Başta kederli ailesine sabır ölen gencimize rahmet diliyorum. Lakin "Motoru icat edene sövene kadar" kendimizi ve yakınlarımızı eğitmeliyiz. Bende motosiklet kullanıyorum ama şehir içinde o kadar tedirgin kullanıyorum ki; hatta paranoya seviyesinde dikkat sarf ediyorum.
Mesela;
Kavşağa girerken bana yeşil yanıyor, daha lambanın kırmızıya dönemesine 30 sn var iken bile ben yinede hız keser kavşakta kırmızıda durmayan bir araç önüme fırlama ihtimali ile durabilmem için
Mesela;
Aynamdan sürekli arka trafiği ön trafik daha sık kontrol ederim arkamdan araç takip etmesine asla izin vermem hemen sağa geçer kendi güvenli alanınım işgal edilmesine izin vermem gibi basit fakat etkili kurallardır.
Ama ama ama..
Trafikte basit bir scootera 3 kişi binmesi, motor 80 km hızla giderken sağda solda kızlara bakmalar, hatta 3 kişiyi basit bir scooter ile taşırken kızlara bakıp didondan elini çekip bye bye yapmalar resmen kazaya yıldızlı davetiye göndermekle eştir.
O sebeb ile bu iş hobby olduğu kadar ciddi bir iştir beyler..
Şaka espri dalgınlık gibi ve burada ölen arkadaşımı tenzii ederim; saflığı kaldırmaz..
O sebeb ile lütfen ne kullanıdığınızın ve iki teker üzerinde olduğunuzu unutmadan yola devam edin..