Cg 125 Motorumla Kaza Yaptım
Reklamlar
-
Arkadaşlar siteyi uzun zamandır takip ediyorum. Fakat üye olmamıştım.
Cg125 , 2000 Model bir motosikletim var.
Her gün gittiğim kampüs yolunda arkamdaki aracın beni sağa doğru sıkıştırması sebebiyle 60-70 arası bir hızda virajı alamayarak koruma demirinin ve daha sonrasında sağ pegin kaldırıma çarpması sonucu dengemi kaybettim ve motosikletten kendimi attım.
Eski bir çenesi açılabilen kask kullandıgımdan çene korumasının iç tarafı kaza anında çenemi derin bir şekilde kesti.
Üniversite içindeki medikoda hemen acil müdahaleyi yaptılar ve 3 dikiş atıldı. Daha sonrasında Tam donanımlı bir hastaneye sevk edildim.
Aynı kaplamayı kullanan tum aracların tum tum araclara saygı duyması temennilerimle.
Arabanın plakasını tespit edemediğim için henüz bir gelişme yok.
Saygılarımla.
Reklamlar
-
geçmiş olsun.
kaskın markası neydi?
-
-
çok geçmiş olsun arkadaşım Allah daha kötüsünden saklasın.
-
geçmiş olsun usta umarım en kısa zamanda eski sağlığına kavuşursun.
-
Geçmiş olsun allahtan dahada büyük birşey yokmuş
-
Markasını tam bilmiyorum. Kaza yapınca arkadaşı aramıştım, kırılan aynayı ve kaskı verdim. Hala arkadaşın arabasında kaskım. Çenem kanadığı için takamadım. Ordan okula az bi mesafe vardı zaten. Medikoya gittim. Yani kask şu anda yanımda olmadıgı için markasına da bakamıyorum.
-
noctalica adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar siteyi uzun zamandır takip ediyorum. Fakat üye olmamıştım.
Cg125 , 2000 Model bir motosikletim var.
Her gün gittiğim kampüs yolunda arkamdaki aracın beni sağa doğru sıkıştırması sebebiyle 60-70 arası bir hızda virajı alamayarak koruma demirinin ve daha sonrasında sağ pegin kaldırıma çarpması sonucu dengemi kaybettim ve motosikletten kendimi attım.
Eski bir çenesi açılabilen kask kullandıgımdan çene korumasının iç tarafı kaza anında çenemi derin bir şekilde kesti.
Üniversite içindeki medikoda hemen acil müdahaleyi yaptılar ve 3 dikiş atıldı. Daha sonrasında Tam donanımlı bir hastaneye sevk edildim.
Aynı kaplamayı kullanan tum aracların tum tum araclara saygı duyması temennilerimle.
Arabanın plakasını tespit edemediğim için henüz bir gelişme yok.
Saygılarımla.
Kardeşim geçmiş olsun. Benzer bir olayı kazasız belasız altattım. Öfkeni ve kırıklığını tahmin edebiliyorum. Allah sabır versin.
::piloot:: Yakaladın mı? bak bakalım ellerine yakaladım dediğin şey sadece mavi bir silüet.... Çoktan uçup gittik. Geçtin mi? bak bakalım ardına ve önüne geçmene izin verildiğinde ufuktaki mavilik kim........ ::uzgunum:
-
dostum geçmiş olsun....hangi üniversitedesin bursada mısın ?
-
geçmiş olsun allah beterınden saklasın acil şifalarr
-
Geçmiş olsun.
Bir motorcu olarak taktığınız kaskın markasını bilmediğinize göre isimsiz bir kask. Gerçi markası yazılı bir kask da olsa, siz siz olun hangi tip motosiklet kullanıyor olursanız olun, tam kapalı bir kask kullanın. Düşme anında çenenin yere vurma ihtimali oldukça yüksektir.
Umarım kısa zamanda iyileşirsiniz.
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
-
Çok geçmiş olsun. Bu trafikteki denyolardan herşey beklenir. O yüzden çok dikkatli olmalıyız. Maalesef, kaza yaptıktan sonra kim haklı kim suçlu çok önemli değil. Önemli olan kaza yapmamak, her marşa basışımız bir sınav. Çok şüpheci, haliyle de dikkatli olmalıyız.
Geçmiş olsun tekrardan.
-
geçmiş olsun, sıkma canını; Allah korumuş, daha da kötü olabilirdi.
Motosiklet kullanmayanlar, bu araç hakkında en ufak bir fikre bile sahip değiller.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
-
Büyük geçmiş olsun.. Bunun gibi şerefsizler oldukça ülkemiz birçok konuda olduğu gibi motosiklet kültüründe de gelişemeyecek..
-
geçmiş olsun, ucuz kurtulmuşsun
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz...
) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
-
atmaca_35 adlı üyeden alıntı
dostum geçmiş olsun....hangi üniversitedesin bursada mısın ?
Bursa'lıyım, Sakaya üniversitesinde okuyorum.
Teşekkür ederim arkadaşlar. Bu ilk kazam değil. Çok daha tecrübeli arkadaşlar izninizle haddim olmadan bir tavsiyede bulunmak istiyorum.
Düşmeyi öğrenmek adına takım sporlarına yönelin boş zamanlarınızda.
Ya da Judo gibi önce 4-5 ay güvenli düşme öğretilen sporlara başlayın.
Ben uzun yıllar basketbol ve futbol oynadım, kaza anı belki 2-3 saniyelik bir olay ama eğer doğru kullanılırısa bu zaman en azından bir nevi daha da hafif atlatmamızı sağlayabilir. Ben kaldırıma attığım için kendimi araç çarpacak diye bir korkum en başından beri yoktu. Bu sayede sürüklenmeye en ufak bir mukavamet göstermedim. Belki 50 kere aynı kazayı yapsam 10 defasında daha büyük sonuçlar doğabilirdi hatta ölebilirdim.
İşin ilginç yanı koruma malzemelerine bakıyorum internetten, ( Kesin kullanılması gerekir) elimde yara var, diz kapagımda yara var ve baş parmağım incildi. Sanki full koruma kullansaydım kan bile görmezdim gibi geliyor. Yani vücudun en savunmasız yerleri çok öncelerden saptanmış ve korumalıkları tasarlanmış.
Motosiklet alacakların veya kullananların dikkatine:
Mutlaka önce güvenlik olayını halledin,
Ne tarz motosiklet kullanırsanız kullanın, bütçeniz ne olursa olsun önce kaskınızı montunuzu ayakkabılarınızı eldivenlerinizi alın. Tabi bir de ehliyetinizi.
Aldığınız veya kullandığınız motosikleti yarın da kullanabilmek adına söylüyorum bunları.
Ben haftada 5 kere çıkıp iniyorum aynı yolu, siz siz olun bana bişey olmaz demeyin. Çok iyi bildiğimiz yollarda bile kaza yapabiliyoruz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler