maltepe idaltepe köprüsü feci kaza
Reklamlar
-
14 Haziran 2010, 01:29
allah rahmet eylesin, ama görünen o ki maalesef her şekilde bir ihmalkarlık var, giyim kuşam, gidiş vs. keşke elini ayarını bilaydide kamera çekiminden gördüğümüz gibi o hızla şehir içinde hız yapmsaydı, hepimiz biliyoruz ki bu ülkede ne yol var ne kaide ne de asflat kalitesi, hepsinin kötü ihtimallerini gözönüne alarak bu meretin üzerine oturmalıyız
allah kendisine sabırlar ve acil şifalar versin
Reklamlar
-
14 Haziran 2010, 01:33
allah rahmet eylesin, bu tip makinaları kullanan arkadaşların daha fazla dikkat etmeleri gerekir, adrenalin öyle bir şeydir ki önünde duramazsınız, ama çok fazla dikkat etmek gerekir.
MUTLU OLAMIYORSAN BAHANE ÜRETME, KAFANI DEĞİŞTİRMEYİ DENE..
-
14 Haziran 2010, 01:37
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Allah rahmet eylesin....
Tak kaskı düş yola... Al altına race yi...
Koruma sıfır...Ne mont ne pantolon ne dizlik... Hele ki böyle hızlı bir makineye binmek... Üstelik uyuşturucu vb. alarak kullanmak.....
Adam için gram üzülmedim... Eşi için üzüldüm.... Ama hayatını kaybettiği için... Eğer yaşasaydı ve hafif yaralarla atlatsalardı onun içinde üzülmezdim...
Tekrar Hayatını kaybeden bayana allahtan rahmet dileyerek konudan çıkmak istiyorum... Akşam akşam bayağı sinir katsayım arttı....
Düşüncelerim tamamen aynı sizinle. Siteye motorsikletle ilgili birkaç şey sormak için girdim, ama kaza haberlerini okuyunca hevesim kaçtı...
-
14 Haziran 2010, 01:43
arkadaşlar yapmayın ya ne demek alkollü motor kullanana birşey diyemem, benim de başıma gelebilir...
yapmayın lütfen, bu kadar ucuz mu hayatınız?
arayın beni neredeyseniz, yemin size gelip alıp evinize bırakacağım, ertesi günü de motorunuzu almaya götüreceğim...
sezon başladı, her forumda her sitede ölüm haberleri okuyoruz...
insan ölüme tabi üzülüyor ama bu kadarda bile bile lades olmazki...
1 - başka bir motorla yarışıyorlar...
2 - olay yerinde esrar bulunuyor...
3 - sabahın çok erken saatleri ve tekel bayi soruyorlar...
4 - rahmetlinin üzerinde koruyucu hiçbir kıyafet yok...
5 - kask ya kendi kafasının ölçüsüne göre değil ya da çeneden bağlı değil...
bu beş maddeden biri bile doğru olsa ölümü getirecek kadar büyük bir hata...
motorsiklet keyif ve özgürlük duygusunu tatmak için vardır bence, hız yapmak için değil...
racing motorların satılmasına bende karşıyım, bence pistlerde full koruma ve gözetmenler eşliğinde kullanılıp hız tutkusu giderilmeli sadece...
ben şahsen full koruma body armor, kalça ve diz korumalı pantolon, kevlar koruma eldiven ve full-face kaskım olmadan bakkala bile gitmiyorum...
full koruma body-armor'ımı görenler tuhaf tuhaf bakıyorlar bana, bana ne kim neye bakarsa baksın, giymeyenin halini görüyoruz işte...
o kadarcık yol için bunca zahmet çekilir mi demeyin, hayatınız için herşey çekilir...
ya da binin arabaya onunla gidin üşendiyseniz o kadar giyinmeye...
son olarak kimse isteyerek kaza yapmaz, herkesten fazla sürücü üzülmüştür eşini kaybettiği için...
hanımefendiye allah rahmet eylesin, kalanlara sabır versin...
eğerki sürücü alkollü veya uyuşturucu madde etkisindeysede çok çok ağır cezalar almalı, öyle 2-3 sene yatıp çıkmamalı diye düşünüyorum...
optimistic people live better !
-
14 Haziran 2010, 02:15
allah rahmet eylesin çok kötü bi durum ..adam hatalı olsada acil şifalar diliyorum...
-
14 Haziran 2010, 02:37
vıdeoları acmaya yuregım el vermedı yorumları okudum önce. Allah Rahmet Eylesin ölen kardeşimize.Adamada allah sabır versin cok zor bi durum. Kalanların başı sağolsun ne diyelim. Adama ıstedıgını de geri gelmez hiçbişey. o zaten hatasını vıcdan azabıyla öder allah yyardım etsın ne dıyelım.
-
14 Haziran 2010, 02:53
dün(pazar) akşam okudum siteden haberi, pazartesinin ilk saatleri oldu hala etkisindeyim.
hata bizler için, hata yapıldıktan sonra arkadan yorum getirmek kolaya kaçmak oluyor biraz, biz napalım da bu hatayı tekrarlarmayalım şeklinde düşünmek lazım bence.
eşinin ölümüne bir şekilde neden olmuş olmak zaten o arkadaş için başlı başına bir kabus.
Allah düşman başına vermesin.
binmesem mi şu motora napsam, çok etkilendim çok.
-
14 Haziran 2010, 03:41
-
14 Haziran 2010, 03:52
Allah rahmet eylesin.
Kimsenin kaza yapmaması dileği ile.
-
14 Haziran 2010, 04:09
abi çok kötü ya.... eşine Allah rahmet eylesin... de asıl kendisine Allah sabır versin... çok zor bir durum... vicdan azabı... keşke ben ölseydim demez inşallah... Pek üzüldüğüm söylenemez aslında... Kokaine vurmuş, cbrye binmiş, artçı almış... artçıda hayat arkadaşı... tövbe ya...
-
14 Haziran 2010, 04:50
Çok acı bir durum , herhalde evlenirken hatununda dediği gibi satıcaz motosikleti.. :(
Ama dikkat edin race makinaların arkasındaki bayanlara koala gibi yapışmışlar adama kafayıda omzun üstünden çıkarmışlar sürende kask mont var bunlarda hiç bişey yok kendi düşen ağlamaz..
Tekerlekli sandalyede olsan yanında olurmuydu fiyakalı...
-
14 Haziran 2010, 04:52
Herkes dedektif olmuş gerçekten. Kazanın nasıl olduğu mobese kayıtlarında belli. Bu kaza o yolda gaza gelip, virajda da ufak da olsa bir hata yapan herkesin başına gelebilir. Evimin yanı sayılır, hergün geçtiğim yol, biliyorum.
Uyuşturucu, alkol, race makina diye kurdelalar takıp klavye tatmini yapmaya gerek yok. Kendimizi tatmin ediyoruz diyerek, bilip bilmeden acılı bir ailenin acısından prim yapmayın. Emin olduğumuz tek şey mobese kayıtları ki o kayıtlarda alkol ve uyuşturucu etkisini görmeyiz. Adam belki sigara almak için sordu tekel bayisini. Esrar olayına gelince, onların veya değil. Esrar kullanarak motora bindiklerini kanıtlayamayız. Emin olduklarımız üzerinden yorum yapalım.
Koruma konusuna gelince, montları ve eldivenleri var sanıyorum. Montlar sırt altına konulmuş ilk yardım esnasında. Fakat artçının kaskının tokası bağlanmamış belli. Bacakları tamamen açıkta ve ayaklarında kovboy çizmesi var ki bunlarla ayaklıklara tutunmak zordur. Bu ikisi de çok büyük hata. Ama asıl ölüm nedeni kaskın fırlamış olması ve/veya çelik halatların göğüs veya bel kemiği gibi ölümcül noktalara denk gelmesidir diye düşünüyorum.
Şu halat bariyerler konusunda mutlaka birşeyler yapmalı diye düşünüyorum. Belki bir imza kampanyası ile yerel belediyelere başvurabiliriz. İşin kötüsü bu bariyerler Kartal-Maltepe arası sahil yolunun çeşitli yerlerine konuldu. Belediyeleri mutlaka uyarmak lazım.
-
14 Haziran 2010, 05:28
kahretsin ya, aylardır forumu takip ediyorum, tam teorikten pratiğe geçme arifesinde, artık motor bakmanın vaktidir derken çok etkilendim bu haberden, hiç bişey benim ve sevdiklerimin canından kıymetli değil, gerek yok şimdilik... ne kadar acı ya, akşam akşam hiç bişeye hevesim kalmadı, allah korusun hepinizi, hepimizi dostlar..
-
14 Haziran 2010, 06:00
Motosiklet Eğitmeni
kench adlı üyeden alıntı
Bu kaza o yolda gaza gelip, virajda da ufak da olsa bir hata yapan herkesin başına gelebilir. .
Iyi motosikletçi, o yolda gaza gelmez.
Viraji nasil alacagini bilir.
O yuzden en ufak hata yapmaz,
Bu nedenle herkesin basina gelebilir, soylemi yanlistir.
Zaten herkesin basina da gelmemektedir.
Yilda bir kaç tane boyle absurt kaza olmaktadir.
Turkiye'de yaklasik 2.5 milyon motosiklet kullanicisi oldugu dusunulurse,oldukça munferit bir olaydir.
Arkasinda can tasiyan birinin ise yuklendigi sorumlulugu tasiyabilmesi için iyi motosikletçi olmasina gerek yoktur.
Insan olmasi yeterlidir.
Akli basinda bir insan.
Akli basinda bir insan, kendisine emanet edilmis bir cani tasirken her zaman oldugundan binlerce kat daha fazla dikkatli ve titiz olur.
Arkasina oturttugu insanin kaskini bagladigindan emin olur.
Saglam tutunmasi için gerekli pozisyonlari ayarlar.
Arkasindaki yolcu motosiklete ilk defa biniyorsa, gerekli prosedurleri açiklar ve karsisindakinin anladigindan emin oluncaya kadar bikmadan anlatir.
Ve yine de arkasindakinin hata yapabilecegini dusunerek hizini ve dikkatini ona gore ayarlar.
Burada bazi arkadaslar ters tepki gosteren arkadaslarimizi kinamislar.
Burasi diyanet islerinin forumu degil.
Motosiklet forumu.
Burada bir kaza tartismaya açildiginda taziye için degil, yanlislari gorerek gereken dersi almamiz için açilir.
Burasi taziye defteri ya da dua edilecek yatir veya turbe degildir.
Burasi yapilan yanlislardan ders alinarak, daha fazla insanin olmemesini,motosiklet ve trafik kulturunun gelismesini hedef almis bir platformdur.
Ya da ben oyle zannediyorumdur.
Yazdiklarim bu zan içerisinde ele alinirsa sevinirim.
Yani bir kaza oldugunda biz bu kazadaki hatalari tespit edip ayni yanlislari yapmamak için gereken dersleri almak için tartisiriz.
Tabi ki taziye de isin içinde vardir.
Ornegin forumdan ya da gunluk hayattan tanidigimiz dostlarimizin basina bir sey geldiginde uzuntumuzu de paylasiriz.
Ama ayri bir konuda nedenleri de tartisiriz.
Duygusal degil objektif davraniriz ki yanlisi bulabilelim.
Bir gun ben de kaza yapip olebilirim.
Arkamdan yazdiginiz duygusal sozcuklerin bana hiç bir faydasi olmayacaktir.
Ama kazada bir hatam varsa ve bunu sorgularsaniz ve bir gun bunlari okuyan bir insan ders alir ve ayni hatayi yapmazsa, ruhum iste o zaman huzur bulur.
Benim ölümüm bir ya da daha fazla insanin yasamasini saglamis demektir o zaman.
Kaza için yorumuma gelince.
Motosiklet surucusunun çok hizli oldugunu dusunmuyorum.
Bunun nedeni videoda kazadan hemen once geçen otomobilin hiziyla motosikletlerin hizinin hemen hemen ayni oldugunu dusunmemdir.
Muhtemelen bu kazada motosiklet surucusunun degil arkada oturan ve hayatini kaybeden hanimin buyuk kusuru var.
Surucu viraji alamadim diyor ama motosiklet dimdik.
Yani ya viraj almak için gereken yapilmamis-ki bu pek mumkun degil- ya da arkadaki hanim ters tarafa yatarak motosikletin yatmasini onlemis.
Hanimin kolayca dusmesi de benim tezimi kuvvetlendiriyor.
Ölene Allah'tan rahmet, yakinlarina bassagligi diliyorum.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
14 Haziran 2010, 07:10
kontra kontra kontraa sahile çıkan yol severek gazladığım yerler açıkcası nasıl böyle birsey yapabildi orda anlamadım artçı etkenide olabilir onun dısında kullanıcı sanırım yetersiz insanlar bu olayı düzlükte sıkmak olarak görüyor git race al bas belkide yanlısım var adam çok tecrübeli fakat kadın dengesini bozuyor yatıramıyor bu meretin zevkini virajlarda çıkarın marifet o
-
14 Haziran 2010, 11:36
Akşam gördüm yüreğim dayanmadı hepsine bakmaya...
Şu lanet makinaya bindiğim gün hiç olmasaydı, hiç tatmasaydım şu duyguyu oturmaz olsaydım o seleye diyorum bazen. Normal insanlar gibi huzur içinde yaşasaydım, araba alayım diye hayaller kursaydım diyorum. Ölmek bişey değil, her an o ölüm anını beklemek, birgün sakat kalma ihtimalini düşünmek.. Adrenalin de bir yere kadar, heleki motosikleti kendin kullanmıyorsan..En güvendiğin de olsa hayatını, kaderini başkasına teslim etmek..Ben yoruldum, doydum galiba. Allah rahmet eylesin, eşine sabır versin ama bu olacak iş değil. Hata ne olursa olsun kaza nasıl olursa olsun kaderimizi biz çiziyoruz biraz da. Şahsen motosiklete bakış açım son zamanlarda komple değişti gerçekten. Sağlığımdan oldum, birçok arkadaşımdan oldum motor yüzünden. Bazılarınız bana kızacak belki ama bu böyle malesef. Heleki İstanbul trafiğinde motor kullanıyor ya da motora biniyorsan her an ölmeyi ya da sakat kalmayı bekleyeceksin. Bu kaderin olacak artık ister istemez senin. Bir can taşımak, arkanda o mesuliyeti almak herkesin harcı değil. Kimse kimseyi öldürmemeli isteyerek ya da istemeyerek. Kadınlara sesleniyorum. Eşiniz, erkek arkadaşınız, abiniz, vs. her kim olursa olsun sizi düşünmeden, ya da sorumluluğunuzun bilincinde olmadan motor kullanıyor ve siz bunu farkediyorsanız binmeyin o motora.Kendinizi güvende hissetmiyorsanız binmeyin.
-
14 Haziran 2010, 12:36
Allah rahmet eylesin ve geride kalan eşine ailesine sabır versin.
ne yaparsa yapsın kimse böyle bir ölümü haketmiyor.hatalardan ders çıkarmak ve çelik halatlara bozuk eğimli yola lanet etmekten başka bir çaremiz yok.:(
-
14 Haziran 2010, 12:54
ALLAH Rahmet eylesin.
Şu akıl giderici (alkol uyuşturucu v.s.) kullandıktan sonra motora binilmesin lütfen. Yazık, kişisel olarak normalde de kullanılmasından hoşnut değilim ama ne gerek var? Zaten 2 tekerimiz var, birde niye aklımızı yitirerek iyi riske giriyoruz yapmayın...!
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...
-
14 Haziran 2010, 13:04
Ölen benim kız arkadaşımın teyzesi. Şu an diyeceklerim boğazımda düğümleniyor.Daha geçen gün konuştuk,onalrda kaldım gülüp eğlenirken şimdi böyle eli kolu kırık kanlar içinde görmek beni mahvetti çok acı çok
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:02 ----------
coq adlı üyeden alıntı
Iyi motosikletçi, o yolda gaza gelmez.
Viraji nasil alacagini bilir.
O yuzden en ufak hata yapmaz,
Bu nedenle herkesin basina gelebilir, soylemi yanlistir.
Zaten herkesin basina da gelmemektedir.
Yilda bir kaç tane boyle absurt kaza olmaktadir.
Turkiye'de yaklasik 2.5 milyon motosiklet kullanicisi oldugu dusunulurse,oldukça munferit bir olaydir.
Arkasinda can tasiyan birinin ise yuklendigi sorumlulugu tasiyabilmesi için iyi motosikletçi olmasina gerek yoktur.
Insan olmasi yeterlidir.
Akli basinda bir insan.
Akli basinda bir insan, kendisine emanet edilmis bir cani tasirken her zaman oldugundan binlerce kat daha fazla dikkatli ve titiz olur.
Arkasina oturttugu insanin kaskini bagladigindan emin olur.
Saglam tutunmasi için gerekli pozisyonlari ayarlar.
Arkasindaki yolcu motosiklete ilk defa biniyorsa, gerekli prosedurleri açiklar ve karsisindakinin anladigindan emin oluncaya kadar bikmadan anlatir.
Ve yine de arkasindakinin hata yapabilecegini dusunerek hizini ve dikkatini ona gore ayarlar.
Burada bazi arkadaslar ters tepki gosteren arkadaslarimizi kinamislar.
Burasi diyanet islerinin forumu degil.
Motosiklet forumu.
Burada bir kaza tartismaya açildiginda taziye için degil, yanlislari gorerek gereken dersi almamiz için açilir.
Burasi taziye defteri ya da dua edilecek yatir veya turbe degildir.
Burasi yapilan yanlislardan ders alinarak, daha fazla insanin olmemesini,motosiklet ve trafik kulturunun gelismesini hedef almis bir platformdur.
Ya da ben oyle zannediyorumdur.
Yazdiklarim bu zan içerisinde ele alinirsa sevinirim.
Yani bir kaza oldugunda biz bu kazadaki hatalari tespit edip ayni yanlislari yapmamak için gereken dersleri almak için tartisiriz.
Tabi ki taziye de isin içinde vardir.
Ornegin forumdan ya da gunluk hayattan tanidigimiz dostlarimizin basina bir sey geldiginde uzuntumuzu de paylasiriz.
Ama ayri bir konuda nedenleri de tartisiriz.
Duygusal degil objektif davraniriz ki yanlisi bulabilelim.
Bir gun ben de kaza yapip olebilirim.
Arkamdan yazdiginiz duygusal sozcuklerin bana hiç bir faydasi olmayacaktir.
Ama kazada bir hatam varsa ve bunu sorgularsaniz ve bir gun bunlari okuyan bir insan ders alir ve ayni hatayi yapmazsa, ruhum iste o zaman huzur bulur.
Benim ölümüm bir ya da daha fazla insanin yasamasini saglamis demektir o zaman.
Kaza için yorumuma gelince.
Motosiklet surucusunun çok hizli oldugunu dusunmuyorum.
Bunun nedeni videoda kazadan hemen once geçen otomobilin hiziyla motosikletlerin hizinin hemen hemen ayni oldugunu dusunmemdir.
Muhtemelen bu kazada motosiklet surucusunun degil arkada oturan ve hayatini kaybeden hanimin buyuk kusuru var.
Surucu viraji alamadim diyor ama motosiklet dimdik.
Yani ya viraj almak için gereken yapilmamis-ki bu pek mumkun degil- ya da arkadaki hanim ters tarafa yatarak motosikletin yatmasini onlemis.
Hanimin kolayca dusmesi de benim tezimi kuvvetlendiriyor.
Ölene Allah'tan rahmet, yakinlarina bassagligi diliyorum.
ismail abi çok iyi kullanır motoru. Eğlenceden geliyorlardı.
Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın.
http://facebook.com/batuhanuludag
-
14 Haziran 2010, 13:30
Bu kaçıncı CBR kazası? Şu CBR'ları biraz dikkatli kullanın veya kullanmayın, bu motor sanırım hata affetmiyor.
BİR GÜN HERKES [B]ABS[/B]'Lİ OLACAK!!! [B]ABS[/B] SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN:)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)