Benimde çok kedim oldu, gidince insan çok üzülüyor, arıyor onu.
Geçirdiğiniz iyi zamanları hatırla, eminim çok iyi bir kedicikti, başın sağolsun
Benimde çok kedim oldu, gidince insan çok üzülüyor, arıyor onu.
Geçirdiğiniz iyi zamanları hatırla, eminim çok iyi bir kedicikti, başın sağolsun
Ya gavariti pa russky ochin plaho.[/QUOTE]
a gde uchilsa? ti bıl v russia?
Rusça grubu da açılır yakında. yahu konuyu baltalayacağız. O yüzden bırakıyorum yazmayı. (35.5, niet.)
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
Başınız sağolsun çok üzüldüm.Acınızı paylaşıyorum.
Umarım oğlum beni erkenden bırakıp gitmez.Ona çok ihtiyacım var.Yatağıma uzanıp benimle konuşsun ve beni dinlesin...
Not:EFE'm elimde büyüdü 4 yaşına girecek ve hala miyavlamasını öğrenemedi,konuşmak ister gibi sesler çıkarıyor haylaz ;)
Sizin kedinizde hıırrrrrııık pırrrrrrıkkk diye sesler çıkarıyomuydu?
başın saolsun kardeş iş zaten hayvan sever olmakta değil hayvanlık namına bişeyler yapmakta
...freedom forever...
Arkadaslar hepinize cok tesekkur ediyorum...
Evinde insan disinda canli yasamayan, insan disindaki canlilar ile evini paylasmayan arkadaslarin mesajlarini pek ciddiye almiyorum, siz de almayip cevap vermeyin rica ederim. Gereksiz gerginlik yaratmaya luzum yok...
Yasamayan bilemez bunlarin ne oldugunu...
4 parmagim buyuklugundeydi 2001`de geldiginde kapima... ogrenci evi.. ev soguk... usumemek icin gogsumun ustune cikardi... gece uyurken donerim de ezerim diye korkudan, gunlerce dogru duzgun uyku uyumadim... Her sabah gelir burnumun ustune basardi kalk yemek ver diye... butun kiz arkadaslarim kiskanirdi onu, bana dokunmadan yatmiyor diye ...
Kopek isirdi sokakta... sirti yara oldu, gunlerce antibiyotik yemesi gerekiyordu... veterineri gorunce kaciyor diye, igne yapmasini ogrendim... 1 hafta ignelerini ben yaptim. 1 ay konusmadi benimle... nasil uzulmustum... 1 ay sonra kendi geldi sabah koynuma.. dedim bizimkisi barismak istiyor artik yaz tatillerimde stajdir, istir, yaz okuludur.. tek basimaydim hep izmirde... eve gelip onunla dertlesirdim.. anliyor.. gozunden okuyorsun...
Araba carpti sonra.. belden asagisi tutmamaya basladi.. bir kac ilac verdik.. yine igne olmaya basladi.. kahroluyordum yerde yatarken gordukce.. yemegine gitmek icin on patilerinin uzerinde surundukce.. bi sabah yemek vermeye kalktigimda beni gorunce kalkmaya calisti.. ben yine kahrolurken arka bacaklarinin uzerine titrek titrek basmaya basladigini gordum... bir anda yas bosaldi gozlerimden.. 1 ay sonra yine perdelere tirmaniyordu 4 kglik minik (!) bedeniyle..
Yasamayan gercekten bilemez onlarin gercekten bir aile ferdi oldugunu.. kedi kopek balik kus hic onemli degil... tanirlar, bilirler, anlarlar... gercekten bilemez sahip olmayan...
Tekrar tesekkur ederim arkadaslar, bu kadar cok anlayan bilen insan olmasi cok guzel...
Dedigim gibi, bilmeyenler ile polemige girmeyin... Zaten bir ev hayvaninin dostlugunu yillarca paylasmamis olmanin eksikligi onlara yeter bence...
HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...
ben de üzüldüm şimdi okuyunca.alışırsın ne diyelim.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
Can yoldaşı başkadır... Başın sağolsun.
Benim de çok bağlanmamak için Hamster'ım var.
kedileri severdim ama bogazıma kedi kılı kaçıp senelerdir nefes darlıgı çektirdiği için kedileri artık uzaktan seviyorum ,ama ölen güzelim hayvanlara üzülürüm.bir muhabbet kuşumuz var 12 senedir bizimle yaşıyor ihtiyarladı artık.ölürse yerine yenisini almayı düşünmüyorum.sonra insan üzülüyor.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
Kedi ile insanı kıyaslamak değil, kedi yada evcil herhangi bir hayvanın acısının yada bir yakını kaybetmenin acısının daha üstün yada daha az olma meseleside değil bahsedilen. Arkadaşların son derece haklı olarak belirttikleri bilmediğin yada hissetmediğin bir duygu hakkında bilmeden yanlış yorup yapmaktanda yapmamanın daha doğru olduğu...
Başınız sağolsunun manası :
"Biliyorum, kaybınız büyük, gayrı kabili teladi, ama ölenle ölünmez. Başınızın sağlığını koruyun, çünkü bundan sonra iyi düşünüp, doğru karar verebilmeniz için başınız sağ olmalı, yani başınız sağlıklı ve sağlam olmalıdır."
Burdan da anlaşılacağı için bu taziye mesajı herhangi bir canlı türüne özel değildir.
Motosikletini , herhangi bir insan yapısı materyali kaybettiğinde duyduğun üzüntü gibi değildir bir canlıyı kaybetmenin acısı. Ve hiçbir canlının acısı bir başkası ile kıyaslanamaz. pekçok yakınımı kaybettim hepsinin yeri farklıdır.
Kedi ve nankörlüğü konusuna gelirsekte ,askerliğim boyunca camın önünde duran sadece bırakıp çıktığım bir tshirt ün üzerinde uyuyan bir canlımı nankördür, 15 gün beslediğiniz bir kedi sizin eşyanız malınız olmuyor senelerce beslediğinizde. Kendi tercihi ile özgürlüğünü seçen, yada belki sokakta başına birşey gelmiş olabilir ne olursa olsun nankörlük kısmında hiçbir hayvan insanoğlu ile kıyaslanamaz.
Herkesin görüşü kendini bağlar, kedi fobisi olabilir insanın , alerjisi yada sevmez ama en sağlıklısı bilinmeyen bir duygu bir tecrübe hakkında saygısızca kaçan bir yorum yapmamaktır.
Daha iyi yada daha kötü değil sadece farklı...
çok üzüldüm kedin için bende bugüne kadar çok hayvan besledim , muhabbet kuşundan tut da balığa tavşana , ipek böceğine kadar ... hepsi günün birinde ya ölüyor ya kayboluyor yani mutlaka bişi oluyor ve ayrılmak zorunda kalıyorsunuz . sonra insan çok üzülüyor . bu yüzden artık hayvan beslemiyorum . en son kumru yavrusu beslemiştim , hatta konu açmıstım burda , ağaçtaki yuvasından atlamış yaramaz , arabaların arasında buldum , ölür diye bekliyordum , hiç yemek yemiyordu ayakta bile duramıyordu , gagasını açıp zorla bisiler yediriyordum . öyle öyle canlandırdım , bayağı da saldırganlaşmıştı ,kutusunun üstünü örtmek zorunda kalıyordum, yoksa dısarı atlıyordu : ) artık uçma zamanının geldiğini düşünüp yeşil alanlara götürüyor antreman yaptırıyordum . herzaman balkona koyuyordum , serçelerle arkadaslık yapsın canı sıkılmasın tek başına diye , galiba onlardan bir hastalık bulaştı ve sadece 2 gün içinde ne olduğunu bile anlayamadan öldü : (
üzüntünü anlıyorum ...
başın sağolsun
benimde 10 sene yasadıkatan sonra kedim ölünce çok üzüldüm
sanki aileden birisini kaybetmiştim.
bazen yatagıma uzandıgım zaman onu kucağımda hissediyorum öleli 5 sene oldu ama hala unutamıyorum.
Özgür Ak / İzmir-Hatay
HONDA CBF 150 Simsiyah
Geçmiş olsun..
Turgut Çarıkcı / A rh (+) / 05399887738
allahim serefsize bak.. nihoahaytt!!
Dunyada biyigin yakistigi tek di$i, kedilerdir derim hep.. tipe bak bea..
Hajim allah uzun ve saglikli bir omur versin..
bizimkisi orta yaslarina kadar yasadi.. saglikli yasadi, cok sevildi.. cok mutlu bir kediydi.. 8 yasinda bile akli fikri oyundaydi... son 15 gun icinde, hastalandi, kilo verdi ve gitti.... aci cekmedi.. surunmedi... o yuzden hep o serefsiz ziplayan hallerini hatirlayacagim onun..
HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)