artar.

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hayırlı olsun başlangıç için çok güzel bir seçim
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

arabalardada oldugu gibi (her ne kadar debriajli motor kullanmasamda) debriaji ayarlayamassan kalkman zor olabilir motor istop eder.Ani duruşlarda bende durupta vites kücültüyorum yani kademeli olarak degil.Bu konu forumda tartısılmıstı hatırlıyorum.Bazıları kademeli olarak düsürmeyi bazısı durunca düsürmeyi savunuyordu.Durunca düsürünce bi ihtimal vites zor gecebiliyor.Ancak kademeli gecersen (ki ben böyle yapınca motorda motor freni sey devreye giriyor) vites gecmeme az yasarsın

Motosikleti
    FZR 600
    hayırlı olsun en güzelini yapmışsın 125 cc lerde en güçlüsü. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
    hayallerle yaşamak varya bitiriyor beni be... :farao:

BBelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Güle güle kullan.
    Alıntı ofbeat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yokuşta kalkmakta zorlanmam normalmi ?
    Yokuşta dururken ön değil, arka freni basılı tut. Kalkış yaparken debriyajın kavrama noktasını bulduğunda arka freni bırak. Düz yoldaymış gibi rahatça kalkarsın. Ön frenle canbazlık yapma.
    I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...

jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    beat-cbf150-apache-cbf150-NC700-XMAX-DJANGO-ACTIVA
    ben de motorumu yeni aldım
    telefonunu mesajla yazarsan bir akşam beraber turlarız
    ben başakşehirde oturuyorum

numaram 0532 785 03 58

extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    1-)Birkaç sorum var ; vites düsürmeyi unutuyorum ani duruşlarda durduktan sonra 1 e alıyorum bu motorumda sorun yaratırmı ?

2-)Yokuşta kalkmakta zorlanmam normalmi ?

3-)yamaha r 125 uygun bir motormudur?

1-)motorda pek fazla sorun yaratmaz fakat yinede hıza göre vites düşürmeni tavsiye ederim,öyle yaparsan vitesler zor geçer buda hem senin için hem motorun için iyi bir davranış olmaz.

2-)daha yeni olduğun için normal zamanla alışırsın sadece debriyaj gaz ayarlamasını orantılı yap tamam.
    3-)yamaha 125 r uygun bir motor zaten genellikle yeni başlayanlara 125 lik makinalar önerilir.onun için yanlış bir seçim yapmış sayılmassınız.

yukarıda ön frenle ilgili bazı söylentiler var fren konusunda şunu asla unutma 2 frende aynı debriyaj ile gaz gibi birbirine orantılı olmalıdır,senin yaptığın yanlış sadece ön fren olmaz kayıp düşmene neden olabilir, onun için frenleri %50 %50 yada %40 %60 kullanırsan hiç bir sorun yaşamassın.
    kazasız belasız sürüşler dilerim motorun hayırlı olsun...

Motosikleti
    yamaha r 125
    yorumlarınız için sagolun, yokuş konusunda ve trafikte baya ilerleme kaydettim son ders pazartesi günü sonrası artık bana kaldı :D

Motosikleti
    nx4 falkon
    Hayırlı osun güle güle kullan.Merak ettiğim o boya göre küçük değilmi diz duruşun nasıl rahatsız olmuyomusun.Transalpi neden beğenmedin merak ettim aslında boyuna posuna uygun olan transalpti.İçini bulandırmak istemem zevk tabiiki senin kazasız sürüşler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    tvs apache rtr150 gri (2011)
    ğüle ğüle kullan kazasız belasız sürüşler inş bende yeni sayılırım

hakan 10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha crypton honda cbr 250
    arkadaşlar YZF R125' in max. hız kaç km

Motosikleti
    yamaha r 125
    Alıntı sozyurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı osun güle güle kullan.Merak ettiğim o boya göre küçük değilmi diz duruşun nasıl rahatsız olmuyomusun.Transalpi neden beğenmedin merak ettim aslında boyuna posuna uygun olan transalpti.İçini bulandırmak istemem zevk tabiiki senin kazasız sürüşler.
    600 lük oldugu için birde agır oldugu için yokuşlarda çok zorladı beni, ilk motor için fazlaymış.

hiç bi sorun olmuyor aksine kendimi çok güvende hissediyorum fırsatınız olursa (boyunuz uzun galiba) bi binip test edin

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    ben böyle bir motor alırsam ilk işim koruma takozu takmak olur.

metci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Hayırlı olsun, arkadaşın dediği gibi koruma takozunu düşün derim...
    ”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)