Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

..VFR "kırmızı" VFR diye diye sonunda kavuştum...

REKLAM ALANI
    overrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı Gyradel. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dun bir arkadasımızın motoru calınmıs mlsf...Hırsız olayınada dikkat et mutlaka onlemini al...Yatak çift kişilikse al vfr'yi yanına ort ustunu beraber uyursunuz
    Abi ben de tuzladayım. İş çıkısı tersane bölgesini dolaşıp paslanmaz krom zincir ve asma kilit alacam. Bauhausta baktım büyük bakla zincirin metresi 57ytl idi, buralarda daha ucuza bulurum heralde.

http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=43940 Bundan var bitane ama bazı yerlerde kısa geliyo, bi de adam balyozla vurdu mu açılır belki tam güvenemiyorum. Bu kilitleri test eden var mı acaba?

Alıntı starblazer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zamanında gözümü alamadığım bir motor VFR, hiç selesine dahi oturmadım, hatta abartayım dokunmadım bile.
    Neyse bilimum hacimli motorları az buçuk tecrübemle denedim .
    CBF 150 aldım çokta sevdim tüm tavsiyelere ve yazılanlara uyarak en az 2 sezon daha kullanmayı düşünüyorum .

Denediğim ve sadece ne olduğunu anlamak istediğim birkaç motora daha erken olduğunu düşünmeme sebep ise aşağıdaki gibiydi.

- CBF 250 : CBF 150 den bir hayli performanslı ancak bir ookadar pahalı yedek parçalarıda bir acemi için cep ve iç yakar , diye uzak durdum ama keşke alsaydımda diyorum ara sıra . Başlangıç tercihi için fark göremedim 150 ile 250 arasında

- CBF 500 : Çok güzel sesi , gücü ,kolay kullanımı olan bir motor ama üst devirlerde benim için çok deli doluydu ama motor gibi de motordu . Kontrolden çıkabilecek bir gücü var acemiler için . Tabi birde ağırlık sorundu boşken devrilse altında kalmak istemem

- CBF 600: Abs li olanı kullandım çok hoş , herkesin övdüğü 4 silindir sesi ve hissini gördüm ilk defa . Kendimi güvende hissettim ta ki 1 viteste elim gazda takılıncaya kadar . 3-5 saniyede ufak bir film seyredip durdum (20 dk lık bir tur sonunda ve tamamen mekanik bir sorun yüzünden genede ne yapacağını bilemiyor insan).

- CBF 1000 : istediğim motorlar arasında ileride gezmek için zamanım olursa alırım . Tek tanımlaması tren gibi gidiyor kardeşim , 6. viteste üzerinde o tork u hissediyorsun ( 6. viteste motoru kaldırmama izin verdiler acemiyiz sonuçta)

- CBR 600 : Toplam 250 mt gidebildim , bana şimdilik çoook uzak gözükmekte belkide hiç binmem.

- Transalp yeni : Güzeldi , yüksekti , traktör gibi gidiyordu ( kuvvetli hissettiriyordu) ama dururken tecrübesizlikle düşmesi muhtemel motor 20 milyar be kardeşim düşmesin.

Kawasaki er-500 : çok ağır kalanı CBF 500 gibi bir hissi vardı .
    Kawasaki ER-6 : Çok hoşuma gitti hafif geldi ama gazı biraz nemli ortamda kaçırıverince arka tekerleği yanımda gördüm nasıl indim bilmiyorum

Ve son olarak : Suzuki DL-650 ; Motorun önü kocaman , kendisi kocaman , kuvvetli balina gibi birşey bana göre değil ama gücü kuvveti çok yerinde bana fazla .

Genel kıstasım fiyat ve masraftan çok ben altımda benim istediğimi yapan birşeyle başlamak istedim ve CBF 150 aldım .Tüm motorları acaba ilk motor olsa ne olurdu gözüyle gerek Honda da gerekse arkadaşların başına ekşiyerek kullandım .CBR ı aldığım arkadaş ben durduğumda bembeyaz kesilmişti ben nerden bileyim okadar seri olduğunu

CBF 150 ile Arka tekerleği bir anlık yanlış vites ve ani debriyaj ile kilitlediğimde düşecez mi ne dedim . Ama düşmedim biraz çabayla durdu . Ama büyük bir motorla bu olasydı herhalde kırık kemikler ve soğuk bir ortam olurdu motora karşı zaten hanımı zor ikna etmişim .

Bu arada motorların çoğuna Honda Güvenli sürüşte bindim , HGS 1 ve 2 yi aldım
    Kendimi denemiş oldum ve VFR falan hiçbir kuvvet beni bindiremez şu motor işini tam bir sindirmeden.

Bunları neden yazdım .

Tüm yazan arkadaşlar yazdıklarında 150 cc den 800 cc ye ki VFR gibi değişken karakterli bir motora geçmeyi normal gibi kabul etmeleri ,bir kısım benim gibi acemiyi yanlış yönlendirir diye yazdım .

Bu arada tabi hayırlı olsun kendi tercihiniz bağzıları kabiliyetli doğar ben onlardan değilim benim gibiler için yazdım bukadar yazıyı ..

Kazasız belasız zevkli nice uzun yollar dilerim
    Özgür
    Çok güzel ve aydınlatıcı yazmışsın. Birsürü motor denemişsin, ben cbf150'den başka motor deneme fırsatı bulamamıştım. Korkarak aldım, fakat bana güven veren şeyşer mekanik aletlerin huyundan suyundan kolayca anlamam, hızını ve gücünü sadece gerektiğinde kullanabilecek, gaza gelmeyecek, akıllı uslu bi sürücü olduğumdan emin olmam ve istanbul trafiğinde 6 senelik otomobil tecrübem olmasıydı. Uygun bir zamanda ben de güvenli sürüş 2 ve 3 eğitimi düşünüyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Terrorizer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cbr 600f
    Alıntı overrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi ben de tuzladayım. İş çıkısı tersane bölgesini dolaşıp paslanmaz krom zincir ve asma kilit alacam. Bauhausta baktım büyük bakla zincirin metresi 57ytl idi, buralarda daha ucuza bulurum heralde.

http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=43940 Bundan var bitane ama bazı yerlerde kısa geliyo, bi de adam balyozla vurdu mu açılır belki tam güvenemiyorum. Bu kilitleri test eden var mı acaba?
    Masterlock tercih et. Bazı ürünlerinin kesilmeme garantisi gibi zırvaları var. Ama hırsıza kilit dayanmaz sözünü de kulak arkası etme.

Bu arada hayırlı olsun. Altındaki güce hemen kaptırma kendini.
    ★★ ----- Decaying organic matter ----- ★★

Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı kabus. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı uğurlu olsun tekerin düz bassın
    Teşekkür ederim kardeşim

Alıntı Terrorizer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Masterlock tercih et. Bazı ürünlerinin kesilmeme garantisi gibi zırvaları var. Ama hırsıza kilit dayanmaz sözünü de kulak arkası etme.

Bu arada hayırlı olsun. Altındaki güce hemen kaptırma kendini.
    Eyvallah kardeşim Daha güzelleri sizlerin olsun inşallah.

arslanfb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 390 düke-kmcyo 250 xciting
    Hayırlı olsun arkadaşım süper bir seçim olmuş allah kaza bela vermesin keyifli km'ler dilerim.

Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı arslanfb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun arkadaşım süper bir seçim olmuş allah kaza bela vermesin keyifli km'ler dilerim.
    Bil mukabele fenerli kardeşim, cümlemize inşallah...

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    güzel motor .. kırmızı olsun 5 lira pahalı olsun .. debriyajın hidrolik bu yüzden telli debriyja göre çok sert .. alışır elin merak etme kasyaparsın .. daha sonra tlli debriyaj yokmuş gibi gelir ama .... hayırlı olsun
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Octavia
    Hayırlı olsun sanırım Vtec ı acana kadar normal ondan sonra hırcınlasan bır makına gaz acarken dıkkatlı olursun ılk baslarda..

Hayırlı olsun cok guzel bır makına benımde cok sevdıgım bır makına 4 4 luk ancak bana gore tek sevmedıgım yanı 4 sılındır olmasına ragmen V motoru yuzunden SS sesı alamamak... Allah kaza bela vermesın...
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güzel motor .. kırmızı olsun 5 lira pahalı olsun .. debriyajın hidrolik bu yüzden telli debriyja göre çok sert .. alışır elin merak etme kasyaparsın .. daha sonra tlli debriyaj yokmuş gibi gelir ama .... hayırlı olsun
    Eyvallah abicim, alışacam zamanla başka yolu yok

Alıntı nitrious81 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun sanırım Vtec ı acana kadar normal ondan sonra hırcınlasan bır makına gaz acarken dıkkatlı olursun ılk baslarda..

Hayırlı olsun cok guzel bır makına benımde cok sevdıgım bır makına 4 4 luk ancak bana gore tek sevmedıgım yanı 4 sılındır olmasına ragmen V motoru yuzunden SS sesı alamamak... Allah kaza bela vermesın...
    Sağolasın nitrious, racing'den daha tok bir sesi var, güzel bir ses. V motor üretiminin pahalı olamsına rağmen yerden tasarruf sağlamak, vibrasyon büyük oranda azaltmak, ağırlık merkezini daha aşağı çekerek daha dengeli bir sürüş gerçekleşiyor. V motorlarda 2 adet egzoz manifoldu vardır. Bu da arkaya iki egzoz konularak şık bir görüntü elde edilmesini sağlamış. Bi de geometrk özelliklerinden kaynaklanan bir diğer avantajları daha yüksek tork elde edebilmeleri.

Bu kadar avantajınun yanında ses uğruna sıralı tip tercih edilmezdi bence

öncelikle hayırlı olsun.

Sonralıkla nerede oturduğunuzu sorabilir miyim ?

Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı Cadence adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle hayırlı olsun.

Sonralıkla nerede oturduğunuzu sorabilir miyim ?
    Kah pendik, kah beylikdüzündeyim

ahmet_cebesoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha dragstar 650 -yamaha ybr 125
    hayırlısı olsunda sen biraz cık vfr ile cbf 150 yi karsılastırma gibi yapmısın.o 800 lük öteki 150 lik.hayrlısı olsun yinede.kazasız belasız.
    motorcuda geri vitess olmaz daima ileri

Alıntı overrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kah pendik, kah beylikdüzündeyim
    Artçılığa sıcak bakar mısın

hayırlı olsun allah kaza bela vermesin..

Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı ahmet_cebesoy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlısı olsunda sen biraz cık vfr ile cbf 150 yi karsılastırma gibi yapmısın.o 800 lük öteki 150 lik.hayrlısı olsun yinede.kazasız belasız.
    Eyvallah, ortaya karışık bişeyler yaptık işte

phar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    gule gule kullan işallah, biraz iddalı bi geçiş olmuş bence ama umarım altından başarıyla kalkarsın, uzun yıllar boyu mutlu mesut bi motorcu olursun
    4 tekerleğin konforu, 2 tekerleğin tadı...

Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı Cadence adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Artçılığa sıcak bakar mısın

Alıntı yalnız_adam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun allah kaza bela vermesin..
    Teşekkür ederim, bil mukabele...

Alıntı phar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gule gule kullan işallah, biraz iddalı bi geçiş olmuş bence ama umarım altından başarıyla kalkarsın, uzun yıllar boyu mutlu mesut bi motorcu olursun
    Sağol abicim, öyle oldu ama korktuğum kadar zorlanmıyorum çok şükür. Dualar hepimiz için, hepimiz birimiz birimiz hepimiz için

SilentScream - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Yamaha MT-09 Tracer
    hayırlı olsun çok güzel motor...

Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı SilentScream adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun çok güzel motor...
    Allah razı olsun, daha güzeli senin olsun kardeşim...

Motosikleti
    Honda Cbr 125R '07
    7 binden sonraki ses adamı fena çeker kendineKapılma dicem ama nafile 1 ay sonra o sesi her düzlükte duymak istersin herhalde.

Hayalimdeki motor ömürlüktür ve bence çok çok tatlı bi görünümü var ayrıca teknolojisi ve kullanım kolaylığıda süperdir.

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin
    Esir iken mümkün müdür ibadet,yatıp kalkıp Atatürk'e dua et..Senin gibi dürzülerin yüzünden,dininden de soğuyacak bu millet.İşgaldeki hali sakın unutma,Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.sen anandan yine çıkardın ama,baban kimdi bilemezdin .erefsiz.

Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı Juba adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    7 binden sonraki ses adamı fena çeker kendineKapılma dicem ama nafile 1 ay sonra o sesi her düzlükte duymak istersin herhalde.

Hayalimdeki motor ömürlüktür ve bence çok çok tatlı bi görünümü var ayrıca teknolojisi ve kullanım kolaylığıda süperdir.

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin
    Allah razı olsun kardeşim, inşallah senin de olur, vtecleri beraber açarız bigün

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)