Olayın oluştuğu şartlar : Kişi Ağva Şile arasındaki yolda 50-60 km ile ilerlemektedir, trafik orta yoğunlukta olup genelde tehlikeden uzak bir yapıda düşük hızında etkisi ile rehavet içinde gidilmektedir.
Sürücünün ruh hali : 1.seviye acemi , bugüne kadar ufak tefek korkmalar dışında düşmeyi başaramamış ve tam kazadan önce ulen bak bide düşmeyen motorcu olmaz derler ahanda düşmüyorum diye düşünür ve tempoyu arttırarak (sanrım adı ikarus sendromu diye geçiyor)
devam eder.
Ekipman durumu
Kask
Yazlık mont
Yazlık pantolon
Deri eldiven
Motobot ( çizme) Türk malı olduğu için reklam yaptım ;
Motosiklet : CBF 150 koruma demirleri ile birlikte
Olay anı :
Viraj sonrası yol daralacak tek araç geçişi kadar yer olacak levhaları (bir kırmızı bir beyaz gidiş geliş oku)
50 km ile viraja girilir , nasıl olsa karsıdan araba gelse de ben geçerim aradan motor bu borumu düşüncesi hakim
Birden köprünün üstünde bir kepçe tüm yolu kaplayıp geliyor , üstelik kullanan kişiler çok genç.
göz göze geliyoruz , iki alternatif var ya duramayıp kafadan gömeceğim , ya da motoru yatıracağım.
1 sn içinde refleksler motoru yatırma seçeneğine karar veriyor
arka freni kazıklayıp ön freni kitlemeden sağ tarafa motoru yatırıyorum asfalt üzerinde 3 mt sürüklenip çarpmadan duruyorum.
Olay sonrası :
Kepçe sürücüsü abi bişey var mı abi diye koşarken korkudan geberiyordu . Ayağa kalkınca yüzü güldü garibin. kendime baktım hasar gözükmüyor
motoru diktik marşa bastım kenara aldım oda tamam. Çocuk gözümün içine bakıyor .
Git abicim her şey normal diyorum .
sonra eve kadar sağ aynasız geliyorum...(Aynanın vidası gevşedi alet edevat olsa onu düzeltip devam edecektim.)
Hasar raporu:
Motor sağ ön karenajın ucu artık beyaz ve ufak bir çatlak var hava alışı arttı
koruma demiri ,siyah güzel durmuyordu , biraz metalik çizgileri oldu ama tek taraf yeter.
Eldivenin üst koruması törpülenmiş
Kaskın çenesinde iz var aynayı yerinden çıkaran benim kask. ( Allahtan yarım kask gibi bir enayilik yapmamışım)
Pantolon ve montta eser izler var. Pantolonu 2 hafta önce almıştım .
Bende sağ asfalta değen kısımda çarpma etkisi ile ufak bir tahriş var , başka da bir şeyim yok.
Not : bir süre izlediğim 2 süpersport ve bir CBF 600 den oluşan ekipteki her iki ss de
viraj almayı bilmiyorlardı , ben onlardan kat kat iyi viraj alabiliyordum ,
o şekilde nelerine güvenip çıkmışlar yola bilemyecem.
Saygılar sevgiler asayiş berkemal.