Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

30 Ağustos ZAFER BAYRAMI Kutlu Olsun

REKLAM ALANI
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150

Her geçen gün, ay ve yıl daha da şevkle hatırlamamız, coşkuyla kutlamamız, gururla anmamız gereken bu önemli gün kutlu olsun.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

GÜNÜN ANLAMI VE ÖNEMİ
    Birinci Dünya Savaşı sonunda imzalanan Mondros Mütarekesi ve Sevr Antlaşmasıyla yurdumuz tamamen elimizden alınıyor, vatanımızda hür olarak yaşama hakkımıza son veriliyordu. Yüzyıllardır üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu topraklar düşmanlara veriliyor, bizim de bunu kabul etmemiz isteniyordu.
    Türk milletinin bu durumu kabul etmesi elbette mümkün değildi. 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıyla, lideriyle kucaklaşan Anadolu, Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Amasya Genelgesi'nin yayınlanmasının ardından Erzurum ve Sivas Kongreleri yapıldı. Daha sonra 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelen Atatürk, 23 Nisan 1920'de TBMM'yi kurdu. Böylece hem memleketin yönetimi halkın iradesine verilmiş oluyordu. Hem de Kurtuluş Savaşı'nın merkezi Ankara oluyordu.
    TBMM meclisi yaptığı görüşmelerde yurdun durumunu ve kurtuluş çarelerini aradı. "Misak-ı Millî sınırları içinde vatanın bir bütün olduğu ve parçalanamayacağı görüşü"nden hareketle, düşmanla mücadele kararı alındı. Oluşturulan düzenli ordularla savaşa girildi. İlk başarı, Doğu'da Ermeni çetelerine karşı kazanıldı. Daha sonra, Batı cephesinde, Yunanlılarla, I. İnönü ve II. İnönü Savaşları yapıldı. Bu savaşların kazanılmasıyla Yunanlılar'a büyük bir darbe indirilmiş oldu. Bunun üzerine Yunan ordusu yeniden saldırıya geçti. Saldırı üzerine Mustafa Kemal, ordularına: "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz." emrini verdi.
    Türk askeri, büyük bir azim ve fedakârlıkla bu karara uydu. 23 Ağustos ve 12 Eylül 1921 tarihleri arasında yapılan Sakarya Meydan Muharebesiyle, Türk milleti 1699 Karlofça Antlaşmasından beri ilk defa toprak kazanmaya başlıyordu. Sakarya Savaşı, Türk milletinin savunma durumundan taarruz durumuna geçtiği önemli bir savaş olarak da tarihe geçti. Bu zafer sonunda, TBMM tarafından, Mustafa Kemal'e "gazi" unvanı ve "Mareşal" rütbesi verildi.
    Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Savaşı'ndan sonra, büyük bir taarruzla düşmanı tamamen yok etme kararı alındı.
    1922 yılı Ağustosuna kadar, hazırlıklar tamamlandı. Güneydeki Türk birlikleri, büyük bir gizlilik içinde Batı cephesine kaydırıldı. İstanbul'daki cephane depolarından silah ve cephane kaçırıldı. İtilaf Devletleri tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hâle getirilen toplar onarıldı. Yeni silâhlar satın alındı. Ordumuza taarruz eğitimi yaptırıldı. Bu hazırlıklardan sonra, Gazi Mustafa Kemal'in başkomutanlığını yaptığı ordumuz, 26 Ağustos 1922'de düşmana saldırdı. Bir saat içinde düşman mevzileri ele geçirildi. 30 Ağustos'ta düşman çember içine alındı. Sağ kalanlar esir alındı. Esirler arasında Yunan Başkomutanı Trikopis'te vardı.
    Bu savaş, Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak adlandırıldı.
    Büyük Tarruzun başarıyla sonuçlanmasından sonra düşman, İzmir'e kadar takip edildi. 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmandan temizlenmiş oldu. Hain düşmanın, haksızca ve alçakça işgaline "dur" diyen ve kanımızın son damlasını akıtmadan yurdumuzu bırakmayacağımızı dünyaya ispatlayan bu büyük zaferi her yıl, 30 Ağustos günü, bayram yaparak kutluyoruz.

http://www.meb.gov.tr/belirligunler/...ilar/anlam.htm
    Okumaya uğraşamayacak kişiler olacaktır mutlaka;
    Kısaca:
    Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bayramı. Her yıl 30 Ağustos günü yurt çapında törenlerle kutlanır. Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terketmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Zafer_Bayram%C4%B1
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    innova (şimdilik)
    kimseye iltifat etmeyeceksin, kimseyi üstün görmeyeceksin,
    hiç kimseyi aldatmayacaksın, ülke için gerçek ne ise onu görecek ve hedefe yürüyeceksin.
    Herkes sana karşı çıkacaktır;
    herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır; önüne sonsuz engeller yığılacaktır, fakat bunlara dayanıklı olacaksın.
    Kendini büyük değil, küçük bir hiç sayarak, kimseden yardım görmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın.
    Bütün bunlardan sonra da ‘Büyük’ derlerse söylenenlere gülüp geçeceksin…

Nerede Karşılıklı Sevgi ve Saygı Varsa
    Orada İtimat ve İtaat Vardır.
    İtimat ve İtaat’in olduğu yerde Disiplin,
    Disiplinin Olduğu Yerde Huzur,
    Huzurun Olduğu Yerde Başarı Vardır.

M.Kemal Atatürk

Zafer bayramımız kutlu olsun...

atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Adx 125
    30 Ağustos Zafer Bayramımız hepimize kutlu olsun.
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

erdincpolat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şuan da motorsuzum
    30 Ağustos Zafer Bayramımız hepimize kutlu olsun.
    HADİ KORTEJ E KATILAN YOKMU YAWWWW
    DRİFT RELİGİON
    4 teker benenimi, 2 teker ruhumu taşır

By Mükemmel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R
    30 Ağustos Zafer Bayramımız tüm Milletimize Kutlu olsun...
    ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI

Böylesine müthiş bir zafer kutlanmazmı hiç.Tüm milletimizin Zafer Bayramı kutlu olsun.

nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Octavia
    Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün ve askerlerımızın bin bir zorluklarla kazandıgı bu toprakların bugun hukumetlerın nasıl bır bır Yabancılara masada gerı verdıgını gormek ne kadar üzücü... Umarım Önumuzdekı Zafer Bayramlarında bu ulkede bazı ınsanlardan kurtulmus Tam Bagımsız Bır Turkıye olarak Kutlarız... Hepımızın Bayramı Kutlu Olsun..
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Honda CBR600F,Kanuni Windy S
    bütün Türk milletinin zafer bayramı kutlu olsun.. bu topraklarda yaşayıpta hainlik etmeyen etnik gruplarında

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Zaferimiz kutlu olsun.

extreme1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X Max250 & Yamaha Cygnus X
    Zafer bayramınız kutlu olsun Cumhuriyetçi Türk Ulusu...
    Tüketici yaşamak iyi değildir. Üretici olalım Mustafa Kemal ATATÜRK

THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun.
    Olcan138 Konuyu açtığın için çok teşekkürler.

Katılımın olmaması bir hayli üzdü beni...
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    30 Ağustos Zafer Bayramı hepimize kutlu olsun
    98 Beygir.....

istburak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    GENÇLİĞE HİTABE

Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
    Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK
    20 Ekim 1927

ulu önderimiz ruhun şad olsun iyiki türk doğmuşum iyiki bu kudretli kan damarlarımda dolaşıyo NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE darısı diyemeyenlerin başına
    Drift Religion
    fatih şubesi

extreme1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X Max250 & Yamaha Cygnus X
    Alıntı THE_LANCET adlı üyeden alıntı Mesajı göster

sana katılıyorum dostum
    bu bir Ramazan bayramı tebrik topiği olsaydı patlama yapardı ancak olay 30 agustos olunca pek amacına ulaşabilmış gibi gözükmüyor
    Tüketici yaşamak iyi değildir. Üretici olalım Mustafa Kemal ATATÜRK

D C R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 Kawasaki Versys 650
    Zafer Bayramımız Kutlu Olsun....
    DoCqueR | D C R | H4LuK... - "Motosiklet Gibisin, Binmek İstiyorum" Drift Religion

denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Alıntı extreme1925 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sana katılıyorum dostum
    bu bir Ramazan bayramı tebrik topiği olsaydı patlama yapardı ancak olay 30 agustos olunca pek amacına ulaşabilmış gibi gözükmüyor
    Herkesin Zafer Bayramı Kutlu Olsun

Bu günleri taaa O zamandan gören Mustafa Kemal bizlere Gençliğe hitabe den hemen sonra, birilerinin ısrarla gizlemeye çalıştığı bir diğer söylevi de bırakmıştır. Görevlerimizi, sorumluluklarımızı ve ne gibi sorunlarla nasıl uğraşmamız gerektiğinin de özetle anlatan bir muhteşem öngörüler silsilesidir. Buyurunuz Okuyunuz.

Ruhun Şad Olsun Büyük İnsan, Ruhlarınız Şad Olsun Şehitlerimiz

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek; ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haklı ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği.
    Poturdak

MaRaNtZz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    30 Ağustos Zafer Bayramımız hepimize kutlu mutlu olsun..
    Saygılarımla...

Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Alıntı THE_LANCET adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Alıntı extreme1925 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sana katılıyorum dostum
    Ben mi fazla paranoyak oldum diye düşünüyordum. Dün gece o saatte konunun olmadığını fark edip açarken şaşırıyordum, "kimi" önemli gün ve haftalarda günler öncesinde açıp, tebrik edilme yarışına girilirken, bu saate kadar kimse mi 30 Ağustos'ta olduğumuzun farkına varmadı diye...

Hepsinin yeri ayrıdır, hepsi tabii ki kutlanmalıdır ama önemi yadsınmayacak "BİZ"e özel kimi günlerimizin de daha üstün olan önemlerini çok da umursamıyoruz sanki artık..

"Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı... Gerçek zaferi siz kazanacak ve devam edeceksiniz ve mutlaka başarılı olacaksınız."
    Mustafa Kemal Atatürk
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

Ömercik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KANUNİ Tigrina 100 (Hasta ve sıkıntılı)
    30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun.
    Motosiklet Misyoneri Etrafımda motosiklet ve motosiklet sürücülerine karşı cephe almış, sığ görüşlü veya olumsuz düşünen her tipteki insan itinayla bastırılır, yıldırılır, görüşlerinin olumlu yönde değişmesi için var güçle konuşulur.

celıl ybr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Ses Dylan (07)
    zafer bayramımız kutlu olsun
    İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)