Zamanında gözümü alamadığım bir motor VFR, hiç selesine dahi oturmadım, hatta abartayım dokunmadım bile.
Neyse bilimum hacimli motorları az buçuk tecrübemle denedim .
CBF 150 aldım çokta sevdim tüm tavsiyelere ve yazılanlara uyarak en az 2 sezon daha kullanmayı düşünüyorum .
Denediğim ve sadece ne olduğunu anlamak istediğim birkaç motora daha erken olduğunu düşünmeme sebep ise aşağıdaki gibiydi.
- CBF 250 : CBF 150 den bir hayli performanslı ancak bir ookadar pahalı yedek parçalarıda bir acemi için cep ve iç yakar , diye uzak durdum ama keşke alsaydımda diyorum ara sıra . Başlangıç tercihi için fark göremedim 150 ile 250 arasında
- CBF 500 : Çok güzel sesi , gücü ,kolay kullanımı olan bir motor ama üst devirlerde benim için çok deli doluydu ama motor gibi de motordu . Kontrolden çıkabilecek bir gücü var acemiler için . Tabi birde ağırlık sorundu boşken devrilse altında kalmak istemem
- CBF 600: Abs li olanı kullandım çok hoş , herkesin övdüğü 4 silindir sesi ve hissini gördüm ilk defa . Kendimi güvende hissettim ta ki 1 viteste elim gazda takılıncaya kadar . 3-5 saniyede ufak bir film seyredip durdum (20 dk lık bir tur sonunda ve tamamen mekanik bir sorun yüzünden genede ne yapacağını bilemiyor insan).
- CBF 1000 : istediğim motorlar arasında ileride gezmek için zamanım olursa alırım . Tek tanımlaması tren gibi gidiyor kardeşim , 6. viteste üzerinde o tork u hissediyorsun ( 6. viteste motoru kaldırmama izin verdiler acemiyiz sonuçta)
- CBR 600 : Toplam 250 mt gidebildim , bana şimdilik çoook uzak gözükmekte belkide hiç binmem.
- Transalp yeni : Güzeldi , yüksekti , traktör gibi gidiyordu ( kuvvetli hissettiriyordu) ama dururken tecrübesizlikle düşmesi muhtemel motor 20 milyar be kardeşim düşmesin.
Kawasaki er-500 : çok ağır kalanı CBF 500 gibi bir hissi vardı .
Kawasaki ER-6 : Çok hoşuma gitti hafif geldi ama gazı biraz nemli ortamda kaçırıverince arka tekerleği yanımda gördüm nasıl indim bilmiyorum
Ve son olarak : Suzuki DL-650 ; Motorun önü kocaman , kendisi kocaman , kuvvetli balina gibi birşey bana göre değil ama gücü kuvveti çok yerinde bana fazla .
Genel kıstasım fiyat ve masraftan çok ben altımda benim istediğimi yapan birşeyle başlamak istedim ve CBF 150 aldım .Tüm motorları acaba ilk motor olsa ne olurdu gözüyle gerek Honda da gerekse arkadaşların başına ekşiyerek kullandım .CBR ı aldığım arkadaş ben durduğumda bembeyaz kesilmişti ben nerden bileyim okadar seri olduğunu
CBF 150 ile Arka tekerleği bir anlık yanlış vites ve ani debriyaj ile kilitlediğimde düşecez mi ne dedim . Ama düşmedim biraz çabayla durdu . Ama büyük bir motorla bu olasydı herhalde kırık kemikler ve soğuk bir ortam olurdu motora karşı zaten hanımı zor ikna etmişim .
Bu arada motorların çoğuna Honda Güvenli sürüşte bindim , HGS 1 ve 2 yi aldım
Kendimi denemiş oldum ve VFR falan hiçbir kuvvet beni bindiremez şu motor işini tam bir sindirmeden.
Bunları neden yazdım .
Tüm yazan arkadaşlar yazdıklarında 150 cc den 800 cc ye ki VFR gibi değişken karakterli bir motora geçmeyi normal gibi kabul etmeleri ,bir kısım benim gibi acemiyi yanlış yönlendirir diye yazdım .
Bu arada tabi hayırlı olsun kendi tercihiniz bağzıları kabiliyetli doğar ben onlardan değilim benim gibiler için yazdım bukadar yazıyı ..
Kazasız belasız zevkli nice uzun yollar dilerim
Özgür