Hepimizin Kurban Bayramı Mubarek olsun......
Hepimizin Kurban Bayramı Mubarek olsun......
Yollar size, sizler Allah'a emanet.....
Tüm islam ve motosiklet aleminin kurban bayramı kutlu olsun.
[B]DERDİM KADAR OLSA KUVVETİM BENİMLE BAŞ EDEMEZDİ KASVETİM.EL YUMRUĞUNU YEMEYEN YUMRUĞUNU BALYOZ SANAR ARLANMAZ...
[/B]
Bayraminiz, mübarek olsun arkadaslar.
Aye;
sordugun sorunun cevabi surada var.
http://sorusor.diyanet.gov.tr/fmi/xs...cid=898&-find=
Orada 3. madde de bahsedilen sensin.
Bir de soyle bir sey buldum.
http://www.kurandakidin.net/sss/sssoku.asp?id=38
Artik neye ikna olursun bilmem.
Obur tarafta hesap gunu
beni bu yaniltti falan dersen tanimam ona gore.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
hepimizin kurban bayramı mübarek olsun
[B][COLOR="Black"]2bin7 HONDA CBF 150 :cat: (34 EN 6186) [/COLOR]İSTANBUL- AVCILAR[/B]
Tüm Müslümanların bayramı kutlu olsun.
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Tüm Müslüman aleminin bayramını kutlarım .
Soruna gelincede Kızılay kurban organizasyonu konusunda çok titiz ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmada da çok başarılıdır. Online bile kızılay sitesinden kurbanını kestirebilirsin adına kesildiği anda cebinede mesaj olarak haberini alırsın. Hatta kurbanından 1kg lık bölümüde tadasınız diye kavurma olarak konservelenmiş halde size ulaştırılacaktır.. Bu yılki bedel 275 tl dir
Başka sorun olursada yardımcı olurum.
Dilin söylediği veya kalemin yazdığı bütün üzücü kelimelerin içinde en üzücüsü şudur,KEŞKE"
amin butun ıslam alemının bayramı mubarek olsun hayırlara vesıle olması dılegıyle..
Tüm MT ailesinin Kurban Bayramını ben de tebrik ederim..
Bayramınız mubarek olsun Cemaat-i Muslimin...
Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
İyi bayramlar...
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler, neyi nasıl yapmam gerektiği konusunda kafamda soru işareti kalmadı.
Tekrardan Kurban Bayramınız Mübarek olsun.
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::
Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı Mubarek olsun
[34 AY 0494] Büyükçekmece MT
herkese iyi bayramlar.
aye, cevaplar zaten verilmiş ama ben de biraz özetle bir şeyler söylemek isterim. kurban, fiili olarak yapılması ve kurban olarak yerine getirilmesi gereken bir ibadet. eğer üzerine kurban düşüyorsa yani kurban şartlarına haizsen, kurban kesmeyip parasını başka türlü hayır işlerinde değerlendirmek, bu mükellefiyetten kurtarmıyor insanı. haaa ama kurbanı bizzat kesme ya da kesilirken başında durma imkanın yoksa, vekalet vererek kesilmesini sağlayabiliyorsun. bu yolla da kurban mükellefiyetliğini yerine getirmiş olursun.
bu söylemlere kanarak ben de geçen yıl eve ait 4 farklı kurbanı bağıs yaptım kızılaya. ancak ne mesaj geldi, ne kapıma görüntülü cd geldi, ne kavurma ne de başka bir şey. üstelik kızılayın irtibat telefonlarını da aradım defalarca ya sistem bozuk oldu, ya ilgili kişi yerinde olamadı falan filan. internet sitelerinden sorgulama denedim orda da göremedim. ve artık pes edip bıraktım, Allah'a havale ettim. yani 4 bağıştan tek birisinin bile gerçekten kesilip kesilmediğini halen bilmiyorum. vebali boyunlarına ama bir daha mı aslaaaaa....
ne kızılay ne başka bir kurum. başında durur, bizzat kestiririm artık. hiç bir şekilde güvenim kalmadı. böyle yapıp, ondan sonra "vatandaş bize niye güvenmiyor" diye dert yanıyorlar. kimse artık bana dert yanmasın. ben üstüme düşeni yaptım, onlar da her zaman yaptıkları gibi suistimal ettiler. iyi bir ders oldu bana da...
Hayırlı bayramlar arkadaşlar.Vekalet kurban bağışı-kurban kesimi dinen de vicdanende uygundur.Önemli olan burada piyasada var olan din sömürüsü yaparak elde ettiği kazançları kendi çıkarları için kullanan kurum ve kişilerden uzak durmaktır.Ben bu sene DARUSAFAKAYA bağışladım burada reklam olsun diye yazmıyorum ama gördüğüm uygulamaları cidden çok sağlam.Allaha emanet olun kardeşlerim.
cümle alemin kurban bayramı hayırlı olsun, hayırlara vesile olsun.
başında durmanın ya da vekalet vermenin pek farkı olacağını sanmıyorum. mesele ihtiyaç sahibine ulaştırmak.
can't be worried about that shit. life goes on man.
Allah razı olsun...yap usta reklamını yap Darüşşafakanın köpeği olayım kapısında zincirleyim kendimi yeterki reklamı olsun lanet medyamızın dikkatini çekelim...
o yavrucaklara sahip çıkan en hayırlı kurumlardan biri...
En çok üzüldüğüm şey ise bu bağışların Türk Hava Kurumu gibi yerlere gitmesi..emakli subaylar zaten hem Oyaktan hemde devletten yerteri kadar para kazanıyorlar...birde bu Metmehtcik vakfı THK gibi yerlerden ekmek yemesinler...abicim bu konuda tarafım...kuran kurslarınada verilmesin isterim...ne idüğü belirsiz tipler ne yaptıkları belli değil...Hak yolu diye sömürüyorlar milleti...Darülaceze ve Darüşşafaka güvendiğim kurumlar...
abicim kendiniz bulun garibanı...arayın bulun...cici arabalarınız az koksun hayvan derisiyle...cici bagajlarınız azıcık kan oluversin ...kendiniz bulun tesbit edin sorun soruşturun...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Üstad benim amcaoğlu yıllar önce tuncelide şimdi dersim diye kıvranıyorlar ya orada komiser muavini iken lokallaerine bomba attılar ve paramparça bir şekilde şehit oldu.Çok düzgün bir insandı allah gani gani rahmet eylesin.Çocukları DARUŞAFAKADA okudular ve mezun oldular şu an rahmetlinin evlatları pırıl pırıl insanlar olarak toplumumuzda yerleri aldılar ve alıyorlar.Bu arada ben karslıyım ve sapına kadar doğuluyum biz niye dağa çıkmadık kardeşim.Sabahtan akşama kadar it gibi çalışıyoruz ama vatanımıza bayrağımıza ve milletimize her zaman ve her yerde sahip çıkıyoruz.işte DARUŞAFAKA da bence böyle bir kurum.Allaha emenat olun Not.Ben Serbest muhasebeci mali müşavirim.ve rahmetli babam fakirlik içinde ve yetim büyümüş 5 tane canavar gibi evlat yetiştirmiş.Yani iş kökende memlekette falan hikaye çalışan insan başarılı olur gerisi yalan.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:05 ----------
Bu arada benim çocukluğum levent serengetinin arka ormanları olan sanayi mahallesinde geçti Rahmetli babamın demir doğrama atölyesi vardı.Orda bile çalıştım kaynak ve demir doğrama işlerini öğrendim.
Allah o öksüzlere ve yetimlere yardımcı olsun...ne mutlu sana...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:12 ----------
Bende seyrantepedeyim ...90-95 polis lojmanları sonrası evimiz oldu...buralı olduk sayılır...bahsettiğin yer oto sanayidemi sanayidemi...yıl kaç o zamanlar bizim lojmanlar çöplükmüş eskiden doğrumu hatırlarmısın...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)