Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

21 Mayısta ki kaza!

REKLAM ALANI
    rasta07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NT700 v Deauville
    Motorcu kişiyi tanımıyorum , ancak ölen kız apartmanda en alt katta oturan komşumuzdu . Çok samimi olmasam da karşılaştıkça merabalaştığım bir kişiydi...

Kimseyi zan altında bırakmak istemem ancak olayın gerçekleştiği yol üzerinde "hız motoru" tutkunmu arkadaşlarımız yüksek süratlara çıkıyor , birinin karşına çıkma ihtimalini düşünmeden . Dediğim gibi motorcu arkadaşı tanımıyorum , onun hatası vardır yoktur bilemem , ancak o yol üzerinde kontrolsüz hız yapan çok kişi var .

Hız yaparken iki kere düşünmek gerekiyor sanırım , bir hatırlatma olsun diyerek açıyorum bu konuyu. Şahsen keyfi hız yaparken ölen motorcu arkaşlara değil ailelerine üzülürüm , bir de başkalarının hayatlarını da keyfi bir biçimde almasalar...

http://sondakika.com/haber-kazada-ol...-oldu-2765147/
    Köpeğe atılan bir kemik yardımseverlik değildir. Yardımseverlik, en az köpek kadar aç olduğunda etini onunla paylaşmaktır. Jack London

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    rasta07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NT700 v Deauville
    Geyik yapılmadığından konu pek ilgi çekmedi sanırım ancak dün öğrendiğim bir ayrıntıyı aktarmak istedim . Söylendiği kadarıyla motorcu arkadaş 200 Km hız civarlarındaymış . Şehiriçi bir caddede !

Caddenin fotoğrafını da ekliyim , otoban gibi caddelerden sanılmasın...

Köpeğe atılan bir kemik yardımseverlik değildir. Yardımseverlik, en az köpek kadar aç olduğunda etini onunla paylaşmaktır. Jack London

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yazık!.. Allah ailelerine sabır versin. polise başvurmak için 1 hafta beklemelerine anlam veremedim ama.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:25 ----------

Bu arada harbiden 115 görüntülenme ve 1 cevap!.. Haber: "otomobil, motosikleti biçti" olsaydı galiba daha çok rağbet görürdü
    112ciyiz

Sadık1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kardeş bu tip konular çok dikkat çekmez burda maalesef. Çünkü aramızda ne kadar kendini bilenler olsada. Haksız olan taraf motorcuysa konuya girilmez yorum yapılmaz. Bunu yıkamadık bir türlü. Zamanında sayfalarca tartışıldı arkasından dualar edilip gözyaşları döküldü arkadaşlarımızın ama birileri burada ölümlerine neden olan hatanın kendilerinden kaynaklandığını yazınca vaaaayyy sen kimsin nasıl söylersin nerden tanıyorsunda böyle şeyler yazıyorsun diye küplere bindi abiler. Onun için bu topik pek ilgi görmez. ALLAH ölenlere rahmet eylesin geride kalanlara da sabır versin.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
    GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
    HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...

emre_tnl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    çok bilinçsiz kullanıyorlar çook. ve sonunda hem kendileri hem ailesini hem de bizleri üzüyor.Yine kaza haberi alıcam diye bazen bu sayfayı açmıyorum.
    Kahya Motorumu Hazırla Çıkıyorum!

oz.07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Windy S gitti
    Burhanettin onat caddesinde 200 km hız mı? o yolda o hızı yapmaya çalışan maymuna zerre üzülmedim ama yazık değil mi o kızcağıza? ailesine? böyle motosiklet kullanıcılarına lanet olsun. motorculuğun yüzkaraları!! anlamıyorum bu insanlar niye intihar için motoru kullanıyorlar? ve niye kendilerini öldürürken yanlarında illaki birilerini götürüyorlar!! ölmenin çok daha kolay yolları var. gitsin kafasına sıksın, motora binmesin!

İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    allah kızcağızın ailesine sabır versin..
    Biz harama meylederiz korkusuyla helalin onda dokuzunu terkederdik (Hz.Ömer)

doğru olsam ok gibi, yabana atarlar beni...eğri olsam yay gibi, elde tutarlar beni...

Motosikleti
    Africa Twin
    Sırf arkadaşlar arasında birbirlerine hava atmak için bu tip küçük caddelerde hız yapılıyor malesef arkadaşımında dediği gibi motorcuya zerre kadar acımam bende olan kıza oldu ve tabiki ailelere...

Ölen motosiklet kullanıcısının hatalı olduğuna dair delil var mı?

Başlanmış hemen saydırılmaya.Hani nerede ispatı 200 yaptığının? Ne zamandan beri söylentilerle karar veriliyor.Bizim arkamızdan da neler neler söyleniyor.Ben kendimi bilmesem yaşlı teyzelerin 10 ile gittiğim yolda arkamdan küfür ettiklerine mi inanayım kendime mi?

Ön yargılı olmayın.O caddede sürat yapanlar varsa tüm motorlar mı sürat yapıyor demek? O anda belki normal hızında gidiyordu?Trafikteki en kontrolsüz, en umursamaz, en kuralsız etken yayalar.Bisikletlilerin de yayalara benzer davranışları var.Kas gücüyle gittiği için ne durmak isterler ne de bozuk bir zeminde gitmek.Bende işe bisikletle gidip geliyorum.Ardından motora biniyorum.Bisikletliler de ayrı bela.Çok iyi biliyorum.

Haberde deniyor ki kız bisikletle işten dönüyormuş.Yani yorgun argın evine dönüyor.Bu kazada kimin suçlu olduğu belli değilken bir yerimizden suçlu uyduracaksak ben de kızı suçlu ilan edeyim o zaman! Olur mu?

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kimin ne kadar hızlı gittiğini bilemeyiz ama dikkat edin ikisini de öldürecek bir çarpışma hızından bahsediliyor!
    112ciyiz

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    kazadır olur,sökülen dikilir .......

ama adına kaza deyip geçtiğimiz, aslında cinayetten farkı olmayan ve bence önceden planlı gibi görünen bazı olaylar beni deli ediyor...

adamın biri filanca yolda 200+ hızlara çıkacak ki o yolda 50 geçmemeniz gerekir,birine çarpacak ölümüne sebep olacak, v.s v.s.....

arkadaşlar kimse bişey olmaz mantığına girmemeli...

sinirlerim bozuldu kusura bakmayın yazmak istediklerimi toparlayınca yazarım..ama işin kısacası hiçkimse buna motorcularda dahil sütten çıkma ak kaşık değildir....motorcuda isanların ölümüne sebep olabilir..
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

Forumdan Uzaklaştırıldı ozaktasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HondaCB900F,HondaCBR125,Kymco Süper8,Sym Xs125
    Şehir içinde insanlar daima dikkatsizdirler..kesinlikle biz sürücüler dikkatli olmak zorundayız..Yüksek hızda değilsen durma ihtimalin çok yüksektir.Çarpma olsa bile ufak tefek sıyrıklarla atlatılabilir..Çarpma oluyor ve 2 kişi ölüyorsa burada dengesiz ve kontrolsüz bir hız söz konusudur..Ben motoru öttürürüm diyen çok kişi var..Motoru öttürüm derken kendisine ve suçsuz insanlara ölüm getiriyor haberi yok...Haberi yok çünkü zaten ölmüş oluyor..

abolgi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150 (GRİ)
    Alıntı jawa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ölen motosiklet kullanıcısının hatalı olduğuna dair delil var mı?

Başlanmış hemen saydırılmaya.Hani nerede ispatı 200 yaptığının? Ne zamandan beri söylentilerle karar veriliyor.Bizim arkamızdan da neler neler söyleniyor.Ben kendimi bilmesem yaşlı teyzelerin 10 ile gittiğim yolda arkamdan küfür ettiklerine mi inanayım kendime mi?

Ön yargılı olmayın.O caddede sürat yapanlar varsa tüm motorlar mı sürat yapıyor demek? O anda belki normal hızında gidiyordu?Trafikteki en kontrolsüz, en umursamaz, en kuralsız etken yayalar.Bisikletlilerin de yayalara benzer davranışları var.Kas gücüyle gittiği için ne durmak isterler ne de bozuk bir zeminde gitmek.Bende işe bisikletle gidip geliyorum.Ardından motora biniyorum.Bisikletliler de ayrı bela.Çok iyi biliyorum.

Haberde deniyor ki kız bisikletle işten dönüyormuş.Yani yorgun argın evine dönüyor.Bu kazada kimin suçlu olduğu belli değilken bir yerimizden suçlu uyduracaksak ben de kızı suçlu ilan edeyim o zaman! Olur mu?
    sen nasıl ki arabaların arasından geçmeyi kendinde hak görüyorsan , motoru şehir içinde daha hızlı hareket edebilmek için kullanıyor ve bunun için ülkenin trafik kurallarını esnetmeye çalışıyorsan, motosikletçinin kaportası vucududur deyip bozuk yollardan kaçıyorsan, normal trafik akışına uymadan makas üstü makas yapmayı hak görüyorsan..................... bisikletçide bozuk zeminde, ıslak zeminde gitmek istemez. motosiklet sürücüsünün kıyafetleri üstündeyken başında kask varken ki hissettiklerinden farklı şeyler hissetmiyor bisikletçiler. hatta hiç birimiz gibi havayıda kirletmiyor. ...................

bir kaza olduğunda kazaya karışanlar;

kamyon- otomobil:
    kamyon şöforleri; bu arabalardan nedir çektiğimiz sağdan soldan geçmeye çalışıyor, makas atıyor, bizi adam yerine koymuyor , oynarsan kamyonla olacağı budur...................
    araba sürücüleri; abi kamyoncularda çok oluyor ya, yol vermezler, cüsselerine güvenirler, her türlü hata onlarda, cahil cüheyla sürüsü......................

otomobil- motosiklet:

otomobil sürücüsü; altlarındaki motorlar hızlı ya kendilerini bi halt sanıyorlar, 1 delik görseler oradan geçmeye kalkıyorlar, ters yol, kaldırım, yaya geçidi dinlemez bunlar , hepsi serseri, belasını buldu, o dar sokakta 300le gitmmenin bedelini ödedi........................

motosiklet sürücüsü; abi bizi adam yerine koyan yok, elinde telefonla kavşaktan çıkanımı istersin, yol vermediği gibi sıkıştıranımı, bizi görmüyorlar abi, şeritlerde sağlı sollu yanaşsalarda trafik durduğunda biz o aradan geçsek, yok ama bu batar araba sürücülerine onlar bizi böcek gibi görüyor.................

motosiklet- yaya- bisiklet:

motosiklet; yukarıda bi çok örneği var tekrar etmeye gerek yok

yaya; bana bişey olmaz, yavaş gitsin, görmüyormu beni, bunların alayı serseri, ne kural tanırlar nede saygı var düşsede gülsek....................

bisikletli; abi şu sudan geçsem üstüm ıslanacak, zaten canım çıktı rampa çıkarken, benide fark etsinler, ben en temiz ulaşım aracıyım kimseye zararım yok faydam var, yol vardıda benmi kullanmadım, bisiklet yolu yapsınlar kaldırıma çıkmayayım, kavşağı dolaşana kadar atlarım şu refüjden gelen araba yavaşlasın......................

SONUÇ: eğitim şart, hiç birimiin bir birimize saygısı yok, büyük balık küçük balığı yer, küçük olan kendini kollasın. elimizdeki çuvaldızı başkasının poposuna sokmaya çalışırken, kıçımıza iğne değse yaygara koparmakta üstümüze yok. o çuvaldızı soktuğumuz mu kendi düşünsün.

yeterli yada değil ama kurallar var bu ülkede de . kurallara uyarsan kendini bi halt sanıp ayrıcalık beklemezsen bu ülkede çok daha az insan üzülür.

az üzülen bir toplum olmak dileği ile
    Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]

Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    eğitim eğitim eğitim doğumdan ölüme kadar aralıksız eğitim.eksik olan bu.

kartalizma07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    o caddede o hız... yapılacak yermi orası
    ben otogardan konyaaltı istikametine basarım hız deneme yaptığım yer orası
    risk yok tali yol yok otoban kadar geniş
    Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık

durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...

Alıntı abolgi adlı üyeden alıntı Mesajı göster

SONUÇ: eğitim şart, hiç birimiin bir birimize saygısı yok, büyük balık küçük balığı yer, küçük olan kendini kollasın. elimizdeki çuvaldızı başkasının poposuna sokmaya çalışırken, kıçımıza iğne değse yaygara koparmakta üstümüze yok. o çuvaldızı soktuğumuz mu kendi düşünsün.

yeterli yada değil ama kurallar var bu ülkede de . kurallara uyarsan kendini bi halt sanıp ayrıcalık beklemezsen bu ülkede çok daha az insan üzülür.

az üzülen bir toplum olmak dileği ile

N'oluyo yav?

Abolgi bana niye kızdın?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)