Sevgili arkadaşlar, 1.5 saat evvel ufak bir kaza yaptım, çiziğim yok, konu açmaya bile değmez ama korumaların önemini vurgulamak için yazayım dedim.
Büyükçekmece'de Mahindra toplantısından dönerken (traktör kullandım, tarla sürdüm), Akatlar'da dergiye 500m kala dönüş olmayan yerden taksicinin U dönüşü yapmaya kalkması sonucu bagaj hizası sol yandan çarptım. Hızım 40-50km/sa civarıydı, takip mesafem 2 saniye yerine 1-1.5 saniyeydi, reaksiyon sürem uzundu, iyi frenlememe rağmen 10km/sa civarı bir hızla çarptım. Yarım metre daha mesafe olsaydı çarpmazdım.
Dizimi ya elciğe ya da taksinin kapısına sertçe çarptım, dizliğim olmasa dizimde güzel bir ağrım veya kanamam olurdu, tam korumam sayesinde çiziğim bile yok.
CuBuF'un da durumu iyi görünüyor, ön far ya yerinden çıktı ya da dişleri kırıldı, servise götürüp baktıracağım. İnşallah ön çatalda sorun yoktur. Depo yeni fullenmişti, 1-2 litre benzinim tahliye hortumundan yola aktı, gitti paracıklar...
Taksicinin arabada ufak hasar var, tamponda ön tekerimin deseni duruyor, tampon üstünde de bir CD boyutunda 2-3cm'lik içeri göçme var.
Hatalı olan ben ile olsam, sırf taksici uğraşsın diye kaza formu doldurttum. Kaybettiği 1 saat bir daha saçma yerlerden dönmemesi için kulağına küpe olsun. Kaskom yok, trafik sigortasına da 200 yerine 250 veririm seneye, çok da tın.
Ancak sinirlerim baya bozuldu, böyle heriflerle aynı trafikte olmak kötü bir şey. Polisin biri kazayı görmüş, CuBuF yerde yatıyor, sinirlendim, tam taksicinin üstüne yürüyecektim, koşarak geldi, sakinleştim (hehehe).
En kötü kazam böyle olsun!
Kıssadan hisse: Tam koruma önemli!