Off of gene hız gene ölüm..
Ailesine sabırlar diliyorum..
Off of gene hız gene ölüm..
Ailesine sabırlar diliyorum..
arkadaşlar bazı arkadaşları anlamakda zorluk çekiyorum resmen göz göre göre yeni başlamış yada motora hevesli arkadaşlara ecel bileti kesiyorlar şurda yazdıklarıyla
270 km gibi astronomik bir hızı göz ardı edipde nasıl olurda bariyere yada yoldaki arabalara suç atabiliyorsunuz..
takip mesafesi denen bir şey vardır tarama mesafesi denen bir şey vardır bunu bilmekde yapmakda motorcunun görevidir..
arkasında insan varken her ne amaçla olursa olsun bir insanın başkasının canını emanet taşırken tam aksine hiç sürat yapmadan o arkasındaki insanı kutsal bir emanetmiş gibiki hayat en kutsal bize verilmiş şeydir ve o insan o hayatı sana emanet ediyorsa senin değil 270 60 ile gitmen gerekir...
KEndinizi sorgulayın lütfen...
Duygularınızı sorgulayın....
Sonrada bi düşünün,bunları tartışacağımız konu burasımı.....
Haklı değilsiniz,haksızda değilsiniz,ama yeri burası değil....
Lütfen birilerini bilinçlendirmek istiyorsanız,bariyerlerin kaç km de ne kadar zararlı olduğuna dair bi konu açıp tartışabilirsiniz...
[I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]
hiç okumadım varsayıyorum
iki yüz yetmişş
Ailesi de okusa başkaları da okusa yazacağım...
270..... Tek kelimeyle yazık....
Kaybettiğimiz arkadaşımıza da
Motoru kullanan arkadaşımıza da
Annelere baba larada, Ve onların verdikleri emeklere de..
Tek kalime ile Yazıkkkkkk.....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
ben ilk sayfada taziyemi bildirdim üzgün olduğumuda söyledim
bir şeyin peşinde yada tartışma konusunda haklı yada haksız çıkma peşinde de değilim sonuçda bu vukaat olmuş..
sadece konuyu bilirimki her zaman başından okumaya üşenicek arkadaşlar olucakdır olayı yanlış algılayıp bilgilenmesinler diye arada böyle bir hatırlatma yazma gereği duydum..
ilerki sayfalarda gene gerekirse gene yazarım bu bir bilgilendirmedir tartışmak için yazılmış bir şey değildirki biri benle tartışmaya girse burda tartışmam zaten yeri değil onun bilincindeyim..
Allah sabır versin yakınlarına, bizede nefsimize hakim olmayı, hız yapmakta hem kendimizi hem çevredeki insanların hayatıyla oynamaktır...
...
Yazılanları okuyunca hayatını kaybeden arkadaşımızı tanıdım maalesef.
HyosungFanClub toplantılarında tanışıp sohbet etme fırsatımız olmuştu Çiğdem arkadaşımızla. Hatırlayan arkadaşlarımız vardır, Akileos söyleyince hatırladım; "Confident" nickiyle üyeydi motosiklet forum sitelerine.
Çok üzüldüm; insanın yüz yüze gördüğü birinin daha genç yaşında motor üzerinde hayatını kaybettiği haberini alması çok acı. Hem de böyle feci bir şekilde.
Bu kaçıncı ve son da olmayacak anladığım kadarıyla.. Lütfen biraz daha dikkat arkadaşlar.
Allah rahmet eylesin, sevenlerine sabır versin..
Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.
Dağda üç beş koyun sürüsü, Tutturmuş bir kürdistan türküsü, Almış bayrak diye bir masa ötüsü, Satsan beş para etmez ne dirisi ne ölüsü. Soysuz olan sensin, toprak senin neyine, İte itlik yapıp kafa tutma beyine. Duy ulan soysuz!! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!
ALLAH cc Rahmet etsin .Mekanları Cennet olsun...
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
motorun kullanıcısı volkan abimizde salı sabaha karsı hastanede hayatını yitirmiştir.. basımız sagolsun tekrardan cok üzücü bir durum ..
..................
allah rahmet eylesin yakınlarına başsağlığı dilerim
[B][I]iki teker hastalığında bünye tedaviyi reddediyor.. !!![/I][/B]
Cok yazik, diyecek birsey yok. Allah iki arkadasimizada rahmet eylesin, mekanlari cennet olsun..
hatta belkı de her topic altında sabıt kalan bırer mesaj da bulunmalıdır. kımden, neyden cekınıyorsunuz ? aılesınden mı ? bırakın bu lafları.
2 tane gencecık can gıtmıs. bır kazadır oldu, denmez. denmemelı.
neden bız hatalarımızın ustunu ortuyoruz? ders almamak ıcın elımızden gelenı yapıyoruz ?
aılesı mı okuyacak. okusun. ama kımın aılesınden cekınıyoruz ? surucunun mu yoksa artcının mı ? artcının aılesı sankı dusunmedı mı bu hızın felakat oldugunu?
ıcten ıce ( belkı de acık acık ) surucu yasasaydı ( keske ıkısı de yasasaydı ) ona sormayacak mıydı " sen bızım kızımızı bu hızla tasımaya nasıl cesaret edersın " dıye ?
270 km/h arkadaslar. hadı abartılmıs olsun. 200 olsun dıyelım. 200 km ıle gıdılecek bır yol var mı bu memlekette ? 200 ıle bır arabada bıle seyahat edecek yol var mı ?
bu hız pıst hızıdır. hangı kara tasıtı olursa olsun, bu hız ılla kı bır pıstte yapılmalıdır eger yapılacaksa. ıstedıgınız kadar frenlerınız kalıtelı olsun. bu hız pıstte yapılmalıdır hem de 30 yıllık alaylı surucu bıle olsanız, profesyonel egıtım almıs bır surucu ısenız yapılmalıdır ancak.
surus guvenlıgının olmazsa olmazı fızık kanunlarıdır. tabıı kı ardından dıkkat, reflex ve hatta belkı sans da surus guvenlıgı ıcın elzemdır ama ılk husus fızık kanunlarına uymaktan gecer. 270 km ıle gıden bır kara tasıtının yere temas eden lastık yuzeyı azalır. tutunma azalır. durma mesafesı ( ustundekı agırlıkla dogru orantılı olarak ) artar. bu ıster bır porsche olsun ısterse ultra super düper motorsıkler, bu bır fızık kuralıdır.
bunların yazılacagı yer da burasıdır. okunsun kı ders alınsın. yenı baslayan kısılerden 1 tanesı bu yazıyı hatırlarsa 150yı gectıgınde ve frene basarsa bızlerı okudugunu hatırlayıp ; ıste o zaman neden yazmamızın gereklı oldugu ortaya cıkar. hıcbır zaman bılemeyız tabıı kı o frenı yapan kardesımızın bızı hatırlayıp, okuduklarını hatırlayıp frene bastıgını ama amacımız bılmek degıl kı; gostermek, paylasmak ve eger yapabılıyorsak egıtmek olmalı.
acılı aılelere ve bu kardesımızın sevenlerıne bas saglıgı dılerım. mekanları cennet olsun.
saygılarımla
Allah rahmet eylesin. Bir anlık hatanın sonuçları. Sürat felakettir diye boşuna söylemiyorlar.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
Allah rahmet eylesin....
Mekanları cennet olsun ....
Lütfen biraz daha dikkat .....
Kangren olmuş tüm kollara adanmıştır.
Eğer bir yıl sonrasını düşünüyorsan, bir tohum ek. Eğer on yıl sonrasını düşünüyorsan, bir ağaç ek. Eğer yüz yıl sonrasını düşünüyorsan, insanları eğit.
Allah Rahmet Eylesin.. Tartışmayı bir kenara bırakalım lütfen..
PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
"www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR
Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabır diliyorum.
Lütfen motor kullanırken biraz daha sorumlu olalım arkadaşlar.
Herşey yeniden yollarda olabilmek için...
% 1000000000000000 katılıyorum size. 270 km/h ne demek? Tek başına olsa anlarım (ki yine de çok gereksiz ve riskli), ama motosiklet bu. Artçının canı kullanan kişiye emanet. Çok yazık gerçekten. Allah rahmet eylesin her iki arkadaşımızı da ne diyim... Göz göre göre gelmiş ölüm. Ailelerine sabırlar diliyorum...
Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)