Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Asfaltın soğuk yüzü

REKLAM ALANI
    angorstatik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 2006
    lastik ısın iyi olsa dahi, soğuk asfalt kaydırır. geçmiş olsun..
    motorda motor, ille de motor

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Atahualpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RR 250E-9
    Gaz açmış olsan kaymazdı diye düşünüyorum acaba farkında olmadan virajın içinde hafif de olsa fren yapmış olabilir misin ?
    YOU WILL NEVER WALK ALONE

shi_bumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Fren yapmadığıma eminim. Zaten arka frenin neredeyse hiç ama hiç tutmadığını kaza sonrası eve giderken anladım. Ön fren maneti kırıldığı için arka freni kullanarak yavaş yavaş giderim dedim. Eve 1-2 km vardı. Orada farkına vardım ki arka fren rezalet.

Ertesi gün söktüm bütün arka fren tertibatını. Kaliperin içinde iki silindir var. Biri hiç çalışmıyordu. Bütün parçaları güzelce temizledim. Fren hidroliğini tamamen yeniledim. Sistemin havasını aldım. Dedim tamam artık arka frenlerim de tutacak derken bir test sürüşü yaptım. Arka frenin üzerine bütün gücümle abanmama rağmen fren hala rezalet. Yani tekerin kilitlenmesine imkan yok.

Kaliper sıkıştırıyor ancak balatalar tutmuyor. Herhalde balatalar çok kötü. Oysa daha çok yeni görünüyorlar. Bende Brenta marka balataları sipariş ettim. Bakalım nasıl olacak ?
    "I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen

Motosikleti
    黑穆拉特 chinese cub
    Alıntı shi_bumi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fren yapmadığıma eminim. Zaten arka frenin neredeyse hiç ama hiç tutmadığını kaza sonrası eve giderken anladım. Ön fren maneti kırıldığı için arka freni kullanarak yavaş yavaş giderim dedim. Eve 1-2 km vardı. Orada farkına vardım ki arka fren rezalet.

Ertesi gün söktüm bütün arka fren tertibatını. Kaliperin içinde iki silindir var. Biri hiç çalışmıyordu. Bütün parçaları güzelce temizledim. Fren hidroliğini tamamen yeniledim. Sistemin havasını aldım. Dedim tamam artık arka frenlerim de tutacak derken bir test sürüşü yaptım. Arka frenin üzerine bütün gücümle abanmama rağmen fren hala rezalet. Yani tekerin kilitlenmesine imkan yok.

Kaliper sıkıştırıyor ancak balatalar tutmuyor. Herhalde balatalar çok kötü. Oysa daha çok yeni görünüyorlar. Bende Brenta marka balataları sipariş ettim. Bakalım nasıl olacak ?
    Forumlarda okuduğum kadarıyla lastiklerin hamurundan olsa gerek üretim yılından 5 sene geçen lastikleri kullanmayınız diyorlardı,ama sen 2010 tarihli dediğine göre demekki ondan değil
    benim tahminim sen dönerken yolda vida, çivi veya madeni küçük bir şey vardı dönerken onun üzerine denkgeldin ertesi gün gittiğindede haliyle yoktu,
    bir ihtimalde her iki freni sıktın ama arka tutmadığı için sadece ön sıkmış oldu ön kayınca da asfaltı gördün
    'He who laughs last, was too slow to get the joke'::146::::145::::piloot::

Geçmiş olsun. O zaman diliminde; motor devri yüksekse, 2 vites birden küçültmüş olabilirmisin?
    [B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Bana da arkadan ziyade ön tekerlek kaymış gibi geldi, arka kaysa bir şekilde toparlardın.

ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni lastik aldığınızda yanak kısımlarını yani yola yattığımızda basan kısımlarını 600-800 arası kum zımpara ile zımparalayın ki sıfır lastik olayını atlatın...

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    çok geçmiş olsun...olur böyle şeyler...alışmalısın...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    yamaha xt 660r \ ybr 125ESD
    Geçmiş olsun.Allah beterinden saklasın...

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd kırmızı
    üzüldüm o kadar yavaşım diyorsun.senin motorda büyük tekerlekler kalın.sen bile düştüysen o motorla bizim ybr ile daha dikkatli olmamız lazım.
    yağ:ipone 10w-40
    buji:ngkcr7hsa
    lastik:michelin pilot sporty(bir gün)

shi_bumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana da arkadan ziyade ön tekerlek kaymış gibi geldi, arka kaysa bir şekilde toparlardın.
    Düşündükçe banada ön lastik kaymış gibi geliyor. O kadar ani oldu ki olay anlayamadım neresi kaydı. Ön lastikte çok eski. 2005 imalatı. Yeni lastik aldım metzeler m3 ama işten güçten vakit bulup taktıramadım.
    "I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)