Kaza yaptım bir minübüs yüzünden sorularım var
-
Herkese hayırlı günler arkadaşlar 9 ekim cuma gecesi yani cumartesinin ilk saatleri 1 civarında atakentte bir kaza yaptım dilim döndüğünce anlatayım;
Minübüscü arkadaş benzinlikten çıkmış sağ şeritten yoluna devam ediyor bende sol şeritte 60 70 km hızla gidiyorum 600f var buarada bende önümde bir taksi vardı o bastı gitti minübüs bir anda 10 15 m. ilerimdeki sokağa girmeye çalıştı bir anda ne olduğunu anlamadım fren yaptım arka kaydı sola doğru yatırıyordum motoru motor ters tarafa takla atar gibi yapıştırdı beni yere.Ben sokağın başında düşmüşüm motor sokağın öbür kaldırımına sürüklenmiş 12 metreymiş benle motorun mesafesi ambulans felan hastaneye gittik neden o yola çıktığımı felan hatırlamıyorum hastanede başımda ailem felan polisler bi yandan bişeyler diyolar bi yandan doktorlar sağ omzumda köprücük kemiği kırık ona bişeyler yyapıyolar minübüscü işi bırakıcam çoluğum çocuğum var kalbim ağrıyor felan diyor polis bana o arada bi kağıt imzalattı ve şikayetçimisin dedi hastaneden çıkayım bir olaya bakalım dedim bi karmaşa oldu çoluğu çocuğu var hatadır şikayetçi değiliz dedik.
Ve bugün karakoldan kaza raporunu alınca suçun bizde olduğunu öğrendim tamamen bir hüsrana uğradık kaza özetinde : sola manevra yapan aracı görüp hızını düşürmek istemiş fakat direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu motosikletiyle beraber sürücüsü sağ yan tarafa yatarak yaklaşık 12 mt. kaydıktan sonra durabilmiş.Bu kazanın oluşumunda ... plakalı aracın sürücüsü 2918 sayılı ktk da belirtilen sürücü tali kusurlarından ''47/1d'' (dikkatsiz ve tedbirsiz araç kullanmak ) kuralını ihlal etmiştir.
ve şekilde minübüs sadece sol şeride kafasını göstermiş gibi duruyor.Oysa minübüs yanlamasına duruyordu caddede sol şeriti komple kapatmış hiç bir ara görmediğimden motoru yatırdım ve bugün karakola gittik çünkü motorda sağ taraf baya baya gitmiş biçimde parça değişirse eğer 3 4 bin lira rahat masraf var karakolda baya tepkili karşılandık diyorlarki motosikletin sol şeritten gitmesi yasak adam sağ şeritten sol sokağa giriyor bakmıyor yola buna birşey demiyolar resmen bize minübüscüyü savunuyorlar minübüse çarpsaydın suçlu olurdun ama dokunmamıssın çarpsam zaten yandan yapışıcaktım ölürdüm heralde adamda hastanede bana diyor yatırdı da kurtuldu bn suçluyum kendimi bir anda orta şeritte buldum felan ayrıca benim ifade tutanağımda demediğim şeyler yazıyor biraz hızlı gidiyordum duramadım kaydım düştüm gibi şeyler yazıyor bilinçli olarak yatırdım motoru hatta arasokağa girebilirmiyim diye düşündüm ama kaldırımda yuwarlak demirler vardı onlara çarpmamalıydım.
Daha şaşırılcak çok şey var benim sormak istediklerim polisle işbirliği yaptılar gibi düşünüyorum.Motosiklet gerçekten sol şeritten gidemezmi saçma geldi ama polisin bu iddasına cevap versem kavga çıkıcaktı nerdeyse adamın çoluğunu çocuğunu düşündük diye bu masrafı kendimde ödemeyeceğim o adama ödettireceğim kararlıyım bilgili kişiler bu konuya yorumlarını bekliyorum.
Ben iyiyim şuanda çok şükür sağ omzumun köprücük kemiğim kırık korse taktılar omuriliğim kaburgalarım ağrıyo ve sırtımın sağında yanıklar ve onlar biraz zorluyorlar beni acıdan sağ kolumu oynatmakta zorluk çekiyorum.
Yanlış birşey yazdıysam özür dilerim.Konuyu tamamen sizlere danışmak için açtım.
Reklamlar
-
valla ne desem boş... ama ben bir kazada suçluda olsam suçsuzda olsam şikayetci oluyorum..çükü bazen insanlık biz insanlara yaramıyor...olan sana bana oluyor.... motorun sol şerit e girmeside yasak falan değil.ç..
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
Burası Türkiye.. Benim bildiğim ne alaka sol şeritten gidemez.. Büyük geçmiş olsun..
-
MoToSikLeT KuLLaNMaK BiR TuTKuDuR.
::tutkuy::
-
Bence polis bi şekilde anlaştı minübüsçüyle paara vb. şeylerle şimdide lafı kıvırmaya çalışıyor 25 yıl trafikçilik yaptım ben felan dedi birisi o çok korudu minübüsçüyü ve çizilen şekil yanlış ifade yanlış bir şey daha soracağım minibüsçünün ifadesini göremezmiyim bana kendini acındırdı polise anlatırken çok hızlıydı ffelan demiştir muhtemelen benim ifademde onun kelimeleri var çünkü.
-
abicim ifadede benim söylemediğim şeyler var diyosun. ifadenin altına imza attınmı? atmadıysan boşa uğraşıyolar, bırak konuşsunlar, attıysan geçmiş olsun, artık suçlu sensin
-
Geçmiş olsun. Keşke ifadeyi imzalamasaydın. Yapacak pek bişey kalmamış gibi. Ama yinede bi avukata danışsan daha iyi olur. Kazanın etkisiyle kendimde değildim filan denebilir belki.
[B][COLOR="Red"]Ankara-Akvaryum Motosiklet Grubu[/COLOR][/B]
[COLOR="Black"]::xs26::.....TEHDİT.....::xs26::[/COLOR]
-
arkadaşlar ifadeyi imzaladım okumadım omzumdan kolumu ve vücudumum sargıya almadan önce imzalattılar elime kalem verip şikayetçimisin değilmisin sorusu için sandm imzayı
-
[34 AY 0494] Büyükçekmece MT
-
geçmiş olsun
-
öncelikle geçmiş olsun hocam karışık bir durum ama ilk önce polislere gidip anlatsan olayı ben o imzayı şikayetçi olmamak için atmıştım falan desen baktın yine olmuyor bir avukata danış bence imza atarken bilinçli değildim desen birşeyler ayarlarlar gibi tekrar çok geçmiş olsun
-
dostum daha 2 gün önce alanyada sanayi kavşağında adam tersyoldan üstüme üstüme geliyor sellektör korna uyarıcı ne varsa yapıyorum adama elimle ne yapıyorsun diyorum adam camdan kafayı uzatıp bana ne var lan ne el kol hareketi yapıyorsun diyor motoru arabanın önüne çektim hemen ileride 30 40 mt ilerde polis var kavşakta durumu anlatıyorum adam ters yoldan geliyor aha arabada orda motorda orda birde sanki haklıymış gibi camdan uzanıp nevar lan diye bağırıyor polisin verdiği tepkiye bak beyfendi böyle şeyler olabilir trafikte biraz daha sakin davranın diyor polise diyorum adam ters yoldan geliyor kural ihlali yapıyor bunun sakin olup olmamakla alakası yok. malesef böle sanada ok geçmiş olsun motosikletin hiç bir değeri yok trafikte var yada yoksun kimsenin umrunda değil
-
aynen öyle.. yapıcak bişeyin yok :/
[B]Hastalıktır, Zevktir motosiklet.. Kırmızı ışıkta durup yandaki arabayı süzüp, yeşil yandığında tozunu yutturmaktır motosiklet... ;)[/B]
-
-
Geçmiş olsun.Allah beterinden saklasın....
-
Avukata sormak tabiki en iysi ama imza atarken bilincim yerinde değildi iddasında bulunabilirsin. o polisle anlaştıysa sende doktorla anlaşabilirsin. akıl veren cok olur tabii, benim gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanda cok olur ama insan böyle haksızlık karşısında birşeyler yapmak istiyor. yanlış yönlendirme yaptıysam affola.
-
kendi motorcuma gittim durumu anlattım en az 4 bin lira gibi bir masraf çıkar dedi parça değişirsek dava açıcaz minibüsçüde aramış babamla görüşmüş ben size 1000 lira para vereyim demiş.Muhtemelen minibüsçü zaten en az haftada bir kaza yapıyorlar hepsi böyle değildir tabi ama el alışkanlığı olmuştur adamlarda polise para vermişler sanırım bu kadar suçsuzca ve tek suçlu bu adamken bu duruma düşmek gerçekten zorumuza gidiyor masrafında motorunda en önemlisi sağlığımda değilim yemin ederim bu adamların cezası ahirettemi arkadaşlar bi çoğuyla yanyana namazda saf alıyoruz sizcede böyle değilmi benmi yanlış düşünüyorum
-
HACKER_MuNcHeR adlı üyeden alıntı
kendi motorcuma gittim durumu anlattım en az 4 bin lira gibi bir masraf çıkar dedi parça değişirsek dava açıcaz minibüsçüde aramış babamla görüşmüş ben size 1000 lira para vereyim demiş.Muhtemelen minibüsçü zaten en az haftada bir kaza yapıyorlar hepsi böyle değildir tabi ama el alışkanlığı olmuştur adamlarda polise para vermişler sanırım bu kadar suçsuzca ve tek suçlu bu adamken bu duruma düşmek gerçekten zorumuza gidiyor masrafında motorunda en önemlisi sağlığımda değilim yemin ederim bu adamların cezası ahirettemi arkadaşlar bi çoğuyla yanyana namazda saf alıyoruz sizcede böyle değilmi benmi yanlış düşünüyorum
ilk önce geçmiş olsun kardeş bende senle aynı fikirdeyim ama benim fikrimi sorar san ? para teklifini kabul etme mahkemeye ver adamı. bu ona bi ders olsun. bir daha trafığe çıktıgı zaman motosiklet kulanıcılarına saygı gösterir. zaten öyle bir ülkede yaşıyoruz'ki kimse motosiklet kullananları görmezden geliyor.
-
yaw harbidem sol şerit yasakmı bize allah allah...ama anlaşılan yazdıkların gibiyse olaya münibüsçüyle anlaşılmış güzelll bi tezgah kurulmuş senide biraz paralı görmüşler 600 cc görünce yazmışlarda yazmışlar
-
Kardeşim içeriğini bilmediğin kağıda sen niye imza atıyorsun . Bilen birine niye danışmadın yada kendine geldikten sonra iyice okuyup imza atmadın .
Saygılar ...
[I]Ne kadar bilirsen bil anlatabileceklerin karşındakinin anlayabileceği kadardır [/I]
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler