abi iyi söylersin hoş söylersin de hangi memlekette yaşadığının farkında mısın !! hangi hakkı kimden arayacaksın ?? kime gideceksin ?? hadi gittin aradın sordun diyelim.. ne cevap alacaksın?? sonuç ne olacak?? bizler için ayrı yollar şeritler mi yapılacak ?? park yerleri mi yapılacak?? trafikte can güvenliğimiz mi artacak ?? kaza oranında düşüş mü yaşanacak?? vs. vs. vs... uzar gider..
iki kere iki eşittir dört ise bu memlekette özellikle de istanbulda motosiklet kullanmak ölüm riskini artırmak anlamına geliyor...istediğim kadar kask dizlik mont dirseklik vs. ne varsa hepsini takayım ama ışıkta durmayan bir araç, geçiş hakkıma dikkat etmeyen bir kamyonet, beni önemsemeyen bir minibüs, dikkatsiz araç kullanıp arkadan çarpan bir otomobil otobüs daha ne varsa artık...bozuk yollar, olur olmaz yerde önüme çıkan kasisler, saçma sapan ne amaçla yapıldıgı belli olmayan ölüme davetiye çıkaran kavşaklar vs. vs. vs.
görüldüğü gibi herşey aleyhimize...tamam bu bir tutkudur, yaşam tarzıdır, hayat felsefesidir şudur budur...ama önce can sonra canan...ben böyle yok yere öldükten sonra ne tutkusu ne tarzı ne felsefesi...onların hiçibiri beni geri getirmezki..sevdiklerime geri döndürmezki..
olmaz olmaz olmaz..şu an şu zamanda ne önlem alırsam alayım ne kadar haykırırsam haykırayım duyan olmaz dinleyen olmaz..çünkü memleketin o kadar çok önceliği var ki, bu tamamen bir lüks..buna öncelik gelene kadar çok zaman geçer..
yaşım 28..çok karamsarım..belki ben görmem..ama ilerde bir gün allah bana bir evlat nasib eder de benim tutkum ona geçerse belki o daha güvenli yollarda şehirlerde motosiklet kullanır....yurdumun bürokratı siyasetçisi yetkilisi velhasıl koltuk sahibi kimsesi oturup da ""ya şu motosiklet kullananlara da bi çözüm sunalım yardımcı olalım"" demez.. demesini de beklemiyorum zaten...ama şu günün çocuklarını adam akıllı bilinçlendirebilirsen belki yarın öbür gün direksiyona geçtiklerinde sorumluluklarının farkında olurlar...şu anın eğitimiyle o da zor görünüyorya..neyse..
dediğim gibi..çok karamsarım..çok mutsuzum..çok istememe rağmen kullanamıyorum...çünkü can güvenliğim yok....para gibi...olsa bi dert..olmasa bi dert...ne seninle ne sensiz...