Tüm İslam Aleminin Kurban Bayram'ı Mübarek Olsun.
-
27 Kasım 2009, 12:45
Reklamlar
-
27 Kasım 2009, 13:39
herkesin bayramı kutlu olsun daha nice bayramlara..
-
27 Kasım 2009, 14:37
aYe adlı üyeden alıntı
Tüm islam aleminin Kurban Bayram'ı Mübarek olsun.
Rabbim herkese ailesi ve sevdikleriyle mutlu huzurlu ve güzel bir bayram nasip etsin inşallah.
Bu arada cevap aradığım bir sorum var;
Bilen bilmeyen özellikle dinle kurbanla pek alakası olmayan insalar kurban kesmek yerine bağış yapmak hakkında bir sürü tartışma başlattı.
Siz ne dersiniz? Bu sene rahat rahat gezip dolaşmak için kurban kesmek yerine bağış yapmak istiyorum, kabul olur mu?
Kafam çok karıştı, düzgün plan yapamıyorum.
Herkesin kurban bayramı mübarek olsun
Sorunun cevabına gelince Bağış yapmak olmaz, kurban sayılacak canlıların kurban edilme niyetiyle kesilmesi ve etlerinin dağıtılması gerekir. Bu bir dini ritüeldir böyle olması istenmiştir böyle yapılması gerekmektedir...
-
27 Kasım 2009, 14:41
Herkeze İyi Bayramlar... Kurban Kesım Yerlerındede Kan Gövdeyi Götürüyor(:
"TayGuN"
"GuNControll"
"Hızlı Gidebilirim Sen Yapma Telaş (; "
-
27 Kasım 2009, 15:30
herkesin kurban bayramını kıutlarım. trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım
-
27 Kasım 2009, 15:50
İyi bayramlar arkadaşlar.
тнє ρσωєя σƒ ∂яєαмѕ...
www.facebook.com/ugurbas
-
27 Kasım 2009, 16:33
Kurban bayramınız mübarek olsun.
Tekerlekli sandalyede olsan yanında olurmuydu fiyakalı...
-
27 Kasım 2009, 16:39
Kurban mı kesemiyorsunuz? Kurban yazıp 3464'e gönderin immortalboss sizin kurbanınız olsun.İyi bayramlar,bayramınız mübarek olsun mt. . .
-
27 Kasım 2009, 17:03
Nice bayramlara
-
27 Kasım 2009, 17:22
Dr.MZÇ adlı üyeden alıntı
Herkesin kurban bayramı mübarek olsun
Sorunun cevabına gelince Bağış yapmak olmaz, kurban sayılacak canlıların kurban edilme niyetiyle kesilmesi ve etlerinin dağıtılması gerekir. Bu bir dini ritüeldir böyle olması istenmiştir böyle yapılması gerekmektedir...
bu para dağıtma mevzusu ramazan bayramı için geçerli değilmi zaten kurban bayramına neden karıştırmışlarki bunu...
hepinizin kurban bayramı mübarek olsun...
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
27 Kasım 2009, 19:29
tüm mt ailesinn kurban bayramını mubarekler hayırlara vesile olmasını dilerm
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
-
28 Kasım 2009, 03:35
NİCE MUTLU BAYRAMLARA.HEPİMİZİN MÜBAREK OLSUN BAYRAMI
-
28 Kasım 2009, 04:51
Hepinizin bayrami mübarek olsun...
Hayatin icin bir saniyeni harca.
Hayatini bir saniye icin harcama.
-
28 Kasım 2009, 12:39
-
28 Kasım 2009, 12:48
tüm islam aleminin bayramını kutlarım : )
-
29 Kasım 2009, 15:36
herkeze hayırlı ve mutlu günler getirip dileklerınızın gerçekleşecegı nıce bayramlar olsun.kurban bayramınız mübarek olsun
ALLAH YÜRÜ YA KULUM DEDİ MOTORUMU SATTIM :salut::queen::flower::sunny:::unsure::::whip::::146::
-
25 Aralık 2009, 15:01
Süper Moderatör
papazkemal adlı üyeden alıntı
tüm motor tutkunlarının kurban bayramı hayırlı uğurlu olsun
kurbanını hiç tanımadığınız bilmediğiniz kurumlara bağış yaparak hisse alarak kestiren kardeşlerim , bilinki o işte bi sakatlık var, rahat olun kesin var.
o kurbanlar arefe günü hatta iki üç gün öncesinden kesiliyor ve .. satılıyor.. etler yani
mecbur satacaklar tabii bide o var,, onca eti nerde saklayacaklar ,, onun için bi sürü soğuk hava deposu , şok odası lazım..
ben derimki onların yaptığı yanlıştır
ne açıdan derseniz..
bu insanlar sevaba girdiği kesin ,,
hayır yapmanın lakin kurban kesmenin değil
ben eskiden kırmızı et sektöründe çalışıyordum.......
Valla dediğin gibi olmadı, kurbanları önceden kesip etleri satmamışlar.
Çünkü hiç kesmemişler
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
25 Aralık 2009, 15:04
Eyong adlı üyeden alıntı
Çünkü hiç kesmemişler
onların i.............. ruhunda var
cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın
:
-
25 Aralık 2009, 15:09
OGLUMVE BEN adlı üyeden alıntı
onların i.............. ruhunda var
usta onların ruhunda ii........hafif kalır bukadar laçka bi düzende normal aslında butür şeyler, Allah bin beter belalarını versin aslı varsa...olanların etrafımızda görüyoruz adamın altında bugatti, ferrari, mesarati, goldwing vs babasının para ağacından koparıp almıyorlar bunları piyasa dolandırıcı kaynıyor.....laçkalaşmış herşey Allah sonumuzu hayır ede inşallah.
-
25 Aralık 2009, 15:18
Eyong adlı üyeden alıntı
Çünkü hiç kesmemişler
oldum olası guvenım yok bu tür bağış toplayanlara zaten lakin bu işin içinde olmasa bıle imamların cemaatlere uyarıda bulunmasını isterdım ama bayrama yakın dınlediğim hutbede olsun başka yerlerde olsun bununla ilgılı acıklamalar yapılmadı malesefrant sağlayanların damarına basılmasın dıye benım elime bır kbroşür gecti isim vermıyorum bılmem hangı ülkeye yardım gıdecekmiş bizim bağışlarımızdan gitmesın kardeşim benım ülkemde ihtiyaç sahıbı var kapı komşum var sokak komşum var eskıden böylemıydı her sokakta kurbanlıklar görürdük ve kurbanı yaşardık bu hijyenık meselesi cocukları etkıler meselesi bızım zamanımızda yokmuydu hiçte benı etkılemedı ve başkalarınıda etkıledığını sanmıyorum ama bir yerden başlamaları gerekıyordu günlerce tv lerde öyle görüntüler yaşattılarki nerdeyse mıllet kurban kesmekten vaz gececektı baktılarki vaz gecılmesı zor temel sağlam işte bunlar türedi ver parayı sen bır sey görme bız yaparız yada soyarız seni ama sen bu görüntülerı görmezsın dini vecıbenıde yerıne getırmiş olursun bırakın bu işlerı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler