Bugün saat 18.00'da yola çıkmayı planlıyordum. 17.00 gibi karnım acıktı; yemek yerken içime kötü bir his doğdu. Ben henüz çok acemiyim. Motorum 950 kmde. Yani Merter-Maltepe arası benim için şu an uzun bir yol. İçimdeki kötü hissi ona yormak istemedim ama başka bir şeye de yoramadım. Yemeğimi yedim garaja gittim motorumu aldım. Benzinciye uğradım lastiklerin havasını kontrol ettim bir ıslak mendil aldım güzelce sildim motorumu. Sonra sahile çıkmak için Merter yanyoldan sahil sapağına döndüm. Bilenler bilir Veliefendi yolunda sağdan adliyeye doğru bir yokuş çıkar. Ben Veliefendi yolunda sağ şeritte 60-70 km hızla giderken bir Hyundai Accent adliye sapağını geçerken ordan döneceğini farkedip (bunu sonra kendisi söyledi ve suçu kabul etti.) sinyal vermeden orta şeritten aniden en sağa o sapağa kırdı. Kırdığını farkettiğim an kornaya ve hemen frenlere asıldım. Frenleri kitlememeye çalışarak o limite kadar fren yaptım ancak yetmedi aracın sağ arkasından çarptım. Çarpmamla motor yattı ben düştüm ve yaklaşık 15-20 metre asfaltta sürüklendim. Hemen kalktım üstümü başımı kontrol ettim motoru stop ettim. Montumun sol tarafı baya yıpranmış ve asfalttan dolayı simsiyah olmuş. Sol dizlik ve kaskımın sol üst tarafı çizilmiş. Sol eldivenim yırtılmış. Sağ tarafımda hiçbir şey yoktu. Hep sol tarafımda sürüklenmişim. Çarpan adam hemen geldi iyi misin bir şey var mı diye sorduktan sonra sen suçlusun dedi bana. Onu diyince ben deliye döndüm pek fazla bağırmamaya çalışarak adama suçunu anlattım. Adam en sonunda tamam kardeş haklısın hata benim dedi. Tutanak tuttuk, tutanağa adamı suçlu gösteren şekilde yazdık ve imzaladık.
Motorumun sol arka grenajı kırıldı. Debriyaj maneti neredeyse tam sıkılı hale geldi ve yamuldu. Vitesler zor geçiyor. Emin olmamakla beraber sanki gidonun sol kolu biraz yukarı kalktı. Bir de üst koruma demiri eğildi. Ama üst koruma demiri olmasa motorun halini düşünmek bile istemiyorum.
Allaha şükür ki bende hiçbir ağrı sızı yok. Kaskım, montum, dizliklerim, eldivenlerim, belliğim hepsi üzerimdeydi. Bunlardan herhangi biri olmasa olmayan yerim yaralanacaktı. Full korumanın etkisini bizzat tecrübe etmiş oldum.
Usta bir motorcu olsa belki kazayı kurtarabilirdi ama ben yapamadım. Honda'nın eğitiminde söyledikleri tek bir şey var. "Motor nereye bakarsan oraya gider." Benim gözlerim o anda arabanın sağ arkasına kilitlendi ve oraya gittim. Eğer bende dönmeyecek olmama rağmen o sapağa kırsaydım kazayı kurtarabilirdim ama olacağı varmış diyorum şu an. En büyük kazam bu olsun.
Son söz abilerim, kardeşlerim full korumasız bakkala bile gitmeyin. Böyle dikkatsiz sürücüler yüzünden ne olacağı hiç belli olmuyor.
Saygılar..