Selam ahali,
Dün, geçen günkü dürüm buluşmasından tanışıp kaynaştığımız overcloud nickli arkadaşım ile Kadıköy'deki bir mekandan dönerken
Göztepe E-5 istikametine doğru yaklaşmaya başlamıştık..
Hava güzel, keyfimiz yerinde idi..
Sakin sakin ben önde Overcloud arkada ilerlerken Göztepe köprüsü altından geçerek Libadiye Caddesine dönme niyetli olarak bir Türkiye klasiği olan
"otoyoldaki belediye durakları" nı sağımızda bırakıp, yaklaşık 60 km/s hız ile ilerlerken, saliselik bir süre içerisinde otobüslerin arasından
tam gaz yola dik bir şekilde bir araç fırladı önümüze..
Fren yapacak süre dahi yok iken hayatımın manevrasını yaparak sola kıvırtıp bariyerler ile araç arasındaki 1 metrelik mesafeden fırlayıp geçtim..
Tam aman tanrım diye düşünür ve arkamdan gelmekte olan arkadaşıma ne oldu diye aynama bakarken soldan
gümm diye bir ses ve bacağıma aldığımı hissettiğim bir darbe ile yerde yuvarlanan bir sinyal parçası..
Ovecloud'ta bir şekilde kaçmayı başarıp hızını kontrol edememiş ve benim motosikletime sol taraftan çarpmıştı..
Tüm bunlar yaklaşık 3 saniye sürdü..
Çarpma etkisiyle yalpalayan motoikletlerimizi kontrol etmeye çalışmamız sırasında tüm bunlara sebep olan
AYI nickiyle yerküre üzerinde insan taklidi yaparak dolaşan şahıs, aracıyla solumuzdan vınlayıp kaçtı..
Bereket ki; birbirimize çarpınca düşmedik, frenleri kilitleyip aracın altına girmedik, bacağım kırılmadı vs. vs.
Geriye kalan hatıra motosikletimin arka kuyruk grenajındaki ufak çizikler ve arkadaşımın kırılan sağ sinyal lambası..
Üşenmeyip çizim yaptım
Bu başlığı açmaktaki amacım; motor üzerinde her an tetikte olmaya hazır bulunulması,
kıvırmaca tekniğinin akıldan çıkartılmaması, motosiklet ile risklerden uzaklaşmanın sadece frenlerle yapılmaması gerektiği, periferik görüşü (geniş bakış açısı) hiç ama hiç kaybetmeden sürüş yapmak..
Bir başka aksiyonda görüşmek üzere
Kıvırmaca tekniği ile ilgili bir video: