ASALET;boyda değil, soydadır! İNCELİK;belde degil, dildedir! DOĞRULUK;sözde değil,özdedir! GÜZELLİK;yüzde değil, YÜREKTEDİR!!
Ben de sadece takıldığım noktadan alıntı yaptım, şimdi umarım dikkatini o noktaya daha fazla çekebilmişimdir.
Bu cümleden ve yazındaki devamından anlaşılan şu. "Teröristlerin bağımsızlığını kazanmak için savaştıkları noktaları haklı görüyorum, fakat terör başkalarından destek aldığı dolayısıyla bağımsızlaşamayacağı ve 'destek aldığı devletlerin' güdümüne gireceği için onlara normalde gülme işinde kullanılmayan bir uzvumla gülerim, hatta çok saçma bir düşünce olduğundan ve oraya yazık olduğundan gülmem bile" diyorsun.
Dostum yazdıklarından bu anlam çıkıyor... Ne söylediğin, ne kastettiğin, ne düşündüğün herkes tarafından anlaşılmadığı sürece farklı yorumlara açıktır. Engin bilgilerinizle bizi de düşünerek açıklama yaparsanız seviniriz
her ikinize de kısmen katılıyorum ve aslında her ikinizle de benzer şeyleri söylüyoruz. (dude'ın karadenizlilerle ilgili söyledikleri hariç. o zengin müteahhit karadenizliler, karadenizde müteahhitlik yaparak zengin olmadılar. gurbet ellerde yürütüyorlar işlerini çünkü. aynı şeyi, isyan eden ve kan dökenler de yapabilirler, asıl fakir edebiyatını onlar yapmasınlar. oturduğu yerden devletin kendisine bakmasını beklemek acizliktir. okulda okurken dersimize gelen hocalarımızdan birisi, erzurum köylerinde yaptıkları çalışmalardaki anılarını anlatmıştı. erzurum merkeze çok yakın bir köyde köylüler devletten ne diye şikayet ediyorlardı biliyor musunuz? "devlet köyümüze bir tuvalet bile yapmadı" diye şikayet ediyorlardı. tuvaleti bile devletten bekleyen ve köydeki tuvaletlerini devlet yapmadığı için tuvalet olarak halen hayvan ahırlarında, beslediği hayvanın yanıbaşını kullananlar var. gidin görün. bu kafadaki adamdan ne beklersin ki? karadenizli müteahhit gibi gidip zengin olmasını mı? bir kez daha söylüyorum "yapı meselesi bu". her şeye rağmen karadenizde, memleketinde kalan insanlara gidin bakın. hayvanların bile tutunamayıp yuvarlandığı uçurum kenarlarında karınlarını doyuracak kadar tarım yapmaya çalışıyorlar. hayvancılık zaten yoktu, halen yok. ama kimseye devlete tek kötü söz ederken rastlayamazsınız. onlar bilmiyor muydu, "devlet bize tuvalet bile yapmıyor" deyip, isyan etmeyi?)
ama tarihi bırakıp bugüne gelirsek, bugün mesele pkk destekçileri meselesi değil. daha doğrusu pkk'nın dışarıdaki destekçilerine gerek yok, içerideki destekçileri daha önemli.
daha da açık şekliyle söyleyeyim : pkk üzerinden rant sahibi olanlar, rantlarının devamı için pkk'yı içeriden besliyor. bu kadar şehidin kanı onların elindedir. israilin, bilmem kimin değil... buna oradaki ağaları da dahil edebilirsiniz, devletin bizzat orayı korumakla görevlendirdiği memurunu da...
hep söylerim, "türkün türkten başka dostu yoktur" diye meşhur bir sözümüz var ya, aslında ben hep tam tersini düşünmüşümdür. "türkün türkten başka düşmanı yok".
içimizde hainler olduktan sonra bize düşman gerekmez ki...
ALLAH aşkına çocuk olmayın lojmandan çıkıyor bu otobüss kabak gibi ortada..
teröre lanet okuyoruz.... tayyip boşuna demiyor 3çocuk yapındie adamlar en az 6 tan aşağa çocuk yapmıyor yakın gelecekte ipleri tamammen alacaklar inşallah buna dur diyecek bir lider çıkar yoksa şimdiki gençlikten bi cacık olmaz..
kişisel neyimiz varki iletimiz olsun...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)