Merhabalar,
Çok uzun araştırmalar sonucunda eleye eleye karar verip 2006 Model 24,000 km de Gri renk Fazer 600 aldım. Dün noterde devrini tamamladık.
Bu arada Noter fiyatını duyunca veznedeki bayanı öpesim geldi. Noter satışı 180 lira tuttu ! Ben 250 lirayı gözden çıkarmışken ve bütçeyi buna göre ayarlamışken cidden sevindim. İki ay önce YBR için 170 lira ödemiştik, neden bu kadar ucuzladığını anlamadım. Açıkcası çokda üstünde durmadım Ama bayanın verdiği bilgi; vergilerin oldukça düştüğü yönünde. Bu aralar motosiklet almayı düşününler için sevindirici bir haber.
Fazere daha önce artçı olarak binmiştim, fakat kullanma fırsatım olmamıştı. Daha önceki motosikletim CBR 125'i 15.000 km, F650 yide 1.500 km kadar kullandım. Bu motorlardan sonra Fazer bana biraz güçlü geldi. Düşük devirlerde güçsüz kalıyor eleştirisi sanırım benim için geçerli değil. 6. Vitesde 90 la giderken gazı açtığınızda gayet kararlı bir şekilde ivmeleniyor. Henüz motoru tanıma aşamasında olduğumdan 8.000 deviri geçmedim.
En kısa zamanda yağını değiştirmeyi düşünüyorum. Aldığım arkadaş 20.000 de değiştirmiş. Kitapçıkta 10.000 km yazıyor ama ben baskı balatayıda kontrol etmek istediğimden biraz erken değiştirmeyi düşünüyorum. Honda ve BMW'den sonra debriyaj inanılmaz sert geldi. Ama kronik bir problem olduğu ortada. Tek sıkıntım baskı balata, gaz kesip tekrar verdiğinizde motor sanki debriyajı sıkıp bırakmışsınız gibi tepki veriyor. Tekrar gazı verdiğimde arada bir boşluk olduğunu hissediyorum. Baskı balata fiyatlarını bilen var mı ?
Neyse çok uzattım