Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kaza yaptm

REKLAM ALANI

Motosikleti
    MONDİAL 150RF
    geçmiş olsun bende yaptım 1 ay önce . benmkide scooter . cok lanet motor bunlar . çok dikkatli ol . kasksız sakın ha binme . yinede sükür et . lokum falan dağıt benim gibi :D ben yetmişle arabanın aLtına girdim : allAha sukuR pek birsey olmadI

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Tolme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Jupiter 125, Motoran Vento 100
    geçmiş olsun sana ve arkadaşına birşey olmaması sevindirici,umarım kız arkadaşın bu kazayı paronaya haline getirip ,sana motosikletini sattırmaya veya bindirtmemeye kalkmaz
    İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"

norad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşım gecmis olsun Allah daha buyuk kazalardan korusun.

Motosikleti
    Honda Cbf 600 - Yamaha xmax 250i
    Geçmiş olsun.
    Erol Demirtaş
    O.M.M. Gold Member

extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    geçmiş olsun aman arkadanda arkadıaşın varken çok daha dikkat sonra babasına hesap veremessin

siyahatmaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM HD 200 EVO
    Geçmiş olsun...
    Yollar size, sizler Allah'a emanet.....

Motosikleti
    Mondial 150 zc
    iyi dilekleri için herkeze tesekkürler , viraja hızlı girdim sanırm biraz arkamda bi araç vardı ona ayak uydurmak isterken üstüne lastiklerin dandikliği eklenince bu vakayı yasadık kask takınca bunalıyomus bnm ki :D zorla taktırıcam artk ciddi olduğunun farkındaym bu işin ,
    KiLL 4 Live

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd kırmızı
    geçmiş olsun.scooterlar kayar.bende birkaç kez kaydım.kayma sebepleri 10-12 inçlik küçük tekerler.garip oturma şekli ile ağırlığın dağılmaması ayrıca motorun arkada oluşu ön tekerden kaymalara yol açar.bazen virajda bazen de ön fren sıkınca ön teker dönüverir ve kayarsın.scooterda dikkat etmek lazım ve en azından tekerleri 14-16 inç modellerden almak lazım.

anil89tas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sıfırdan
    Kardeş ilk ve son olur bu kaza inşallah, Allah asfalt yüzü göstermesin

overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    geçmiş olsun. umarım kız arkadaında da bir yaralanma yoktur.

lastiğin kaymasına gelince bir çok kişinin dediği gibi yeni lastiklerin bir süre rodaja ihtiyacı vardır ancak mondial gibi çin menşeli motorlarda naylon lastik kullanılmakta. bu tür lastiklerin yol tutma özellikleri çok zayıf oluyor.
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    uct kardeşim çok geçmiş olsun sana ve arkadaşına. ben de bu agustosta 150 zc aldım. rodajdayken zaten hızlı gitmiyordum. 1000 kmyi devirince 60+ hızlarda o duro marka iğrenç lastikler yeri tutmuyordu.

sebebi ise bizim 150 zclerin 2007 yılında ithal edilmiş olması. o üstündeki lastikler zaten neredeyse raf ömrünü tamamlamış lastikler.

manavın önünden geçerken yeri sulayan manav yüzünden sokak kesişmesine yavaş gireyim derken çook hafifçe frene dokunduğumda motor yere yattı. üstünden atladığım için bana bir şey olmadı ama o an çok berbattı. hemen lastikçiye gidip araştırdığım michelin pilot sport scmi aldım. yaklaşık 300 tl param gitti ama inin ki o parasını şimdiden çıkardı bence. 5 gün boyunca yağmurun altında 400 km yol yaptım ve deneye deneye hızımı arttırdım. inanır mısın en son 100 kmyi kuru yolda nasıl sürüyorsam (100 metre önümü görünce 150 zcnin son hızı olan 90 kmye çıkmak diyelim) yağmurda da aynı sürdüm.

viraj performansı da mükemmel. elazığ malatya arası kömürhan köprüsünden elazığ"a doğru 5 km kadar çok virajlıdır. o virajları 70 km ile alıyorum. 13 inç jantlı bir scooterla.

üstelik frenler de mükemmelleşti. zaten motorumuzda çift disk çift pistonlu frenler var. güzel lastikle birleşince çok iyi ve stabil duruyor. yüksek hızda bile otomobil gibi dümdüz bir çizgide duruyor.

özet geç diyenler için;
    lastiğiniz ne kadar kaliteli olursa sürüşünüz de o kadar kaliteli olur. 2 damla suyu görünce kayan lastiği çöpe at gitsin.

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı y.infernal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun scooterlarda motor arkada olduğu için ön tekere pek yük binmez bu nedenle diğer motor türlerine göre scooterlar kaymaya daha meyilli oluyor dikkatli olmak lazım.
    evet gerçek sebebi bu bende cub a artçı aldığımda selenin uç kısmına oturup artçıdanda bana yakın oturmasını tembihlerim yoksa ön tekere yük binmiyor ani manevralarda ön kayıyor

Motosikleti
    CBR600RR
    Gecmıs olsun arkadasım son kazan olur ınsallah.
    Kaybedicek birşeyin yoksa asla (arkana) bakma...:cat:

Motosikleti
    ybr125 2007
    kardesım gecmıs olsun allah baska kaza vermesın ..... scooterlarda cok yatırmıcakmıssın bende yenı motor kullanıcısıyım bana bu tavsıyeyı verdıler...

Motosikleti
    HONDA-CBF-250
    çok geçmiş olsunn...

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)