arkdaşım geçen hafta bende yedim ehliyetsilikten ceza toplam 620 YTL ceza ödedim tabi bu 15 gün içerinde ödediğin fiyat kaskşart öyle olmuyor bi A2 ehliyetiolan biri geliyor motoru ona teslim ediyorlar bende öyle oldu evet cumhuriyet baş savcılığının özel kalemi sana 3 tane kağıt imzalatacak tamam.
cezayı ödemen gerekiyor çünkü ceza senin adına kesilmiştir muhakkak ödemezsen faiz işlemey başlar eğer 15 gün içinde ödersen cezanın 2/3 ünü ödüyorsun
Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin Uçmayı seviyorsan düsmeyi de bileceksin Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayati seyredersin
[COLOR="Red"]Kontrolsüz Güç Güç Değildir[/COLOR]
::sapka::::gleam::
yeni yasalara göre 600ytl ye yakın para cezası var ayrıca mahkemede hapis cezası alırsan bunu da paraya çeviriyorlar bu da eklen,nce 1000ytl gibi bir rakam yapıyor mahkemede uslu durursan direk para cezasına çevriliyor suçun bence savcıyı fazla kızdırma
geçmiş olsun dostum benide trafik durdurmuştu kırmızı ışıkta geçtin dediler bendede ehliyet yoktu aynı şeyleri banada dediler .. bis mahkemeye gitmedik bi hafta sonra eve kağıt geldi 600 ytl para ödeneceği yazıyodu onu ödedik bitti
Youtube / 54by1302 - Facebook: ''moto sticker 54'' , ''moto şerit'' ,'bajaj pulsar sticker'', ''moto çerçeve'' - Instagram / motosticker54
Ehliyetsiz motor kullanmak için 620Ytl ödeceyeceksin.
Ruhsat olduğu olduğu için motorsiklet ehliyeti olan birini çağrıp bağlattırmayabilirdin ama mağdem bağlanmış, çıkartmak için para ödeyeceksin, Otopark parası v.s. 100-120 Ytl arasıda o tutar.
Bunun dışında ruhsat senin üzerine değil, o sebepten motoru sana veren kimse (ehliyetsiz olduğunu bileceğinden) oda bir miktar ceza alacak onu net bilmiyorum ama 200-250 arası olur.
Geçmiş olsun diyorum.
Bendede halen ehliyet yok bu sebepten trafiğe çıkmıyorum halen motoru arkadaşım kullanıyo beni trafiğe kapalı alanlarda eğitiyo :(
ilk önce trafik bölge müdürlüğüne gideceksin oradan mahkeye götürecekler 30 gün hafif hapis cezası na carptırılacaksın ardından 30 gün günlüğü 20 ytl den c apılacak ve 600 ytl ceza yiyeceksin ayrıca motor ruhsattta sana ait değilseo kişide 252 ytl ceza yiyecek bunları 15 gün içinde ödersen %25 iskonto uygulanacak.. bu işlemleri hallettikten sonra a2 ehliyetli biriyle motorunu garajdan alabilirsin.. ayrıca otoparkın günlüğü 3 ytl geçmiş olsun dostum
günlüğü 20 liradan 30 gün hafif hapis cezası alırsın paraya çevirirsen 600 ytl yapar 15 gün içinde ödersen 450 liradır mahkeme felan yok artık sekreter gibi bi adam var bi yazı çıkartıyo altına imza atıyosun
haşırrrttttt 600 lira
geçmiş olsun....
yeniden Burdayım :bounce::rendeer:
1000 tL Geçmiş oLsun KardeŞim aRkadaŞımda ßağLatmıştı.
ehLiyetin YohKsa Riske Girmiceksin (:
[B][I][COLOR="DarkRed"]aRamızdaki Tek Fark Şanzuman!. Sen: 6 viteS, 5 iLeri, 1 Geri.
ßen iSe: 5 Vites,5 iLeri.[/COLOR][/I][/B] [COLOR="Black"][B]Saadettin KartoğuLLarı Sado.. O Rh (-)[/B][/COLOR]
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
ya peki Hanginize inaniyim biri bitek 600 diyo biri 1 diyo ?
**Bianchi falcon 125cc-Yamaha ybr125-Honda nx4 falcon-cbf 250-honda cg es-suzuki an 125-kymco agility-kymco activ 110-tw shenke 150-honda cbf150** \\@2007-2010
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)