Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Temdeki Korkunç Kaza

REKLAM ALANI
    ugurapay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HYOSUNG GV250
    Allah rahmetmet eylesin aillelerinede Allah sabırlar versin
    Ne olacak Bu Türkiye nin ve Tekstilin Hali http://www.apaydinmakine.net

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Sanlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    Diyecek çok birşey yok! Bu ne ilk ne son... Allah rahmet eylesin, Geride kalanlara sabır versin...
    Yollarda Motorcunun Motorcudan başka Dostu Yok!

nigdeli48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    allah rahmet eylesin.tum sevenlerine bas sagligi diliyorum.

lutfen yavas kullanalim araclarimizi veya motorsikletimizi.hiz kurallarina uyalim.cunku hiz kurallari kafadan uydurulmus birsey degildir.

allah kimsenin basina vermesin boyle aci olaylar.
    Rüyaları gercekleştirmenin en iyi yolu UYANMAKTIR

Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabır versin. Anlayamadığım nokta herkesin son derece emin olduğu noktanın kaza esnasında motorsikletin hızının 270 km/saat olduğu. Bu nasıl tespit edilmiş, her zaman olduğu gibi abartmaktan kaçınmayan medyamızın bir kehaneti mi? Bence gerçekten önemli bir ayrıntı çünkü çevremiz, şuna bak 270 km hızla gidiyorlarmış belliydi böyle olacağı, diyecek insanlarla dolu.

salih425 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    allah rahmet eylesin sevdişklerine ailesine sabır versin başımız saolsun

Motosikleti
    Suzuki AN 125
    normedson Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabır versin. Anlayamadığım nokta herkesin son derece emin olduğu noktanın kaza esnasında motorsikletin hızının 270 km/saat olduğu. Bu nasıl tespit edilmiş, her zaman olduğu gibi abartmaktan kaçınmayan medyamızın bir kehaneti mi? Bence gerçekten önemli bir ayrıntı çünkü çevremiz, şuna bak 270 km hızla gidiyorlarmış belliydi böyle olacağı, diyecek insanlarla dolu.
    Allah rahmet eylesin, günahlarına kefaret olur inşallah bu buyuk acıları..

Bu bilgiler ne yazık ki doğru, çünkü grup halinde bir seyir var anladığım kadarı ile çeşittli motorsiklet forumlarında bu bilgileri kendi arkadaşları vermiş...

Allah rahmet eylesin ne söylesek faydasız artık. olay kendis söylüyor zaten herşeyi..

reiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    allah ramet eylesin

Motosikleti
    yeni vespa GT 200, eski vespa Px 150
    Allah rahmet eylesin, sözün bittiği bir yer,...270 km ne demek...geride kalanlara sabır

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    vahim bir kaza. Allah kalanlara sabır versin
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Ruhları şad olsun.

mgu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı yuzucu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hatta belkı de her topic altında sabıt kalan bırer mesaj da bulunmalıdır. kımden, neyden cekınıyorsunuz ? aılesınden mı ? bırakın bu lafları.

2 tane gencecık can gıtmıs. bır kazadır oldu, denmez. denmemelı.

neden bız hatalarımızın ustunu ortuyoruz? ders almamak ıcın elımızden gelenı yapıyoruz ?

aılesı mı okuyacak. okusun. ama kımın aılesınden cekınıyoruz ? surucunun mu yoksa artcının mı ? artcının aılesı sankı dusunmedı mı bu hızın felakat oldugunu?
    ıcten ıce ( belkı de acık acık ) surucu yasasaydı ( keske ıkısı de yasasaydı ) ona sormayacak mıydı " sen bızım kızımızı bu hızla tasımaya nasıl cesaret edersın " dıye ?

270 km/h arkadaslar. hadı abartılmıs olsun. 200 olsun dıyelım. 200 km ıle gıdılecek bır yol var mı bu memlekette ? 200 ıle bır arabada bıle seyahat edecek yol var mı ?

bu hız pıst hızıdır. hangı kara tasıtı olursa olsun, bu hız ılla kı bır pıstte yapılmalıdır eger yapılacaksa. ıstedıgınız kadar frenlerınız kalıtelı olsun. bu hız pıstte yapılmalıdır hem de 30 yıllık alaylı surucu bıle olsanız, profesyonel egıtım almıs bır surucu ısenız yapılmalıdır ancak.

surus guvenlıgının olmazsa olmazı fızık kanunlarıdır. tabıı kı ardından dıkkat, reflex ve hatta belkı sans da surus guvenlıgı ıcın elzemdır ama ılk husus fızık kanunlarına uymaktan gecer. 270 km ıle gıden bır kara tasıtının yere temas eden lastık yuzeyı azalır. tutunma azalır. durma mesafesı ( ustundekı agırlıkla dogru orantılı olarak ) artar. bu ıster bır porsche olsun ısterse ultra super düper motorsıkler, bu bır fızık kuralıdır.

bunların yazılacagı yer da burasıdır. okunsun kı ders alınsın. yenı baslayan kısılerden 1 tanesı bu yazıyı hatırlarsa 150yı gectıgınde ve frene basarsa bızlerı okudugunu hatırlayıp ; ıste o zaman neden yazmamızın gereklı oldugu ortaya cıkar. hıcbır zaman bılemeyız tabıı kı o frenı yapan kardesımızın bızı hatırlayıp, okuduklarını hatırlayıp frene bastıgını ama amacımız bılmek degıl kı; gostermek, paylasmak ve eger yapabılıyorsak egıtmek olmalı.

acılı aılelere ve bu kardesımızın sevenlerıne bas saglıgı dılerım. mekanları cennet olsun.

saygılarımla
    Kesinlikle katılıyorum ...
    Allah rahmet eylesin

Motosikleti
    R1150RT
    Allah rahmet eylesin her ikisine de. 270 cokmus ve bence tam da burada ozellikle soylenmesi gerekir ki olayin sicakligi ile hiz yapmayi kendilerince yasam felsefesi ( nasil bir felsefe ise) getiren kisiler kendilerini rahatlatacak bir arguman olatrak bariyeri, yolu, 4 tekeri kullanmasin sorumluluklarinin bilincinde olsunlar. 2 ailenin yuregi yanmis baskalarinin yanmasin bari. Pistlerin sayisinin artarsa enerjiyi bosaltmak icin firsat olur halka acik yollarda hiz tutkusu tatmin edilmeye calisilmaz belki de. Iyi ki karsidan gelen bir arabaya vs de carpip daha buyuk bir felakete sebep olmamis 270 le gitmek tum diger insanlara yapilmis bir haksizliktir baskasinin hayatina kasittir en azindan. Arkanda insan tasirken bu hizlara cikan insanlarin aklinda suphe ederim ben. Git dagcilik yap, kisisel risk al adrenalinini yukselt o yoklda insanlar aileleri ile yolculuk ediyorlar kimin ne hakki var bu insanlari riske sokmaya, sonra motorcular sevilmiyor ozellikle sikistiriliyor vs demesin kimse boyle kendini bilmezce hiz yapanlardan dolayi mutedil motor kullanicilari da zan altinda kaliyor ve hatta uzerlerine suruluyor sikistiriliyor vs vs. Simdi takkeyi onune koyup dusunme zamani.
    A.S.A.
    :pr:

kıllıtarkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ALMAYACAĞIM!!!!!!!
    çok üzücü be
    allah sevdiklerine sabır versin
    [FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::

efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1_8
    270 'in çok olduğu konusunda hem fikirsek,taziye mesajlarıyla devam edelim....

SAYGILAR
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

aargh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Tuono 660 Factory Dark
    Çiğdem başka bir motosiklet grubundan tanıdığım, sevdiğim bir arkadaşımdı. Hayat dolu, cıvıl cıvıl birisiydi. Onu yüzyüze tanıyanlar için bu elim kaza gerçekten de büyük yıkım...

Söyleyecek pek fazla şey bulamıyorum. Mekanın cennet olsun Çiğdem...
    Seni asla unutmayacağız!
    Hepimizin başı sağolsun.
    = = = Be Aprilia racer! = = =

retox70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Allah Rahmet eylesin ..
    Eski Bir XX sahibiyim,çok güçlü ve güvenli bir makinedir ama 270 le hata yaparsan direk game over yani,ben 295-300 lü hızlar gördüm ama önüme bir km bir çizgi çekmiştim her seferinde.o çizgiye giren olursa hemen gaz keserdim öyle arabaların arasında 270 le geçmek akıl karı değil,1 yaparsın 5 yaparsın ama sonunda patlarsın .Allah ailelerine sabır versin.Rahmetli Necdet Abiden sonra (motorlarımız ikizdi,egzostlarımızı karşılaştırırdık sık sık bende Vance and Hines onda da Akropoviç vardı yanılmıyorsam)ve birde bacağımı kırdıktan sonra bıraktım artık.Ölenlere rahmet,Kalanlara Allahtan şifa diliyorum.
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.

Motosikleti
    125 kt gerisi hikaye
    içim cız etti allah ailesine sabır versin rahmetle yatsın

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kanuni Racer 200 // Northwing SLR 150
    Allah rahmet eylesın fakat yukardada yazıldıgı gıbı dıkkatımı cektı 270km hız ? bu kım tespıt ettı bana soyleyebılırmıs sacma sacma yorumlar 270 offf ikiyüzyetmişmiii 270le kesın olur bune ya 270 kım gordu bunu 3.bi artcımı wardı omu soledı yada vahiymi geldi 270dıyen kısıye yada vurdugu arac surucusumusu tespıt etmıs 120 ıle gıttıgıme gore carpma hızı carpı dusme hızı esıttır benım hız falan faan sacma sapan ısler 2kısı vefat etmıs sız nelerden bahsedıyosunuz bole yorum yapıcak olan yapmasın parmaklarınızı burda 270le kesın olur dıyecegınıze kadar bır fatıha okuyun arkalarından o yeter .....

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    270 değilde 150olsa ne olur. 150km/h ile düşüp kaç kişi hayatta kalmış. Kimse kendini kandırmasın. Geçmişte çalıştığım fabrikanın müdürünün basına gelen olayı hatırladım şimdi. Bu adam ailesiyle eve donerken gece saatinde ne olup bittiğini anlamadan arabaya bomba gibi birşey çarpmış karşıdan (bu şekilde anlatıyorlar) onden arabanın ortasına kadar dağılıyor araba. Megerse carpan bir motosikletli imiş tahmini 180km hızla gelmiş karsıdan. Bu motorcularda bir partiden çıkmışlar alkollü olarak. bunları goren insanlarda tahmin etmişler bunların kesin bir kaza yapacağını ve yapmışlarda. Soylememe gerek yok motor sürücüsü de artcıda ölmüşler. Ama olan o müdürün çocuğuna olmuş. minicik 3-4 yasında çocuğun yuzu parçalanmış. Bir sürü estetik operasyon gecirmiş. Ozetle demek istediğim su: Trafikte sadece kendimizden sorunlu değililiz. yüksek hızda gidiyorsan baskalarının da hayatını tehlikeye atmış olursun kendininki ile birlikte!!

Motosikleti
    Artık Yok...
    Alıntı StoneOfDeath adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah rahmet eylesın fakat yukardada yazıldıgı gıbı dıkkatımı cektı 270km hız ? bu kım tespıt ettı bana soyleyebılırmıs sacma sacma yorumlar 270 offf ikiyüzyetmişmiii 270le kesın olur bune ya 270 kım gordu bunu 3.bi artcımı wardı omu soledı yada vahiymi geldi 270dıyen kısıye yada vurdugu arac surucusumusu tespıt etmıs 120 ıle gıttıgıme gore carpma hızı carpı dusme hızı esıttır benım hız falan faan sacma sapan ısler 2kısı vefat etmıs sız nelerden bahsedıyosunuz bole yorum yapıcak olan yapmasın parmaklarınızı burda 270le kesın olur dıyecegınıze kadar bır fatıha okuyun arkalarından o yeter .....
    arkadaşım cehaletini başka yerde göster burda gösterme

okumamışsın konuyu bilmeden cahilce yazıyorsun olay motogp çıkışı oluyor moto gp çıkışı onlarca motorcular gruplar halinde istanbula dönüyor bu arkadaşında mensup olduğu bir grup var ayrıca bu arkadaşın arkasından gelen gruplarda var kazaya şahit olan birebir gören kişiler...

birazcık takip mesafesi bilgin varsa ehliyet sınavına girmişsen varsa ehliyetin orda öndekinin basitçe hızını tespit etme yöntemini öğretirler bilmen gerek çok zor değildir bilmiyorsan aç kitap kurcala oku.. kazaya tanık olan grupdaki arkadaşlar ortalama hızlarına göre takip mesafesi ayarınıda yaparak rağmetli arkadaşın hızını tespit etmiş zira kaza olurken tam arkasında az kalsın kaza yapıcak son anda kurtaran bir arkadaşda var oda 270 dedi bu insanların hepsi yanılıyorda bir senmi bilicen gerçekleri...

5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)