Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Kaza Yaptım

REKLAM ALANI
    teknoali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tudey Gsr pcx
    Alıntı umutus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle çok geçmiş olsun Ali, yalnış hatırlamıyorsam ilk açtığın modifiye başlıklarından biriydi.. Korumaların ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştik diğer arkadaşlarla ve sende bunu erkenden farketmiş, korumalarını almışsın, bu konuda teşekkür ederim.

Diğer konu ise adı üzerinde kaza, bazen bizim bazende karşıdaki insanların dikkatsizliğinden kaynaklı oluşan felaketler, ucuz atlatmışsın yinede ama bundan sonraki yolculuklarında daha dikkatli olmanı sağlıyacaktır. Büyük motorcuların bir sözü vardır; "Hiç düşmemiş motorcu yoktur, henüz düşmemiş motorcu vardır" diye.. Tecrübe dediğimiz olay birazda buna dayanıyor, düşerek kalkarak daha uzun kmler yaparak ustalaşacaksın. Ustalaştığın taktirde daha güzel ve pahalı motorlarla kaza yapma riskini en aza indirgemiş olursun.

Motosiklet üzerindeki masrafları kafana fazla takma, çalışır bir şekilde telafi edersin.Ve unutma hayallerini süsleyen Hayabusa bile senin kaybettiğin bazı şeyleri asla geri getirmeyecektir. Bu sefer ki senden ricam biraz daha dikkatli olman.

Son olarak burada ki abilerinin sözlerini yabana atma 2 tanede yakışıklı ayna al motoruna
    öncelikle Sağol .Evet abi sen hatırlıyorsun , o zmnlar kask takacağım pek aklıma gelmezdi . Çünkü takmamıştım.

Aynalarıda almaya gerek yok tekrar. Zaten öbürküler sıfır bi şekilde duruyo tekrar takacağım.

Alıntı Deli Çerkes adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun Ali ,Allaha şükür kendinde kalıcı bir hasar olmamış. genç olduğun için oluşan yaralar'da çabuk iyileşir. bundan sonrada motor sürüş tekniğin değişecek ve çok daha dikkatli kullanacaksın. ( değil mi? ) , hazır motoru yaptırırken 2 tanecikte ayna koydur şu motora.

Evet bugun daha iyi idim.Okulda felan hep sınıfta durdum hiç bi yere kıpırdayamadım. Her tarafım acıyo , baktım olmayacak sağlık ocağına gittim. Bi kaç yalan ile işte bisikletten düştüm felan hesabı.
    2-3 ilaç verdi aprı kesici tarzı. şimdi onları kullanıyorum.
    Alıntı rcwrx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    10-12 yaşında cross yapan gençler var, bilirsiniz, emin olabilirsinki sizden benden daha tecrübeliler, sizin anlayamadığınız nokta okula motosikletle gitme olayının anlaşılabilir olmaması, bu deneyim ile ehliyetsiz hiçte elzem değil. Ayrıca dersi kaçıracağım diye 3 dk sonra bir beyin kanaması, iç kanmadan zarar görmeniz bile söz konusu...farkında olmadan...130 ytl masrafınızı yazmanız da bir garip buna sevinmiş gözüküyorsunuz, bu merete binen bunun her türlü masrafını göze alarak binebilecek ekonomik gücü kendi sağlamalıdır diye düşünüyorum...Neyse olay baştan sona bir yanlışlar sinsilesi...Heves insan hayatından daha değerlideğil, ya araca değilde bir yayaya çarpsaydınız?? Yada ehliyetsiz biri sizin aracınıza yada bir tanıdığınıza çarpsa...
    Aslında haklısın abi, ben dün gece o acı ve sinirle biraz ters yazdım sana.
    Okula motorla gitme ise , gercekte mantıksız gibi görünebilir. Ama gerekli de oluyo. Lise 4 'teyim. Son yıl. Staj var haftada 2 gün arkadaşlar ile görüşüyoruz.Zaten sınıf 10 kişi 2 kız, 8 erkek. 4 motor var, ikişer binip takılıyoruz , okul sonrası felan.

Ayrıca köye gidiyorum okuldan sonra o zmn motor gercekten lazım. Okul ile köy arası 20 km. Zaten haftada bir kez köye gidiyorum.

Şu masraf konusuna gelince;

Ben yazın 3 ay tatilimde çalıştım güc bela bi motor aldım. Daha sonra zaten öğrenciyiz doru düzgün para gelmiyor , stajdan para vermiyorlar , işte 3-5 kuruş şu internet işlerinden kazanıyorum yine o da yardımcı oluyor. Birde şu kış gününde kriz var , ben bu kadar olmasına da sevindim.

Yazın olsa hiç problem değil , komple kaporta değiştir , çalışıyorum ve bi şekilde ay sonu ücret alıyorum. Ama şimdi bi gelir yok ki..
    Alıntı ERDEM860 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok büyük gecmiş olsun kardeişm,, böyle durumlarda aynadan solu kontrol edip hemen sola gecmek daha faydalı bir hareket olacaktır diye düşünüyüorum,, heleki ani şerit deiştirmelerde ön fren kesinlikle sıkılmamalıdır ki motor önden yalpa yapıp seni savurmasın üstünden... kızaklamayacak kadar kuvvetli arka fren, ve okşarcasına ön freni sıkıp şeridi deiştirmek daha mantıklıdır bence... aynısı istanbul trafiğinde benim başıma geldi 80le flan gidiordum.. sağdaki duran trafikten soldaki benim olduğum akan şeride aniden bir jip çıktı, sola bakıp sola gecmem kaç salise sürdü bilmiorum.. zaten gözlerim sürekli aynalarda olduğu icin sanırım solda herhangi bir araç olmadığını bildiğimden hemen sola gectim.. çok şükür hic kimseye bişey olmadı.. Allah birdaha kaza bela vermesin kardeşim, korumanın önemini bir kez daha anlamış olduk... gecmiş olsun
    Aslında doğru diyonda abi, herşey 2-3 en fazla 4 saniye içinde oldu. Ben farkeder farketmez , firenlere yapıştım ve arabaya doğru giderken , dahada yapıştım. Ve küt çarptım. O an hiçbişey aklıma gelmedi. Şimdi düşünsem, 4 . vitesten 3-2 atarım şanzımana olsun olan. yine yawaş çarparım.
    ama işte...

Allah tekrarını yaşatmasın. Teşekürler...

Alıntı arslanfb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun iyi olman sevindirici ama hata diğer sürücüde ise neden gitmesine izin verdin anlamadım.
    Bi ehliyetim olsa idi , bak nasıl öderdide..

Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun ciddi bir yaralanma olmaması sevindirici fakat...

...bu yaptığın çok sakıncalı.Bir kaza / yaralanma sonrası iç kanama olduğunda su içmek kanı sulandırır ve pıhtılaşmasını engeller.Bu da kanamanın durmaması devam etmesi demek.Ölüme kadar yolu var.Aklında olsun bir daha yaralanmalı bir durumda asla su içme ve içirtme.Bizim milletin yardım edeyim derken bilmeden adam öldürme yöntemlerinden biri de bu malesef
    Benim su içmek aklıma bile gelmedi. Çevremden bi kaç abi , gel bi su iç korkun geçsin , kendine gel dedi. O yüzden yoksa benm hayatta aklıma gelmedi o an.

Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun kardeşim :(
    sana onca bağırıp çağırmamız boşa gitmemiş diyerek mutlu oldum ama ödüm koptu. sana birşey olmaması en büyük şansımız. Allah hepimizi korusun.
    ama şunu da söylemeden geçemicem,

BİR MÜSİBET BİN NASİHATTAN İYİYMİŞ ;)

korumalıklarını bir an önce tamamla lütfen. en kötü ihtimalle dizlik+dirseklik toplam 40YTL.
    ben onca kaza yaptım, çok şükür çok ağır yara almadım. ama işyerimin önünde arkadaş durduk yerde düştü. dirseği açıldı 15 dikiş attık. yani kaza bu, hasarı belli olmaz...
    ne demiştik;
    DÜŞMEYEN MOTORCU YOKTUR, HENÜZ DÜŞMEMİŞ MOTORCU VARDIR :D

Evet abi haklısın. Çok büyük bi şey olmaması sevindiriyor benide..

Alıntı CBA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş geçmiş olsun sende bişey olmayışı sevindirici. O kadar parçaya rahmen 130 tl de bence fena değil çünkü baya bişeyler değişecek anladığım kadarıyla. Neyse ufak ufak yaptırısın Canın sağolsun.
    Saol abi öncelikle, tamirci tanıdık akraba olmasa , 180 den aşşağıya bırakmazlardıda.. saolsunlar tanıdık fiyatı.

Alıntı Hay.alper.est adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım çok geçmiş olsun ehliyetin olsa masrafın bu kadar büyük olmazdı karşı tarftan tahsil ederdin veya sigortadan.

Neyse ''araba devrilince yol gösteren çok olurmuş'' derler.

Kal sağlıcakla
    Evet abi olsa idi öyle ama , az kaldı şu yaşım bi gelsin zaten heemn onu alacam.
    08 Mondial 100 UKH(44.000) > 11 CBR 125R(3500) >11 CBR 125R( 24.000) >11Ninja 250R (15.000)>Spacy 110 (11.000)>XT660R(10.000)>CBR600RR(8.000)>CBR250R(5. 000)>Suzuki GSR 600(5.000) >Yamaha RS (500)>Tudey50 (2.000) >Honda PCX 125(150 KM)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

geçmiş olsun arkadaşım Allah cc bidaha kaza yaşatmaz inş hiç kimseye bence okula giden küçük bir çocuga sadaka niyetine ufak bir haşlık ver bu kazayı belasız atlattın için hadisi şerif peygamberimiz s.a.v hadislerinde sadakanın kazayı ve belayı def ettini söyliyor ara sıra sadaka vermeye çalışın

Motosikleti
    Tudey Gsr pcx
    Alıntı hakanx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun arkadaşım Allah cc bidaha kaza yaşatmaz inş hiç kimseye bence okula giden küçük bir çocuga sadaka niyetine ufak bir haşlık ver bu kazayı belasız atlattın için hadisi şerif peygamberimiz s.a.v hadislerinde sadakanın kazayı ve belayı def ettini söyliyor ara sıra sadaka vermeye çalışın
    bugun okulda bi şeyler dağıttım yine. bende biliyodum onu.
    saol yinede..
    08 Mondial 100 UKH(44.000) > 11 CBR 125R(3500) >11 CBR 125R( 24.000) >11Ninja 250R (15.000)>Spacy 110 (11.000)>XT660R(10.000)>CBR600RR(8.000)>CBR250R(5. 000)>Suzuki GSR 600(5.000) >Yamaha RS (500)>Tudey50 (2.000) >Honda PCX 125(150 KM)

cagatay_hepsen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung 250 comet'di gitti yamaha x-max 250 geldi
    geçmiş olsun kardeşim allah beterinden korusun.
    ATATÜRK diyorki "Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."

Motosikleti
    2008 bordo gsr600abs - 2006 cbr 125 repsol
    geçmiş olsun allah kaza bela göstermesin korumalıklarını ihmal etme
    drift bilmem ne :P :queen::queen:

Maverick35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki VN800- 2003
    Ali, geçmiş olsun.
    Şehir içinde 40 Km/h yi geçme, çift şerit yollarda bile en fazla 50 ile git.
    Yaraların geçer, motoru yaptırırsın.
    Sen, binlerce defa şükret, araç sürücüsü, olayı polise aksatmamış (Galiba, tanıdık biri).Olay, trafiğe intikal etmiş olsaydı, yoksa bir dünya trafik cezası yerdin, üstüne bir de 1 ay sonra, ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı mahkemeden ceza gelirdi.

Neyse, tekrar geçmiş olsun.

tutankhamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco G-Dink 250i
    çok geçmiş olsun korumaların olmasa belki de şimdiye daha kötü bi durumda olabilirdin.En kısa zamanda ehliyetini de alıp tamamen motorcu olursun umarım.

Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    geçmiş olsun

Motosikleti
    Tudey Gsr pcx
    Alıntı Maverick35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ali, geçmiş olsun.
    Şehir içinde 40 Km/h yi geçme, çift şerit yollarda bile en fazla 50 ile git.
    Yaraların geçer, motoru yaptırırsın.
    Sen, binlerce defa şükret, araç sürücüsü, olayı polise aksatmamış (Galiba, tanıdık biri).Olay, trafiğe intikal etmiş olsaydı, yoksa bir dünya trafik cezası yerdin, üstüne bir de 1 ay sonra, ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı mahkemeden ceza gelirdi.

Neyse, tekrar geçmiş olsun.
    Zaten arac sürücüsü orada suclu idi , tanıdık felan değil tanımıyorum, ama polis gelse idi gercekten çok kötü olurdu.

Hız sınırları konusunda haklısın.

Diğer tüm arkadaşlara teşekürler...

Motosikleti
    Motoyoko
    Geçmiş olsun kardeşim, inşallah en kötü kazan bu olur. Umarın en yakın zamanda ehliyetini alırsın geçmiş olsun.
    [B][U]Utku SAYAR[/U][/B]

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    geçmiş olsun kardeşim sen iyiysen sorun yok allah bi daha göstermesin inşallah
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Motosikleti
    keeway superlight 150
    kardeş bole konuları açma istersen,bayağı bi kötülenirsin. sanki 10 yıldır ehliyeti olup her defasında tam korumalı gezen,isterse de senede 20bin km yapan bi adam bile bi çukurun acizliğine geliyo ve küüüt mefta olabiliyo. daha fazla dikkat etmeni dilemek ve geçmiş olsun demek en mantıklısı bence

AYBERK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ali kardeşim....

çok geçmiş olsun!!!! vallahi çok üzüldüm yaaa....

ama böyle ufk kazalar iyidir... olması şart aslında,o acıyı,stresi,korkuyu yaşayıp tecrübe ediyorsun!!!!

ve; bir daha olmaması için,daha dikkatli oluyorsun....

en kötüsü bu olsun diyelim.....

önemli olan;senin ders çıkarmandır....

ve okulunuda aksatma!!!! yarın öbürün kafanı çooook duvarlara vurursun!!!!

thecoolzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6
    geçmiş olsun bilader valla ne yalan söyleyim bende bu siteden sonra korumaya dikkat etmeye basladım.saolsunlar.varolsunlar.seninde son kazan olur insallah.

kevın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha ESD
    Büyük geçmiş olsun, daha dikkatli ol lütfen ve şu ehliyeti de al bir an önce korumalıklarınla beraber
    O da asi ruh yaşamla ölüm arasında.

En çok direnenler, en çok bilenenlerdir

dj_604 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda-cbf 150
    çok geçmiş olsun allah korumuş iyiki sende kötü bişi yok en sevindirici şey kardeşim...

Motosikleti
    RAMZEYQM250 2010
    kardeşim çok geçmiş olsun allahtan sana birşey olmamış.

Motosikleti
    2007 .honda cbr 600rr
    geçmiş olsun kardeşim allah peterinden korusun .

Murat2100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA 600 RR
    geçmiş Olsun ali
    Seni Sevdimde Ne Oldu Efes Ve Turkcell Zengin Oldu

ümmet perkitan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bajaj boxer 150
    aliciim neoldu sana nazaramı geldin kardeşim büyük geçmiş olsun,ucuz atlatmana sevindim tekrarını yaşamazsın inşallah.
    -geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
    www.perkitan.com
    BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)