Ante adlı üyeden alıntı
Allah rahmet eylesin.
Artık o kadar kanıksandı ki bu haberler. Bunu da okur, rahmet diler geçeriz. Sayfayı kapattığımız anda da unutur gideriz. Bu gün kaç tane motosiklet kazası okuduğumu unuttum bile.
Bu kazalar bitmez.
Nerdeyse son 10 yıldır iktidarda olan, % kaç bilmem oyla geldik diye övünen bir hükümet bile 5 yıldır bir trafik yasa tasarısını meclisten geçiremiyor ise bitmez.
Hükümetten bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti yıllardır bunca trafik kazasına sadece seyirci kalıyor,hükümetler her yıl boy, boy, renkli, renkli "Her yıl trafik kazalarında, terör yüzünden ölen vatandaşımızdan kat be kat fazla insan ölmektedir" diye istatistikler yayınlıyor ama bu konuda bir Devlet Planı, kalıcı bir devlet çözümü oluşturmak için parmaklarını kıpırdatmıyorsa bitmez.
3-5 günlük tatillerde, millet yollara döküldüğünde günde 60-70 kişi trafik kazasında ölüyorsa ve biz bu rakamlara bakıp şanslıyız diyorsak -100'ün üzerindeki rakamları da biliyoruz çünkü- bitmez.
Ehliyet'in kurslar tarafından verilmesi olumludur. Ama kursları denetlemiyorsan, sonucunda milletle dalga geçer gibi bir imtihan yapıp Ehliyet veriyorsan bitmez.
(Sorumlusu olmayan iş olabilir mi? Desen ki trafik kazasında kusurlu olan tarafın ehliyetini kim vermişse - kurs değil, imtahını yapıp geçer not verenler- Bunları da sorumlu tutacağım, atıyorum ehliyet verdiği 3 kişi böyle kusurlu bir kaza yaparsa yetkisini iptal edeceğim, para cezası vereceğim vb.
Trafik eğitimini sadece kurslarda alınan süreye sıkıştırırsan bitmez. Neden ilkokuldan itibaren verilmez bu eğitimler? Maşallah Almanyanın, fransanın geçmişini bilir, bilemem neredeki fiyordları, platoları ezberler, bilmem hangi ülkenin, kendi ülke vatandaşlarının bile bilmediği bilgileri papağan gibi ezberletirler. Ama hayati önem taşıyan trafik konusunda git kursta öğren derler. Bitmez tabi.
Böylesine eğitimsiz, kuralsız demiyorum pekala kurallarımız var ama cezasız, uygulamasız bir trafik ortamında, üstüne bir de motosiklet gibi kaportasız bir araç kullanacaksanız:
Ve geçen hafta yaptığım ankette de çıktığı gibi (40 kişi katılmış) %57.5'ğu trafikte hatayı hep karşı tarafta arayacak. Biter mi?
Forumlarda trafik kurallarına aykırı davranışları övecekseniz, yapıyorum oldu diyeceksiniz. Video'lar yayınlayacaksanız. Polis dur derse kaçarım diyecekseniz. Kısaca Uçundan kıyısından sizde bu ortama bir parça katkıda bulunacaksınız. (Motosiklet.net yöneticilerinin bu tür konulardaki tutumunu çok yerinde buluyorum). Zaten konu hakkında bilgisiz olan insanlar gelip okuyacak "yahu oluyormuş" demek ki diyecek, deneyecek.
Yukarda söylediğim imtihan sonucu ehliyet alacak sonra hemen gidip 1000cc SS bir motosiklet alabilecek, bu anlattığım trafiğe çıkabilecek. Birileri de parası var alır, isterse pert eder diyecek.
Biter mi? Ancak yazı biter...
Bu trafik kazaları bitmez...
Okur, duyarız, arkasından rahmet dileriz, unuturuz.