Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Asfaltın soğuk yüzü

REKLAM ALANI
    shi_bumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Dün 20-30 km hızla çok hafif sağa viraj alırken akıl almaz bir şekilde aniden arka lastik kaydı ve sağa doğru düştüm. Motor bir tarafa ben bir tarafa gittim. 10-15 m. sürüklendik. Ben can havliyle ayağa fırladım hemen ama sağ dizimde keskin bir acı. O sabah üşenip motosiklet pantalonumu giymemiştim. Herhalde düşerken dizim yere çarptı. Dizim dışında herhangi bir problem yok. Montum, kaskım, eldivenlerim falan üzerimdeydi. Motorun ise ilginç bir şekilde sadece fren maneti kırıldı. Aslında baya bir sürüklendi yerde ama çizik bile yok üzerinde.

Düşün düşün niye kaydım bulamıyorum. Biraz kendime gelince kaymaya başladığım yere gidip baktım yerde bir şey var mı diye. Hiç bir şey yok. Kuru asfalt. Kafayı yiyecem. Hayır düştüm, canım yandı falan bari bir işe yarasın tecrübe olsun diyeceğim ama neden düştüğümü bulamıyorum

Gaz kolunda hiç boşluk yoktu. Zincir de biraz gergindi. Acaba farkında olmadan çok hafif gazı mı açtım dönerken ?

Veya şu Throttle Rocker denen zımbırtı takılıydı gaz elciğinin üzerinde. Dönerken elimin ayasıyla ona mı bastırdım çaktırmadan ?

Lastiklerimi yeni almıştım. Yanları daha asfalt ile tanışmamıştı. Yatırınca biraz da gaz verince dayanamayıp kaydı mı arkadaş acaba ?

Onu bunu bilmem çok yavaş giderken düştüm ve 2 gündür dizim sızlıyor. Asfaltın şakası yok. Sıcak, üşengeçlik ıvır zıvır demiyecem ne teçhizatım varsa giyecem bundan sonra. Çünkü Murphy hep iş başında
    "I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    geçmiş olsun korumasız çıkmam abi
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

abolgi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150 (GRİ)
    geçmiş olsun arkadaşım.
    Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]

Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    Geçmiş olsun.
    Tüm saydıkların ihtimal dahilinde tabii ki, ama lastik meselesi öncelikli görünüyor.

Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Öyle böyle kaymadı motor altımdan ama. Daha ne olduğunu anlayamadan hooooppp yerdeyim. Kavşakta MOBESE vardı. Gidip görüntülerimi istesem mi acaba ?
    "I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen

Motosikleti
    NX 400
    Yakında paylaşım sitelerine düşersin öyleyse, az bekle o zaman izlersin

Motosikleti
    GT250R gitti/2011 600RR
    yeni lastiklerdir çok büyük ihtimal. bir de yola çıktıysan, hiç ısınmamışsa lastikler kaymaya çok müsait olabiliyorlar. lastiğin markası ne bu arada ?
    ...eX...

m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Geçmiş olsun Allah beterinden korusun,en kötü kaza haberin bu olusun.

Düşme olayına gelince.Tahminimce lastiklerden olmuş olabilir,çünki diyorsunki lastiklerim daha yeniydi.Lastikler rafta saklanırken kuruyup gevrekleşmemesi için koruyucu bir ''yağımsı'' bir malzemeyle kaplanıyorlar,bunun diğer adıyla balmumu olduğunu söylüyorlar.Diyeceksinki nerden biliyorsun ve balmumuyla ne alakası var.

Kısa bir sürede olsa oto galeri işi yapmıştım ve aynı zamanda dükkan ünlü bir lastik ana bayiisiydi.

Lastikler araca takıldıktan sonra ilk 10km. lastiğin kralı dahi olsa,frenajda sabun gibi kayar,kalkışta patiye biner.Fakat motosiklet'ler için bu aynı şey demek değildir,aslında aynıdır,peki neden aynı değildir.

Motosiklet'te takılan lastiğin tabanı üzerindeki taban genişliği ölçüsü kadar yere dokunmaz, ''kenarlardaki tabanı'' alınan ''viraj'' keskinliğine göre yere dokunur.Şimdi buna istinaden değerlendirme yapıcak olursak,senin lastiklerinin yeni olduğunu söylüyorsun ve lastik tabanının dik gelen kısımları asfalta alış fakat viraj yanakları henüz taban kadar asfalta alışmadığı için aynızamanda arka tekerin asfaltla güç olarak direk muhattab olması sebebiyle yanak kısmında lastiğin kaymıştır.

Tahminim bu yönde.Tekrar geçmiş olsun
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

Motosikleti
    Aprilia Caponord
    50 km.lik bir sürüşün son kilometrelerindeydim. Lastik Maxxis M6029. 2010 imalatı. Tamam çok iyi bir lastik değil belki ama daha çok yeni ve çok da sert değil. Kış şartları yol soğuk belkide o yüzden.

fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd

s

GEcmıs olsun sızde bısey yoksa bos verın gerısını, yınede uzuldum

Motosikleti
    NX 400
    şanveren'in bilgileri uzmanca ve doğru shi_bumi

Tam da Nasrettin Hoca'nın "selametinizi istiyorsanız dediklerimi yapın, ama yaptıklarımı asla yapmayın" demesi gibi

Bu dostum geçenlerde aşırı ihmali yüzünden ön lastiğinin infilak etmesine neden oldu ve asfaltta en az 50 takla attı

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    geçen hafta bende ufaktan kaydım. lastiklerim yeni değil, 1 seneliktir anca, o viraja ilk girişimde değil, yani 1000 kere yaptığım şey. normalde 60km/s hızla döndüğüm virajı 40-45 ile dönüyordum ama ön teker bir anda kaydı, yarım metre sonra yola yine tutundu. yolda hiçbişeyde yoktu. o günden beri motoru yatırırken çok tırsar oldum, bi çare bana bi çare
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

cesur509 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çok yakında...
    Kardeş geçmiş olsun ucuz atlatmışsın ,yüksek hızlarda olsaydı bu kadar şanslı olmayabilirdin.
    Yeni lastikler 100km sonra üzerindeki koruyucu şeyden sıyrılmaya başlıyomuş diye okumuştum biyerden, tabi makinada güçlü öyle olmuş olabilir
    Yeni Lastiklerinle tahminen kaç km yapmışsındır
    Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .

Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Ne yalan söyleyeyim bende tırsıyorum iki gündür. Beni öldürmeyen şey beni güçlendirir ayaklarına yatmak istiyorum ama hatundan o kadar çok fırça yedim ki o ruh haline de giremedim bir türlü

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Xciting250i,Accent Era 110 HP
    Lasik rodajı diye bişey var.Ben geçen yaz daha 5 bin km'deki lastiklerimi 3 tane çivi batması nedeniyle değiştirmek zorunda kalmıştım.Yeni taktığım lastiğin rodajını da gayet sakin ve sabırlı bi şekilde yapmıştım.Yeni lastikler takıldıktan sonra en az 500 km kadar dikkat etmek lazım diye biliyorum.Rodaj tamamlanmadan tam güvenli bir yol tutuşu beklememek lazım.

Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Alıntı cesur509 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeş geçmiş olsun ucuz atlatmışsın ,yüksek hızlarda olsaydı bu kadar şanslı olmayabilirdin.
    Yeni lastikler 100km sonra üzerindeki koruyucu şeyden sıyrılmaya başlıyomuş diye okumuştum biyerden, tabi makinada güçlü öyle olmuş olabilir
    Yeni Lastiklerinle tahminen kaç km yapmışsındır
    500 km falan oldu ama dediğim gibi daha tam şöyle adam gibi bir yola çıkamadığım için lastiğin yanlarını rodajlayamadık galiba

gv650i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 650 HYOSUNG AGUİLA

sa

gecmis olsun kardesim gorunen oki yeni oldugu icin lastiklerin kaymis gibi bunla kalsin aman dikkat

Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Alıntı gv650i adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gecmis olsun kardesim gorunen oki yeni oldugu icin lastiklerin kaymis gibi bunla kalsin aman dikkat
    Teşekkürler dostum. Evet lastik gibi görünüyor. Birde asfalt kış şartları nedeniyle soğuk olduğundan lastikler ısınamıyor galiba.

timoti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV250 idi, Honda VT750 oldu
    Geçmiş olsun umarım en kötü kazanız bu olur.
    En umutsuz köle, köle olduğunu bilmeyendir.

cesur509 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çok yakında...
    Alıntı shi_bumi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    500 km falan oldu ama dediğim gibi daha tam şöyle adam gibi bir yola çıkamadığım için lastiğin yanlarını rodajlayamadık galiba
    Kardeş buda bizim kulağımıza küpe olsun demekki 500 km de bile lastik yanakları tehlikeli olbiliyo

Tekrar geçmiş olsun
    Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)