Arkadaşlar merhaba,
size anlatacağım aşağıdaki olaylarsonucunda kendime yeni bir 2007 600rr aldım, daha iyilerini sizlerin almasını temenni eder. hemencecik konuya girmek isterim..
bundan yaklaşık 3 sene önceydi, 600f'i olan bir müşterimizin mağazamıza gelmesi ve beni motoruyla gezdirmesi ile motor aşkım başladı, hemen ehliyet kursuna gidip a2 ehliyetimi aldım... ama küçük motorlarda değildi gözüm, kendime güveniyordum ve yüksek cc li bir racing istiyordum... gel zaman git zaman tabi hemen racing alıcak paramız olmadı aradan bir sene gecmişti anca.. dedikki hondanın eğitimlerine bi başlayalım güvenli sürüş 1e gittim. orda aldığım bilgiler ile bir kuryeci arkadaşımın cgl125 motoru ile 3-5km yol anca yapmışımdır.. bu sırada motora kasksız ve montsuz binmemek icin suomy spec1r flower kask + spyke mont aldım
suomy i bir arkadaşın tavsiyesi ile sectim şeklini ve desenlerini cokbeğendim icin aldım, 100km/h ye kadar hic ses yok kaskın icinde çok memnunum neyse,,, sonra farklı bir arkadaşımın hyosung gt250r ı nı kendi motorum gibi 1-2 ay kullandım soranlara benim flan diyordum
kendimi motor pskilojisine sokuyordum.. bu süre zarfında da bu motorun sesini sevmediğim icin maksimum 100km yol anca yapmışımdır.. neyse 5 ocak 2009 günü 15000TL paramı ve yıllardır motor kullanan İlhan Abimi yanıma aldım ve uzun süredir takip ettiğim bir makineyi almaya gittik... ben şirketten araba aldığım icin motoru İlhan Abim aldı bende araba ile onu takip ettim veee evinin önüne geldiğimizde "artık motoru alma zamanın geldi" dedi ve beni kıpkırmızı 600rr ile başbaşa bıraktı "dikkatli git" dedi ve gitti
o günden beri motorumla 1000km yol yaptım. çok şükür ne bir kaza, ne bir yan yatma, ne bir kaza tehlikesi hic bişey yaşamadım.. Nasıl gidiyorsun? başlangıc icin zor olmadımı? gibi sorular soracaksınız... valla arkadaşlar ben anlattığım tecrübeler ile rr ı çok rahat idare ediyorum, gaza gelmiyorum, çok aralara girmiyorum, duran trafikte 10km/h yi gecmiyorum, tek teker yapmaya kalkmıorum vb vb bu gibi dikkatli davranışlarım neticesinde hala yaşıyorum ve bu olaylar sonucunda belki çok erken ama çok küçük bir tecrübe sonucunda motor kullanmaya meyilli, becerisi olan bir insan iseniz racingleri kullanabilirsiniz (bi cömez olarak fikrim budur) en yakın zamanda yapılacak gezilerde görüşmek üzere..
Ek bilgi : 5ocak günü sadece noter satışı icin 179tl verdiğim ve satış sözleşmesini elime aldığım motorum ile gezerken ctesi ben park etmiş bi halde arkadaşlarımla konuşrken yanıma gelen bir yunus polis ne güzel kaç basıo kaça aldın gibi soruların ardından plakası takılı olmayan motorumun evraklarını istedi, trafik sigortası olmayan motorumu ctesi günü bağladılar:( pazartesi yani dün tüm işlemleri yapıp yine pazartesi akşamı motorumu aldım ama ömrümden ömür gitti.. siz siz olun sigortasız gezmeyin ben satış sözleşmesi var iken 1 ay herşeye müsade ediorlar sanıyordum öle değilmiş
)))
Allah kaskınızı yere değdirmesin, kazasız belasız dikkatli sürüşler diliyorum herkese
Not : resim ekleyemedim, nasıl ekleniyor bilgi verir misiniz???