Gecmiş olsun yazın o yolda çok buna benzer kazalar oluyor ucuz atlatmışsın ilk ve son olur inşallah
Gecmiş olsun yazın o yolda çok buna benzer kazalar oluyor ucuz atlatmışsın ilk ve son olur inşallah
Geçmiş olsun dilerim bidaha kaza yaşamazsın. Kaza dedinde benimde olmustu ilkinde kendi tecrübezisliğimden. 50 veya 60 la giderken arabayı gördüm panikleyip durduramamıştım (tahmini 7,9 metrede) haliyle yan yattık korumaların sayesinde ufak hasarlarla atlattım.
İkincisinde ise sağıdan gittiğim hyundai minibüsün birden sağa dönmesiyle yolu daraltıp motorunda yan yatarak sağ ayağımı yere basarak yürümemdi, demem o ki kaza yapmadan tecrübe kazanılmıyor heleki ben kaza yapmam gibi sözler cok yanliş ister istemez trafiğin içersindeyiz neyin nerde nezaman olacağı belli olmuyor.
Eyvallah metahan , sen dediydin diyorum .
Artık iğne adaya ekim gibi gideriz. sana bir yemek sözüm var . Senin de bana yol
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:32 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:30 PM ----------
yok eşeklik benim adam ne yapsın o yolunda gidiyor
GeçmiŞ oLsn Allah beterinden saklasın ..
Drumist... Gerisini Sen Anla.. --İSTANBUL / KücükÇekmece ! SuperKıng 110-2 Cup 06 [ 34 EJ 0734 ] [ EDİRNE UzunKöPRü ] Lüü x) bilal___@windowslive.com
Buraya tek yazma sebebim ben bir hata yaptım belki benim gibi birkaç acemi okurda benim yaptığımı yapmaz, Allahtan başıma birşey gelmediki , rahat rahat yazabildim. Aksi durumda yazamadığım mesajım şöyle de olabilirdi.
Yüksek hızla virajı alamayan motor kepçeye çarptı,
ya da yüksek hızla virajda düşen motoru arkadan araba ezdi.(hıza dikkat 220 degil 50)
Allah göstermesin. kimseye .
Az eşeklik çok keyif olsun 1 saatlik yolu 1,5 saatte alın tabelaları doğru okuyun ne diyorsa yapın , düşünce neden dikildiğini anlamak ( herks nedir bilirde uymaz) biraz meşakkatli oluyor.
Benden söylemesi.
Ha bu arada yeni yetme değilim 33 yaşındayım , tecrübesizlik sadece motorda .
Hadi herkese geçmiş olsunlar için teşekkürler
Saygılar Sevgiler
geçmiş olsun , alınması zor bi karar ama fazla zararlı bi sonuç olmamış.
Allah tekrarını göstermesin
Geçmiş olsun......
Aynı olayı yaşasaydım, motorumdan daha fazla hasarı o kepçeyi sürenlere verirdim.... SAbırlıymışsın...Hadi ya daha süratli olsaydın?... Allah korusun....
Aslında o kepçeyi onlara verenin ifadesini almak lazım... Hata kepçede demiyorum ama sonuçta kepçe... Geldiğini görüp durması an meselesi... Çabucak durabilirdi..Demekki dikkatsiz kullanıyor.. Genç olması buna delalet...
İlerisini görmediğimiz ya da bilmediğimiz yolda çok dikkatli olunması gerektiğiniz ifade eden bir konu olmuş...Paylaşımın için teşekkür....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Yanlış anlatmışım sanırım ,
Sorun kepçenin duramaması degil , kepçenin köprüyü kaplayarak geçmesi kaçacak yerim kalmaması ,
Virajdan hemen sonra köprü ,yapacak hiçbirşey yok , adama kızamadım. Kanun adama orda gitme izni vermiş ben ne yapayım. Otobüste olsaydı durum aynı olurdu hatta otobüs duramazdı .Kepçe taş çatlasa 30 la gidiyordu.
büyük geçmiş olsun,umarım en kötüsü bu olur ve sadece anı olarak kalır.korumasız motora binen arkadaşlarada bir ders niteliği taşıyor cümlelerin.paylaştığın için teşekkürler.unutmayın bir dizlik bile hayat kurtarıyor
hayat şansa bırakılacak kadar uzun değil
Büyük geçmiş olsun, Allah beterinden korusun. Ben de yaklaşık 4 saat önce keskinliğini farkedemediğim viraja hızlı girmem nedeniyle kaza yaptım. Yerde 6-7 metre kadar sürüklendim. Motor önde ben arkada iyi sürüklendik. Gerçi motor bir de takla attı. Korumalarım sayesinde ucuz atlattım. Motor pert oldu sandım ama nanılmaz sağlammış. Ayrıntıları sanırım yarın bir konu açarak yazacağım. Şu anki ruh halim uygun değil. Tartışılması, paylaşılması gereken şeyler var her kazada olduu gibi.
Sanada geçmiş olsun , valla ben daha önce düşmedik bisiklet , ağaç , dağ tepe bırakmadığım için , pek psikolojim bozulmadı . Ama yolun kalan kısmında kendime baya bir saydırıp , sorgulama imkanım oldu .
neyse
kaskım olmasaydı çenem kırılırdı
eldivenim olmasaydı elimin tarağı baya bir hırpalanırdı
pantalonum olmasaydı muhtemel yarın yara yüzünden işe gidemezdim
botlar sayesinde ayağım motorun altında ezilmedi.
Bide eğitim alıp bol okumanın ve pratik yapmanın faydasını gördüm sanırım vücut doğru refleksi verdi kurtuldum.
Kalanı da Allah korudu diyebiliriz.
İy igeceler
Öyle guzel anlatmissin ki insanin, ulem bir kaza daha yapsa da gelip burda baslik açsa diyesi geliyor.
Gerçekten ucuz atlatmissin.
Kepçeye kitlenip direk uzerine de gidebilirdin.
Kepçe hayvan gibi geliyor olabilirdi.
Kepçe yerine bir kamyon hayvan gibi geliyor olabilirdi.
Biraz sans, biraz kafani kullanman sayesinde, topigi kendin açtin.
Yoksa muhtemelen yarin senin yerine duyan baska bir arkadasimiz açacakti.
Kaskin çenesinin aynaya vurmasi çok enteresan geldi bana.
Yere yatarken mi vurdu acaba?
Bir sorum daha var.
O kepçe tek basina mi yol aliyordu?
Onunden arkada buyuk bir araç oldugunu isaret eden, oncu araç yokmuydu?
Yoksa sen mi fark etmedin?
Bunu Turkiye'de yol guvenligi meselesinin açilimini yapmak için soruyorum.
Buyuk geçmis olsun.
Basta yazdigimi ciddiye alma,umarim son kazan olur.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
büyük geçmiş olsun ama motoru kaldırıp eve gitmeni biraz eleştirmek istiyorum;
bak o çocuk belki yarın o kepçeyi o yolda tekrar sürebilir önemli olan ayna değil başka birinin daha canının yanmaması
sana birşey olmaması başka birinin bu kadar ucuzz kurtulacağı anlamına gelmez
çocuğun iyi niyeti birşeyi değiştirmez
''cehenneme giden yol iyi niyet taşlarından yapılır''
olayın polise intikal etmesi gerekirdi!!!
:pl: [COLOR="Red"]Gimme fuel[/COLOR] !!! [COLOR="Blue"]Gimme fire[/COLOR]!!! [COLOR="Red"]Gimme that which I desire[/COLOR]!!! :pl:
adı üstünde u[B][COLOR="Blue"]M[/COLOR][/B]u[B][COLOR="Blue"]T[/COLOR][/B] :queen:
[COLOR="Red"]makine mühendisliği 4 sene kaldı[/COLOR]
Kepçe dediğim buralarda çok bulunan Traktör gibi yollarda gezebilen lastik tekerli araçlar ve sanırım kanunen yollarda gidebiliyor. En azından her yerde görüyorum.
Aynaya vurma meselesi kaza öncesi hızlı giderken ani fren ile öne doğru eğildim , ardından zaten motoru yatırdığım için pek kontrol falan kalmadı , Motoru bir süre bırakmadığımı hatırlıyorum o sırada çarptığımı zannediyorum .
Motoru bırakmamam iyi olmuş söylenene göre , motor hızını yola sürterek attıktan sonra ben sadece yerde 50 cm falan sürünmüş oldum. Kaskta ufak bir leke gibi bir iz kalmış o kadar.
Vuruş anını hatırlıyorum , o masum ayna kafasını bile kırabilir , çokta motoru dost bilmemek lazım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:58 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:54 AM ----------
Polise intikal edecek bir durum yok , dağın başına polis falanda gelmezdi o saate hele ramazanda mümkün değil.
Kullanan kişilerin yaşının küçük olması derken 15 yaşında değil, daha çok 18 yaşlarında yeni yetme şoförlerden gibi , Gerçi iş makinası kullanma yaşı kaçtır bilemem .
Bir taraftanda bakarsak suç daha çok bende , şikayetçi olunacak bir durumda yok , hasar çok az , bende de bir sorun yok . Zaten adamın aklı alındı hatta git dedikten sonra bir süre kenara çekip benim gitmemi bekledi. Yani o çocuklarda kötü niyetli değillerdi. Polis gelse bir şey olmaz bide üstüne iki tarafada cezayı yazar gönderirdi.
Gecmiş olsun. Ya korumaların olmasaydı... Düşünmek bile istemiyorum
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
geçmiş olsun son olur umarım güzel bi tecrübe olmuştur ama hep kendi kendime şunu sorarım eğer çarpmıycaksak motoru yatırınca daha geç durmaz mıyız hemde hızımız 50 km iken ?
İki kişinin bindiği motor değildir.
Geçmiş olsun ,geleceği olmasın.
Dilin söylediği veya kalemin yazdığı bütün üzücü kelimelerin içinde en üzücüsü şudur,KEŞKE"
Geçmiş olsun genelde kaza sonrası insanlar tüm detayları hatırlamakta zorlanır ama sizde tam tersi,resmen kara kutu gibi kayıt edip kaleme dökmüşsünüz.Umarım son kazanız olur.
"SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
geçmiş olsun en kötüsü bu olsun amann tikat 1 saiyeyin telafisi yok
OTOBÜSCÜ DEYİLİZKİ HOSTESİMİZ OLSUN
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)