KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Taziyeleriniz için teşekkür ederim. Hatayı bende bulan arkadaşlara şunu diyeyim bir gün biri sizi iki şeridin ortasından sıkıştırırda önünüze bir dallama zıplaryıpta ensenizden azrailin ince soğuk teri usulca sızarsa biliniz ki "Anam buydu haklıydı" demeyin zira hakkınız yok. Fazerın devri 7.000 den sonra patlar biliyorum ama o anda 3. vitese bile takamamıştım ki o da sanırım yüksek devire işaret zira o anda dehşet bi ivme ile zıpladım. Allah yardım etti bu kesin. Hocam o volvocu geçmesine izin verdik ten sonra başka bir kasabada (bilenler bilir yeni şakran) kırmızı ışık ihlali yaptı ki durup iki laf edesin. Bunlar köpek balığı deniliyor illa geçecek sen bunun azını burnunu kırsan ne fayda. Eşşek altın semerde ama eşşek hemde eşşeolu eşşek. Ne demeli ki??. Zamanında burda bir yazı okumuştum. Bir arkadaş yan aynası kapalı olan bir bayanın aynasını açınca bayan motorsiklet pilotu arkadaşa güzelce sövmüştü. Ama şunu da anlıyorum gerçekten süren ve bunun benzeri deneyimleri olan arkadaşlar hemen kendini belli ediyor. Bilinçli GERÇEK sürücü olmak başka bişey.
Birde Lastik arkadaşlar Methzeller M3 lastiğim ısınmıştı ve bu atack hareketleri rahatça kaldırdı. Lastiklerinize gerçekten özen gösterin bunun öneminide gerçekten anlamış oldum.
::piloot:: Yakaladın mı? bak bakalım ellerine yakaladım dediğin şey sadece mavi bir silüet.... Çoktan uçup gittik. Geçtin mi? bak bakalım ardına ve önüne geçmene izin verildiğinde ufuktaki mavilik kim........ ::uzgunum:
Gecmis olsun
Fren yapmak aklina geldimi?????
Hayatin icin bir saniyeni harca.
Hayatini bir saniye icin harcama.
Bende bunu anlamam.... Geçmiş olsun diyenlere teşekkür ama gerçeği ya da olması gerekeni yazanlara tu kaka....
Haklısın çok ciddi konu.... Ciddiyet kanımca şurdan geliyor... Bir anlık hata yüzünden az daha çok ciddi yaralanmalı hatta can kaybıyla sonuçlanan kaza yaşanacaktı....
Ama hatayı hep volvocuda arıyorsun... Yolun sağındaki armutla kendine pay biçmiyorsun....
Sonrada gerçeği yazmaya çalışanlara sulusunuz diyorsun..... Yada sana tecrübelerine dayanarak fikirler vermeye çalışanlara...
Bu gibi olayları motosiklete binen herkes gün içinde 1 değil birkaç kere yaşıyor...
Trafiğimiz güllük gülistanlık değil..Eğer motor tutkumuz hala devam ediyorsa sırf bu gibi olayları artık önemsemediğimizdendir.... Yoksa bu sitede kaybettiğimiz bir çok arkadaşımızı saçma sapan trafik hatalarına kurban ettik....
Olacağı varsa olacaktır... Bunun önüne geçmek bizim elimizde... Altımızda 2 tane teker... Nezaman ne olacağımız belli bile değil....
Korkutucu anlar yaşamışsın..Tabiri caizse ecel terleri dökmüşsün... Allah birdaha yaşatmasın... Tekrar geçmiş olsun...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
geçmiş olsun hocam
alp_tunay'ı bende hiç sevmem ama söyledikleri doğru sizde yarışma psikolojisine girmişsiniz olay anında galiba. hepimiz zaman zaman yapıyoruz, geçmek, delmek, yol vermemek zevklide hayat güzel.
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
arkadaşım, öncelikle geçmiş olsun. bir daha başına böyle bir olay gelmemesini diliyorum.
önemli bir hatırlatma yapmak istiyorum. katıldığım bir güvenli sürüş kursunda şunu açıklamışlardı; "tehlikelerden hızlanarak değil, fren yaparak kaçabilirsin". düşünün bir kere, hızlanmak mı yavaşlamak mı daha kısa sürede gerçekleşiyor.
motorumla yolda giderken "biri önüme atlasa nereye kaçarım" sorusuna cevap ararım. size de tavsiye ederim.
Sundan emin olabilirsinki daha cok arkadasimizi kaybedecegiz...
Malesef...
Sacma sapan demiyelim.. Kendi hatalarindan desek daha dogru olur..
Cok kullanici hatasi var..
Delerim, sollarim. kiralinizi tanimam diyen arkadaslar cok burada...
ama trafik böyle degil...
Kral da olsan hatani kabul etmiyor bir motor...
Asagidaki sayfadada arkadasin hatasini yazmistim ama cevap gelmedi...
Ve gelmiycekte...
http://www.motosiklet.net/forum/moto...-dustum-3.html
Bu böyle devam ettikce daha cok arkadasimizi kaybedecegiz...
Daha bunlari cooooook okuyacagiz....
Elbette en güvenlisi fren yapmak dün itibari ile 900 Km yi geçkin İzmir- Çanakkale, Biga-Çanakkale, Çan-Çanakkale yolu katlettim. Tek tehlike atlatılmadı. O durumda fren en fikirsizce hareket olur zira arkamda adam nereye fren yapıyorsun. Fazer'ın frenleri zayıf değil çok iyi kullanılması gereken makina vites, devir, ön arka frenajını çok iyi ayarlamalısın bunların biri eksikse ya frenajın yetersiz kalır yada arka kitlenir. duruma göre ağırlık vermek çok önemli özellikle fazer da. Neyse konu bu değil. Hangi motorsikleti kullanırsanız kullanın belirli bir fren mesafesi olduğu aşikar. O durumda hiç bir 600cc duramaz bunu her 600cc kullanıcısı bilir. Niye kendime pay biçiyormuşum. O zaman kardeşim aynandan seni sıkıştıran bi köpek balığının farını aynanı kaplayacak şekilde gör sonra önüne minibüs atlasın duramayacak durumda ol sıyır geç ondan sonra kendine "sen" pay biç. Hiç bir panik belirtisi göstermeden gayet güzel bir şekilde sıyrıldım. Frenaj konusunda yorum yapan arkadaşların daha Fazer deneyimi olmadıkları belli uzatmanın alemi yok.
Polis olayına gelince babamla bir çanakkale seyehatimizde bize çarpıp ehliyetsiz olan ve olay yerinden kaçan bir kişi yakalanıp sucu tutanaklar ile sabit olmasına rağmen mahkemede takipsizlik kararı verildi. Bunu bizzat kendim yaşadım ilgilenen varsa özelden mesaj atsın cepten olayın ayrıntılarını plakayı yazar emniyet kayıtlarına ulaşmasını sağlarım. Bu olay üzerine gülmek hatta sülalesine sövercesine ardından gülmek gayet doğal.
::piloot:: Yakaladın mı? bak bakalım ellerine yakaladım dediğin şey sadece mavi bir silüet.... Çoktan uçup gittik. Geçtin mi? bak bakalım ardına ve önüne geçmene izin verildiğinde ufuktaki mavilik kim........ ::uzgunum:
Yine tek cevap yazan benmi olucam???
Benim anlamadigim konu ilk seferinde kör noktama baktim Volvo oradaydi
Sonrada arkamdan takip eden Volvo...
Simdi ilk önce karar verelim Volvo nerede?????
Kör acinda olursa yan seritte oluyor benim anladigim...
Eger dibinde seni takip ediyorsa senin seridinde, arkanda yani...
Nerede simdi Volvo??
Kör acidami yoksa senin arkandami??
Öncelikle geçmiş olsun.
Ben ışıklardan kalkarken çok hızlı kalkıyorum arada kalmayım diye.Tavsiye ederim.
HONDA
Ben sana ne soruyorum sen ne diyorsun????
Ben VOLvo yan serittemiydi yoksa arkadamiydi diye soruyorum..
Dengesiz SIKISTIRMAK diyorsun...
Dengesiz SIKISTIRMAK nasil birsey anlatirmisin bana..
Yada dengeli SIKISTIRMAK nasil oluyor bir anlatirsan cok kisi bilgi sahibi olur...
Dengesiz= Aklı salim olmayan ne yapacağı kestirilemeyen tam argo ifadesi ile sadistçe hareket eden fikirsiz insan.
Sıkıştırmak(Trafik terimi)= Öndeki araca trafik takip mesafesinin aşırı ihlaliyle öndeki srücüyü ve kendisini tehlikeye sokma durumu.
Sen Volvo'mu kulanıyorsun???
Hayir ben Volvo kullanmiyorum..
Simdi olayi yavas yavas anliyoruz...Yani Volvo arkandaydi???
Ama ilk yazinda solda kör acimdaydi diye yazmissin..
Birseyler bagdasmiyor burada..
Bir arac ya arkanda ya yaninda olabilir..
Ama iki yerde birden olamaz..
Yada sana gözlük gerek..
Şu forumlarda bir kişi de başkasını yargılamasın dişimi kıracağım yahu.
Kardeşimiz vukuatını paylaşmış.
Hemen "sen yanlışsın beriki doğru".
İnsanı paylaştığına pişman ederler.
Slmlr
Brkn
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:48 ----------
Hem bize ne Volvo neredeyse nerede?
Ben diyorum çok internet az motosiklet böyle yapıyor.
Daha fazla motora binilmeli.
Ve şu küçük abdest muhabbeti bitmeli.
Bu nedir yahu?
İyi ki kardeşimiz bir şey paylaştı.
Hemen uzmanlar, adli tabipler, motor doktorları olaya müdahele ediyor.
Kimse akılsız değil.
Pekiyi niye her klavye başına geçen akıl veriyor?
Bıktı halk artık bu "uzman" muhabbetlerinden.
Artık şu her gördüğünüzü yargılamayı bırakın.
Yargılamayın motorcu kardeşlerinizi.
Yeter artık.
Slmlr
Brkn
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
geçmiş olsun.........
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)